Een vloer kiezen, hoe doe je dat?

Een vloer kiezen is vaak lastig. Het is één van de grootste sfeerbepalers van een ruimte. Tevens zijn er veel andere factoren die belangrijk zijn om over na te denken bij het bepalen van een vloer. Zo zijn jouw levensstijl, interieur en natuurlijk smaak belangrijke overwegingen om mee te nemen bij de keuze. Zelf ga ik deze week met mijn schoonzus samen op vloerenjacht. Waar moet ik op letten?

Materiaal

Het materiaal is misschien wel het belangrijkste onderdeel bij de keuze voor een vloer. Elk type materiaal heeft bepaalde kenmerken die wel of niet bij jouw levensstijl passen. Zo kun je beter een PVC vloer kiezen wanneer je een vloerverwarming hebt in plaats van laminaat. Dit komt doordat PVC warmte beter doorlaat dan dat laminaat dat doet. Daarnaast zijn het onderhoud, de slijtvastheid en de geluiddemping belangrijke factoren om over na te denken. Mijn nieuwe huis heeft dit niet, maar ik heb wel jonge kinderen dus zal ik letten op geluiddemping.

Lees ook: Verantwoorde verwennerij voor je vloer

Stijl

Naast het materiaal is de stijl van de vloer erg belangrijk. Je wilt uiteindelijk een vloer die mooi bij jouw interieur past en goed tot zijn recht komt in de ruimte waar hij komt te liggen. Hieronder drie stijlen die momenteel helemaal in de trend zijn en dus kunnen helpen ter inspiratie voor jouw keuze. Zelf laat ik me hierbij adviseren door mijn schoonzus, want ik vind het echt heel moeilijk om te bepalen wat er past bij de sfeer die ik wil neerzetten.

Lees ook: Trends op het gebied van vloeren in 2022

Look-a-like vloer

Een look-a-like vloer is een type vloer die lijkt op een ander materiaal. Zo kun je ervoor kiezen om een PVC vloer te laten leggen met een houtpatroon. Op deze manier heeft de vloer een warme uitstraling zonder het onderhoud dat een houten vloer nodig heeft. De keuze van materiaal en patronen is tegenwoordig zo groot dat bijna alles wel mogelijk is. Bedenk dus goed welk materiaal je wilt en welke stijl je in de ruimte wilt creëren.

Lees ook: Woontrend: natuurlijke materialen

Ecologisch verantwoorde vloer

Duurzaamheid is hip. Je ziet het overal terug en dus ook in de trends voor de vloeren. Een ecologisch verantwoorde vloer hoort hier dus ook bij. Het grote voordeel van een ecologisch verantwoorde vloer is dat het erg duurzaam. Hierdoor heeft de vloer een lange levensduur en is de vloer dus een goede investering. Leuke voorbeelden van een ecologisch verantwoorde vloer zijn materialen zoals bamboe en kokoshout. Ook linoleum schijnt ecologisch een goede keuze te zijn.

Lees ook: Steeds meer huishoudens kiezen voor een gietvloer

Eenheid in het interieur

De vloer is bij uitstek de belangrijkste factor om ruimtes mooi naar elkaar over te laten lopen. Momenteel zijn de meeste vloeren goed bestand tegen vocht waardoor vloeren in verschillende ruimtes, dus ook de natte ruimtes, gelegd kunnen worden. Zo kan dezelfde vloer gebruikt worden in de badkamer als in de andere ruimtes, waardoor de verschillende ruimtes goed in elkaar overlopen. Ik wil zelf één vloer uitkiezen voor het hele huis: op de begane grond laat ik deze doorlopen in de keuken en de hal en boven in de slaapkamers en overloop. Verder zijn er veel voordelen van vloerverwarming omdat je dan geen losse bijverwarming hoeft op te hangen.

Lees ook: Welke vloer wordt het?

Welke vloer heb jij nu liggen? En als je NU iets moest uitkiezen, ga je dan voor hetzelfde materiaal? Of kies je iets anders?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.