Handig! Draadloos stofzuigen en dweilen met Leifheit

Het dagelijkse leven makkelijker en aangenamer maken, dat is de missie van Leifheit. Met de nieuwe Regulus Aqua Power Vac zet het huishoudmerk weer een volgende grote stap vooruit. Het is de eerste elektrische vloerwisser van Leifheit die tegelijkertijd het vuil opzuigt én de vloer reinigt. Jullie zagen het apparaat al voorbij komen op mijn Instagram en in een Facebook live, want ik mocht hem proberen. Daar kwamen veel reacties op: hoe handig is dit apparaat?

leifheit regulus aqua vac dweil

Kun je vertellen hoe dit apparaat bevalt? Werkt het ook met groeven in de vloer? Kan het op een pvc-vloer? Wat is jouw mening wanneer je dit apparaat vergelijkt met de Kärcher Turbodweil die je een paar jaar geleden op je blog hebt gereviewd?

Regulus Aqua Power Vac met een scheutje vloerreiniger

Laat ik beginnen bij het begin: wat kun je ermee? Met de Regulus Aqua Power Vac van Leifheit hoef je de vloer niet meer eerst te stofzuigen en daarna met water te reinigen. Je kunt stofzuigen en dweilen in één keer. Je gebruikt altijd vers reinigingswater dankzij het twee-tanksysteem. Daarin doe je uiteraard een scheutje vloerreiniger, ik kan de HG laminaatreiniger aanbevelen. De Regulus Aqua Power Vac is draadloos wat zorgt voor veel flexibiliteit. Het apparaat is licht in gewicht en komt met een handige opvangbak voor eventueel lekwater, waarin je hem wegzet.

leifheit regulus aqua vac dweil

BCC, Altijd een oplossing in huis

Hoe werkt het apparaat?

Ik had dit apparaat van Leifheit snel in elkaar geklikt. Heb niet eens de handleiding hoeven doornemen, want eigenlijk wijst het gebruik zich vanzelf. Voor het eerste gebruik eerst uitgebreid opladen met de stekker. Daarna berg je de stekker op en kun je aan de slag. Scheutje schoonmaakmiddel in het bovenste reservoir en heet water (maximaal 60 graden, dus NIET met je waterkoker). Met koud water werkt deze Regulus Aqua Power Vac overigens ook prima, vond ik zelf. Je schoonmaakmiddel schuimt dan nog steeds.

Je gebruikt de aan-knop om het apparaat in werking te zetten en extra dweilwater water voeg je tijdens het gebruik bij met een knijp-knop in het handvat. Heen een weer bewegen op de te reinigen vloer en voilà! In een handomdraai je vloer schoon en het ruikt lekker fris. Deze automatische dweil is licht in gewicht en daarom ook met mijn door corona verdwenen kracht en conditie goed te bedienen. Echt boenen kan ik niet, maar dit apparaatje haal ik zonder problemen heen en weer door mijn kamer. Kan hem zelfs de trap op sjouwen, weegt minder dan mijn Dyson stofzuiger. De Regulus Aqua Vac van Leifheit is heel wendbaar, dus bochtjes maken en even onder het dressoir of de stoelen bewegen gaat prima. Voor de kleine hoekjes zul je echter wel een mop moeten gebruiken, je bent gebonden aan de breedte van het apparaat.

Zie dit filmpje voor een korte demonstratie:

Handige weetjes voor je dweil ervaring

  • de oplaadbare batterij werkt tot 22 minuten op een oppervlakte tot 65 m2
  • Snel roterende reinigingsrol voor een schoon zuig- en veegresultaat
  • Twee schoonmaakstanden
  • Geschikt voor alle harde vloeren (dus ook de pvc vloer)
  • Twee jaar garantie
  • Consumentenadviesprijs: 299 euro

Vergelijking van de Leifheit met de Kärcher FC5 vloerreiniger

In 2017 probeerde ik eens een soortgelijk apparaat van het merk Kärcher: de FC5 vloerreiniger die ik liever een turbodweil noem. Hier zit echter een snoertje aan. Tijdens het bedienen moest je dus steeds opletten of de snoer niet tussen de rollers zouden komen. Dat hoeft met dit draadloze apparaat niet. Ook vond ik het lastig om lange haren van de rollers af te knippen, bij deze Leifheit heb ik dit nog niet aan de hand gehad dus kan ik het schoonmaken van de rollers nog niet beoordelen.

Wel vind ik deze Leifheit in mijn huidige kleine woning een stuk handzamer. Omdat ik er in mijn huidige woning niet mee uit de voeten kon, heb ik de Kärcher turbodweil na de scheiding aan mijn ex gegeven die meer woonoppervlak heeft. En meer spierkracht ook. Zeker met mijn zwakke gezondheid zou ik de Kärcher niet kunnen bedienen, de Leifheit daarentegen vraagt geen kracht of inspanning. Meer een vrouwendingetje dus. Of meer iets voor de kleinere woning. Hij is wendbaar en snel en eenvoudig te gebruiken. Op mijn laminaat. Mijn schoonmaakster wilde hem ook graag proberen en is er blij mee. Aangezien ik geen zandbak in de tuin of huisdieren heb, is even snel de Regulus Powervac over de vloer voldoende. Wij zijn geen intensieve vervuilers met het laminaat, waar ik in mijn vorige woning met gietgrindvloer in de keuken duidelijk wel veel last had van hardnekkig en moeilijk te verwijderen vuil. En dan is die Kärcher toch misschien net weer even iets duurzamer en industriëler in gebruik. Die zou Tugrul die op tv met ‘Niet normaal vies’ intensieve schoonmaakrondes van zwaar vervuilde plekken doet goed kunnen gebruiken. In de categorie oude vrouwtjes met schattig klein huisje waar ik zelf in val, is deze Leifheit juist fijner.

De adviesprijs van de Leifheit Regulus Powervac is 299 euro. Te koop bij Bol.com, Fonq, Blokker en Mediamarkt. Voor meer informatie kijk je op de site van Leifheit.

Lees ook: 

Zou zo’n dweil stofzuiger iets voor jou zijn?

leifheit regulus aqua vac dweil

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.