Speels interieur: creatief met muurverf

Geluk zit in jezelf, daar kun je nooit voor afhankelijk zijn van een ander. Maar je interieur kan er natuurlijk wel bij helpen! Niet alles hoeft strak en binnen de lijntjes, soms kan het heerlijk voelen om daar vanaf te wijken. Waarom zou je alleen een hele wand kunnen verven? Mijn innerlijke creativiteit (of chaos, net hoe je het ziet) vertaalt zich dan ook door naar een speels randje op de gekleurde wand in mijn woonkamer. Eerst was deze muur knalgeel, nu is het babyblauw!

muurverf

Ik houd van vrolijke kleuren en hier en daar wat speelse elementen, maar mijn interieur moet niet te druk worden. Met een kleine ingreep kun je prima een kamer een metamorfose geven. Was de wand achter mijn bank dus voorheen knalgeel, nu is deze babyblauw. Het slordige randje aan de bovenkant had ik al – zie dit artikel over de knalgele muur – en daar krijg ik regelmatig opmerkingen over: ‘gedurfd’, ‘je muur is nog niet af’ en ‘origineel gedaan’.

muurtje blauw

Sneller klaar met een ‘slordig’ randje

Hét grote voordeel – naast de speelse uitstraling – van een slordig randje aan de bovenzijde, is dat je sneller klaar bent. Het scheelt schilderstape omdat je één rand niet hoeft af te plakken. Ik heb alleen de zijkanten en de plint aan de onderzijde afgeplakt. Door willekeurig wat bewegingen met de verfroller te maken ontstaat het speelse randje.

Ik heb vanwege de spachtelputz achtige structuur op de muur gebruik gemaakt van een zachte verfroller en Flexa Easycare muurverf voor de keuken. Hier kun je eventuele vetspetters en andere vlekken eenvoudig met een vochtig vaatdoekje vanaf vegen als de verf is opgedroogd. Voordeel van deze verf is dat het in 1x dekkend is en ik dus alleen, na het aanbrengen van de 1e verflaag, met een kwast in de structuurgaatjes wat verf hoefde te tamponeren met een kwast.

flexa verf gele muur

Gladde muur?

Heb je een gladde muur en veel invallend licht? Dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld de speciale Sikkens alphacryl pure mat sf die voorkomt dat het zonlicht aan alle kanten gaat weerkaatsen. Bij een structuurmuur heb je daar minder snel last van, maar zeker in de zomer kan het bij een strak gestucte muur anders wat heftig zijn. Deze Sikkens verf is in alle RAL kleuren verkrijgbaar en bij een online winkel als Verf.nl kun je ook andere kleuren laten mengen indien gewenst. Wil jij dus datzelfde babyblauwe kleurtje als ik heb? Geen probleem. En het fijne: ook deze Sikkens verf kun je met een natte doek afnemen mocht er een vlek op komen, ze zeggen dat het heel schrobvast is. Platgeslagen muggen proof dus!

>> Lees ook Wooninspiratie: afwasbaar babyblauw in de keuken

Wissel jij regelmatig van muurkleur in huis?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.