Een kamer in huis restylen met een beperkt budget

Als het gaat om het interieur, heb je verschillende soorten mensen. Sommige mensen richten hun huis in en zijn dan voor de rest van hun leven (of de tijd dat ze in dat huis wonen) tevreden met de inrichting en styling. Echter zijn er ook genoeg mensen die graag eens in de zoveel tijd iets veranderen aan hun interieur. Elke keer nieuwe meubels kopen of de hele boel sauzen kan flink in de kosten lopen en is niet per se nodig. Je hebt namelijk genoeg goedkope mogelijkheden om een kamer in huis te restylen.

De indeling veranderen

De manier waarop je de kamer hebt ingedeeld, kan vaak al heel bepalend zijn voor de sfeer in de ruimte. Om een kamer een nieuwe look en feel te geven, kun je er daarom voor kiezen om meubels te gaan verschuiven. Een andere indeling zorgt ervoor dat de kamer weer als ‘nieuw’ aanvoelt. Zo kun je, zonder een cent uit te geven, weer genieten van een nieuw uitziende kamer.

De verkoopstyliste verplaatste ons dressoir waardoor een zee van ruimte ontstond.

Nieuwe accessoires toevoegen

Naast je kamer opnieuw indelen, kun je er ook voor kiezen om nieuwe accessoires aan het interieur toe te voegen. Zo hoef je niet het gehele meubilair te vervangen, maar kun je met een paar kleine veranderingen de stijl van je kamer opfrissen. Nieuwe planten zorgen vaak voor een vernieuwde uitstraling van de ruimte en zijn, afhankelijk van de grootte, niet heel prijzig. Zelf ging ik voor kussentjes en kaarsen die in de aanbieding waren. Ook kun je de muren opfleuren door wat op te hangen, zoals een foto die je op canvas laat drukken. Dit kun je bijvoorbeeld hier laten doen. Wil je graag kunst ophangen in je kamer, dan vind je in deze blog een leuke budgetoptie!

Meubels restylen

Als je bepaalde meubels zat bent, hoef je deze niet meteen weg te doen. Je kan je meubels namelijk ook gemakkelijk restylen! Afhankelijk van het materiaal, kun je bijvoorbeeld de meubels een verfje of lakje geven. Een leuk idee is om te gaan werken met krijtverf. Een meubelstuk kun je zo een volledig andere kleur én uitstraling geven. Voor het aanbrengen van krijtverf zijn er verschillende technieken, en deze technieken zorgen elk weer voor een specifiek effect. Wil je meer weten over het gebruik van krijtverf, neem dan hier een kijkje.

Zoals je ziet zijn er veel manieren waarop je een kamer in je huis weer een nieuwe, frisse look kunt geven, zonder dat je hiervoor handenvol geld uitgeeft. Ook is het leuke van deze tips, naast het geld besparen, dat je ze als activiteit met je gezin of vrienden kunt doen. Zo wordt een kamer restylen een gezellige bezigheid.

Wat is jouw favoriete restyletip?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.