Moderne vloer met keramische betonlook tegels

Het voorjaar is traditioneel voor veel mensen hét moment om aan de slag te gaan met het interieur in huis én in de tuin. De tuin moet het verlengde van de woonkamer zijn, wordt vaak gesteld. Het is heel fijn om de deuren wagenwijd open te zetten in de zomer! Onderdeel van het vernieuwen van het interieur kan het vervangen van de vloer in huis zijn. Kies je voor laminaat, pvc of bijvoorbeeld klassiek vloerbedekking? Een modern alternatief waar steeds meer voor wordt gekozen door Nederlandse gezinnen zijn betonlook tegels

betonlook tegels
Foto: PR

Deze trend past bij de groeiende populariteit van de gietvloer, welke eveneens steeds vaker gebruikt wordt in zowel woningen als bedrijfspanden. De keramische betonlook tegels bieden diverse voordelen, wat ze een hele interessante optie kunnen maken.

Mogelijkheden bij keuze voor keramische tegels

De betonlook tegels van keramiek zijn een optie, maar je hebt keuze uit meer varianten. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de houtlook tegels die door verschillende partijen worden aangeboden. Waar de keramische betonlook tegels een stoere, industriële uitstraling hebben, geven de houtlook tegels je woning een warme tint. Die warme tint kun je overigens ook toevoegen door de betonlook keramische tegels te combineren met een mooie eikenhouten tafel of bijvoorbeeld een stoere buffetkast van hout. Naast betonlook- en houtlook tegels kun je uit tal van andere opties kiezen. Zo vind je vrijwel zeker een model keramische tegel, welke past bij jouw persoonlijke smaak.

Lees ook: Stylen met bloemen: Mexico

Keramische tegels bieden verschillende voordelen

Er kunnen diverse redenen zijn om voor het gebruik van keramische tegels te kiezen, boven de keuze voor bijvoorbeeld hout of laminaat. Een van de voordelen hiervan zit in het feit, dat de keramische tegels goed bestand zijn tegen vocht. Dit maakt het niet alleen eenvoudiger om de vloer schoon te houden. Ook biedt dit het voordeel dat je niet snel te maken zal krijgen met kringen in de vloerbedekking. Deze kringen ontstaan wel relatief snel op een vloer van hout of laminaat. Een ander voordeel van keramische tegels zit in het feit, dat je deze goed kunt combineren met vloerverwarming. Nederlandse huishoudens kiezen hier steeds vaker voor, daar het de woning op een duurzame wijze verwarmt. Niet onbelangrijk, een vloerverwarming vergroot doorgaans ook het woongenot.

Lees ook: Snel een andere look in je huis? Verander de deurklinken!

Gebruik van keramische tegels in de keuken

Juist doordat een vloer met keramische tegels goed bestand is tegen vocht, worden de keramische tegels steeds vaker in keukens gebruikt. Immers, in de keuken is de kans relatief groot dat er wat vocht op de vloer terechtkomt bij het bereiden van de lunch of het diner. Neem de vloer na het morsen van ingrediënten eenvoudig af met een vochtige doek, om deze weer als nieuw te doen laten lijken! Door de vloertegels regelmatig te reinigen blijven deze jaren mooi.

Lees ook: Wooninspiratie: afwasbaar babyblauw in de keuken

Wij verbleven onlangs in een moderne vakantiewoning in Roompot Eksel, België waar prachtige supersized betontegels op de vloer lagen. Zie dit weekoverzicht. Welke stijl tegels heb jij? Is dat op de wand of op de vloer?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.