Maak van jouw huis een licht paleis

Ben jij net verhuisd, of wil je het eens allemaal anders doen? Superleuk! In deze blog heb ik een aantal belangrijke tips op een rij gezet voor de inrichting van jouw huis. Misschien zitten er wel een aantal dingen tussen die je nog niet wist of bent vergeten. Wist je dat het licht in jouw huis allesbepalend is? Het zorgt ervoor dat een ruimte warm of juist koud aanvoelt en maakt dat het juist groter of kleiner lijkt. Vaak kun je met een paar simpele aanpassingen een ruimte al opleuken.

regenboog veneta
Foto: Unsplash

Alle kleuren van de regenboog

Licht kan alle kleuren van de regenboog hebben en de kleur van het licht in jouw huis is bepalend voor de sfeer van de ruimte. Echt hoor. De kleur van het licht kan ervoor zorgen dat de witte muur juist iets warm rood kleurt of koel blauw. Twee ruimtes met dezelfde witte kleur op de muren kunnen er hierdoor totaal anders uitzien. Lichte muren kleuren supermakkelijk mee met de kleur van het licht. Er zijn veel verschillende manieren om de kleur van het licht te sturen. ’s Avonds is het aanpassen van de kleur van het licht heel makkelijk. Kies voor lampen met een meer gele gloeilamp kleur voor een warmere sfeer, of witte lampen als je iets graag goed wil kunnen zien.

4 gekleurde interieurs
Foto: Shutterstock

Tip: maak gebruik van de nieuwste LED lampen in huis. Daarmee wissel je heel makkelijk van kleur. Je kan van alles kiezen, niet alleen wit of gloeilamp geel, maar bijvoorbeeld ook roze. Helemaal leuk als de kinderen jarig zijn!

Overdag doe je natuurlijk zo min mogelijk lampen aan. Dat is zonde en slecht voor het milieu. Toch kun je ook dan de kleur van het licht bepalen. Overdag komt het licht natuurlijk door je ramen naar binnen vallen. Als je raambekleding voor je ramen hangt kleurt je hele kamer mee. Veel mensen denken alleen aan gordijnen als een manier om je ruimte donker te maken, maar dat hoeft helemaal niet. Raamdecoratie kan zoveel meer zijn dan verduisterende overgordijnen. Als je een doorzichtige voile neemt of iets met een semi-transparante stof, dan sluit je niet je hele ruimte af, maar geef je het licht in de ruimte juist wat kleur mee. Heel handig en stijlvol!

regenboog doeken
Foto: Shutterstock

Als het zonlicht door je raam naar binnen valt dan wordt dat altijd nog door de ruimte weerkaatst. Valt het licht op een rode muur? Dan zie je dat het licht en de rest van de ruimte ook een beetje roder kleurt. Zoiets werkt niet alleen met grote vlakken als een muur, maar ook met kleinere dingen zoals je bank, of een kleurrijke kast. Wil je een warme gloed? Zorg dan dat de grotere oppervlakken, zoals je bank, gordijnen, vloerkleed, de juist kleur hebben.

Lees ook: 4 tips: Hoe creëer je sfeer in de woonkamer?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.