4 tips: Hoe creëer je sfeer in de woonkamer?

Sfeer is iets wat echt niet mag ontbreken in je woning, maar het is soms wel heel moeilijk te creëren. Neem bijvoorbeeld een betonnen gietvloer, die tegenwoordig heel populair is. Allemaal leuk en aardig, maar met alleen de gietvloer is sfeer iets verder te zoeken. Ik heb voor je uitgezocht hoe je meer sfeer in de centrale plek van je huis kunt creëren: de woonkamer. In dit artikel vind je tips om een interieur te hebben dat up-to-date is mét sfeer!

Gastblog door Arina

Comfy, comfy!

Allereerst is het belangrijk dat je het zo comfortabel mogelijk maakt. Naast sfeer wil je ook lekker tot rust kunnen komen in je woonkamer. Leuke grote zachte kussens op de bank en een plaid waar je ’s avonds tijdens kijken van je favoriete serie lekker onder kunt kruipen. Helemaal zen! Om het nog comfortabeler te maken, kies je een leuk vloerkleed voor bij de bank en salontafel. Het oog krijgt dan wat en het is heerlijk zacht voor je voeten.

Haal de natuur in je woonkamer

Ten tweede is het slim om de natuur in huis te halen. Om het geheel niet zo strak  te laten lijken, kun je het beste leuke kamerplanten toevoegen. Dan ben je ook nog eens trendy bezig! Cactussen, hangplanten en grote ‘jungle’ kamerplanten. Het kan niet gek genoeg. Ook fijn is dat de deze planten vaak maar één keer per week wat nodig hebben. Handig voor mensen bij wie het verzorgen van planten niet de sterkste kant is. Kies voor de populaire palmlelie, olifantsoor of bananenplant.

Sfeerverlichting

De derde tip die ik je wil geven is: denk na over verlichting in je woonkamer. Kaarsen zijn de grootste sfeermakers in mijn ogen, je creëert er een knusse en gezellige woonkamer mee. Zeker aan te raden wanneer je voor sfeer wil gaan. Naast gezellige kaarsen kun je  ook met sfeerverlichting veel sfeer creëren. Lampen met een gloeidraad zijn behoorlijk populair en zie je overal terug, door het warme licht wordt je woonkamer heel gezellig.

Decoreer de ramen

Last but not least! Vaak wordt raamdecoratie vergeten of er wordt pas op het laatste moment aan gedacht. Raambekleding kan veel doen voor de sfeer in je woning en een trend die we momenteel zien, zijn houten jaloezieën! Kies de jaloezieën in houttint met een houtnerf erin verwerkt, staat super bij iedere interieurstijl. Je kunt zelf de houten lamellen verstellen, zo beheers jij de lichtinval en je privacy. Bepaal zelf de kleur van de lamellen, lamelmaat, bedieningskant en de ladderband.

Hoe ga jij voor sfeer in je woonkamer zorgen?

Afbeeldingen: Veneta

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. E zegt:

    Ik heb toevallig afgelopen week allemaal planten en bloemen in huis gehaald, wordt het echt vrolijk van. Kaarsjes zijn hier ook alweer ingeslagen, heerlijk met deze donkere dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.