Verantwoorde verwennerij voor je vloer

Een tijdje terug kwam ik in contact met Sukhi, een verantwoorde online shop waar je prachtige handgemaakte vloerkleden kunt bestellen. Rechtstreeks bij de maakster uit India, Nepal, Marokko of Turkije. Er worden heel bijzondere lokale technieken gebruikt om ze te maken. Ik laat je graag wat mooie plaatjes zien en het sample van een ‘stenenkleed’ dat wij ontvingen.

Een tapijtje voor de popjes gekregen.
Een tapijtje voor de popjes gekregen.

Meer dan een sample kon ik helaas niet uitproberen, maar dit is natuurlijk wel leuk speelmateriaal voor de meiden! En hun popjes 🙂 We hebben hem heel fijn getest met onze blote voeten, dit is een sample van het ‘stenenkleed’ Ayaan. Leuk detail is dat achterop het kaartje de handgeschreven naam van de maakster staat. Zo weet je na een aankoop dat je ook echt een goede daad hebt verricht. De medewerkers van Sukhi krijgen een eerlijk loon en werken in goede omstandigheden. Op hun website delen ze hier ook filmpjes van (echt een feelgood filmpje, dus het kijken waard). In het Nepalees betekent Sukhi ‘blij’ en ik wordt zeker blij van hoe ze het ondernemerschap aanpakken. Alles online, geen voorraden en je krijgt echt rechtstreeks van de maker je product toegezonden.

sukhi sample
Mijn jongste past er precies met 2 voetjes op, voelt alsof je op zachte stenen staat.

Rechtstreeks van de maker

Dit betekent wel dat je geduldig zult moeten wachten op je bestelling. Men gaat pas aan de slag als je besteld hebt. Als je een kijkje neemt op hun site zie je wel dat dit het wachten waard is. Het grijze stenenkleed lijkt me erg mooi voor op onze slaapkamer, die we flink opgeknapt hebben. Er ontbreken nog een paar dingen (zoals een goed bed) maar een kleed als deze zou het helemaal afmaken omdat de kleuren er goed bijpassen. Kon ik mooi testen met het sample.

jongensbaby-slaapkamer-modern-designBlije bolletjes

Waar ik verder heel blij van werd zijn de bolletjeskleden in allerlei kleuren. Hierboven zie je verschillende bruintinten, hieronder aquablauw. Maar je hebt ze ook in een mix van kleuren, leuk om je woonkamer wat schwung te geven. Een kleed doet veel voor de uitstraling van je interieur. Wanneer je een kleed onder je salon tafel en/of een deel van je banken of stoelen zet, trekt dit de zithoek optisch bijeen. Zodat het net even wat meer bij elkaar hoort, echt een ‘hoek’ is. De bolletjes hebben bovendien iets vrolijks, ik zou ze zelf ook heel erg leuk vinden in de kinderkamers. Net als de kleden van vilten blaadjes, denk dat die met blote voeten ook fijn aanvoelen omdat je er met je tenen in kunt wriemelen.

maat-gemaakte-blauwe-vilten-wooled-deken

Wij hebben gelukkig vloerverwarming, maar in huizen die dat niet hebben lijkt een kleed me onontbeerlijk vanwege optrekkende kou. Nu mijn kinderen wat groter zijn en er minder vaak een beker om gaat, zou ik het ook aandurven om een kleed neer te leggen. Gewoon even zien wat dit doet met de uitstraling van de kamer. In woonprogramma’s moet je er maar eens op letten, ze leggen een kleed neer en ineens ‘klopt het’.

Tip: De bolletjeskleden kun je ook laten maken in een samenstelling die je zelf bedacht hebt!

sixties-round-tapijt-meerdere-kleuren
Kleed met vilten blaadjes: vrolijk en milieuvriendelijk!

tapijten-te-koop-online-goedkope

Ze hebben overigens ook patchwork kleden, hoe gaaf is deze kleur roze!

voelde-bal-coasters-aangepaste-kleuren
Lekker vrolijk met bijpassende onderzetters.

wol-vilt-kleed

Genoeg mooie plaatjes, er is nog veel meer te zien op de Sukhi website. Mocht je op zoek zijn naar een bijzonder kleed én je hebt een zwak voor dit soort ondernemerschap, is het een aanrader. Ze hebben bovenaan een ‘uitverkoop’ aankondiging maar omdat de medewerksters behoorlijk wat uren aan een tapijt werken, moet je ook in de sale rekenen op minimaal 140 euro voor een tapijt. Zeker concurrerend qua prijs met de niet-maatschappelijk verantwoorde tapijten die je in Nederlandse woonketens kunt kopen.

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nikki - Sukhi.nl zegt:

  Ah super leuk!! Hartstikke bedankt 🙂

  groetjes, Nikki

  http://www.Sukhi.nl

 2. Aaah dat bolletjeskleed van wol heb ik in een winkel gezien. Ik raakte verliefd. Helaas.. stervensduur. En met een hond in huis waarschijnlijk geen succes 😉 Maar zeeeer mooi!

  1. Nikki - Sukhi.nl zegt:

   Hi Lori,

   Onze BolletjesKleden zijn erg betaalbaar. Doordat we zonder tussen persoon werken kunnen we de prijzen laag houden. Neem een kijkje op onze website!

   groetjes, Nikki
   http://www.Sukhi.nl

 3. Nathalie zegt:

  Hele mooie kleden. Bolletjeskleed staat hier ook nog op de wishlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.