Trends op het gebied van vloeren in 2022

Met de vloer leg je de basis van je interieur. Gelukkig valt er tegenwoordig genoeg te kiezen; de keuzemogelijkheden wat betreft het materiaal, de stijl en de kleur zijn tegenwoordig haast eindeloos. Maar, hoe zit het met de trends? In dit artikel lees je wat de trends van het moment zijn op het gebied van vloeren.

1. Duurzaam

Duurzaamheid is aan de orde van de dag. In het dagelijks leven, en daardoor tevens in de interieurwereld. Deze duurzaamheidstrend zie je dan ook terug in de vloeren van tegenwoordig. Fabrikanten werken er hard aan om de productie zo milieuvriendelijk mogelijk te laten verlopen. Er worden minder chemische stoffen gebruikt en er wordt meer gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Bovendien worden oude vloeren, materialen en afvalstoffen vaker gerecycled.

2. Kunststof

Daarnaast zijn kunststof vloeren ontzettend in opkomst. De pvc vloer is daar het bekendste voorbeeld van. Een dergelijke vloer is praktisch, onderhoudsvriendelijk en kan in vrijwel elke ruimte van het huis worden gelegd. Eén van de grootste voordelen is namelijk dat een pvc vloer waterbestendig is (en daardoor zelfs in vochtige ruimtes kan worden gelegd). Daarnaast is een pvc vloer isolerend, geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming. Dikwijls wordt gekozen voor een pvc vloer in een houtlook, in speelse uitvoeringen als de Hongaarse punt of visgraat.

3. Lamelparket

Lamelparket is een voordelige variant op het alom bekende parket. Het parket is opgedeeld in twee ‘lamellen’ en wordt daarom ook wel ‘duoplank’, ‘multiplank’ of ‘meerlaagsparket’ genoemd. De toplaag bestaat uit massief hout, de onderlaag van multiplex. Het heeft dezelfde uitstraling als een volledig houten vloer, maar is wél een stuk aangenamer is voor de portemonnee. Niet verrassend dus dat dit type vloer erg populair is.

4. Kurk

Tenslotte is er de kurken vloer. Kurk is een relatief nieuw materiaal binnen de vloerenmarkt, maar sluit goed aan op de duurzaamheidstrend. Het is immers volledig natuurlijk, biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Kurkvloeren zijn zacht, warm en hebben een goed isolerende werking. Dit maakt ze nog eens extra duurzaam. Bovendien is kurk geluiddempend en trekt het – in tegenstelling tot de andere type vloeren – nauwelijks stof aan.

Lees ook:

Doe jij al mee aan één van deze trends?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.