Budgetkunst: wij maakten kennis met Wervelend

Kunst. Mooi, maar meestal erg prijzig. En vooral iets voor oudere mensen die daar meer budget voor hebben, dacht ik. Toch hangt kunstwerk ‘Fuzzy Logic’ nu op de slaapkamer van mijn oudste dochter. Of nou ja, een afdruk hiervan op biotop papier. Wij kregen dit vrolijke kunstwerk van Wervelend. Een initiatief dat jonge Nederlandse kunstenaars bij een jongere doelgroep onder de aandacht wil brengen met budgetfriendly-kunst-op-je-deurmat-abonnementen. Hoe werkt dit?

wervelendInitiatiefnemer Kristian Mussche zag een win-win situatie:

  • Jonge mensen die van kunst houden hebben vaak niet het budget om een traditioneel kunstwerk te kopen.
  • Jonge kunstenaars – ook met weinig budget – moeten hun publiek zien te bereiken.

Hij brengt ze samen in zijn online platform Wervelend, dat jonge Nederlandse kunstenaars onder de aandacht brengt bij een jong publiek. Je kunt via deze website eenmalig of middels een abonnement voor 3 of 6 maanden elke maand een verrassingsprint ontvangen. En dat is niet duur! Wil je het eens uitproberen dan betaal je 13,95 euro, naarmate je een langer abonnement kiest wordt het goedkoper (11,95 of 10,95 euro per maand).

confetti wervelend

Wat is onze ervaring?

Als blogger kreeg ik de kans om dit concept uit te proberen en dat deed ik graag. In het verleden hebben mijn man en ik er weleens over gedacht een kunstwerk aan te schaffen, maar de prijs en het elitaire sfeertje eromheen vormden voor ons een barrière. Bij deze lage prijs, waarmee je ook nog eens jonge mensen helpt met de start van hun carrière, ervaar je die drempel niet. Bovendien bestel je eenvoudig vanaf je bank. Alleen… je weet niet wat je voor kunstwerk zult krijgen… Dat is het verrassingseffect.

Geen bloot en geweld?

Kunst die je in de media tegenkomt is vaak kunst met veel bloot of geweld. Als mama van 2 jonge kinderen zag ik dat niet zo zitten. Overigens houd ik daar sowieso niet van in een kunstwerk. Een gevoel van positieve verwondering, schoonheid of blijdschap, is wat ik hier graag uit wil halen. Ik uitte mijn zorgen bij Kristian, die mij ervan verzekerde dat je dit soort uitgesproken onderwerpen niet op je deurmat krijgt wanneer je bij Wervelend besteld. Gezinnen met jonge kinderen vormen tenslotte een groot deel van de doelgroep. Nou, kom maar op dan!

envelop wervelend
Mooi vlopje!

Een vrolijke vlop

Enkele dagen later viel er een vrolijke envelop op de mat, met daarop al een prachtige print. Samen met mijn dochter van 5 maakte ik deze open. Er kwam allemaal confetti uit, dat vond ze geweldig! Verder vonden wij de prachtige print ‘Fuzzy Logic’ van de 28-jarige Gradi Nitert uit Zwolle in de envelop, met een korte toelichting in de vorm van een quote van Albert Einstein:

“Logic will take you from A to B. Imagination will take you everywhere.”

quote albert einstein
“Logic will take you from A to B. Imagination will take you everywhere.” Albert Einstein

Heel mooi. Zowel de quote als het kunstwerk. De afdruk op biotop papier is 21 bij 29 centimeter. Niet groot dus, maar wel perfect om er bijvoorbeeld meer bij elkaar te verzamelen.

Wat is Fuzzy Logic voor ons?

Deze leuke post nodigde natuurlijk uit tot een gesprek tussen mijn meisje en mijzelf. Wat is kunst? Wat zie jij in deze plaat? Wat betekent die quote? We spraken over de planeten en over wat ‘verbeelding’ eigenlijk is. Toch een abstract concept dat even wat toelichting behoefde voor mijn 5-jarige. Er ging een wereld voor haar open. Ze vond het prachtig dat je ook kunt tekenen waarover je droomt, je eigen verzinsels. En dat in je hoofd alles kan. Dat dat verbeeldingskracht is. De persoon op Fuzzy Logic is dingen aan het verzinnen over de ruimte, bedacht mijn meisje. Heel mooi om daar samen over te praten. Beiden vonden we ook de kleuren heel erg leuk. Vanwege de kleur roze past deze print perfect op haar kamertje.

Naast haar bureau

Fuzzy Logic siert nu dan ook de muur naast het bureau van mijn meisje. Wanneer ze aan haar bureautje wil schrijven of tekenen, hoeft ze maar even opzij te kijken voor inspiratie. Dan ziet ze deze visualisatie van verbeeldingskracht en weet ze dat op papier alles mogelijk is wat ze in haar hoofdje verzint. Het originele acryl op hout zou ik nog kunnen aanschaffen als ik daar het budget voor had, dit staat voor 395 euro te koop in de webshop van Wervelend net als enkele andere kunstwerken van onder meer Gradi Nitert.

Wie meer wil zien van deze kunstenares met haar vrolijke, surrealistische werken kan haar gaan volgen op instagram:

So NEW things happening. My paintings are now for sale as high quality artprints! This birdy is very popular.. Keep an eye on my instagram.. Very soon on etsy! Or send me a message! ?? #art #artist #arts #artprint #artprints #prints #print #artsy #bird #painting #painter #artists #artists_of_instagram #etsy #shop #forsale #birdy #love #handmade

Een foto die is geplaatst door Gradi Nitert (@studiosacrebleu) op

Lijkt het jou ook leuk om eens een kunstige verrassing met de post te ontvangen? (En om een jonge kunstenaar te helpen.) Probeer dan eens voor 13,95 euro een eenmalige Wervelend zending.

Lees ook:

Wij zijn heel blij met ‘Fuzzy Logic’, is dit ook jouw smaak? Of houd je niet zo van surrealisme?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Liesbeth zegt:

    Mooi!

  2. Ik vind het werkelijk een prachtige afbeelding. Ik kan me voorstellen dat ouders van een kindje met ADHD er ook veel in herkennen. Bij mij zou het zo op de muur mogen!

  3. Volgmama zegt:

    Ik vind het zeker interessant en probeer mijn kinderen er ook bij te betrekken. Mijn ouders wonen naast de AKI kunstschool en Totem. Daar staan regelmatig kunstwerken door studenten van de kunstschool open voor publiek en daar nemen we vaak een kijkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.