Steeds meer huishoudens kiezen voor een gietvloer

Wanneer je ruimtes in huis een andere look wilt geven, is het vervangen van de vloer een goede optie. De vloer heeft een grote invloed op de uitstraling van kamers. Niet alleen bij de keuze voor een nieuwe interieurstijl is het vervangen van de vloer interessant. Denk bijvoorbeeld aan ook het aanbrengen van vloerverwarming in huis; een goed moment om de vloer te vervangen. De bestaande vloer zal hierbij immers verwijderd moeten worden. Bij het vervangen van de vloer kiezen steeds meer mensen voor een gietvloer. 

gietvloer
Foto: PR

Denk aan een gietvloer in de woonkamer, een gietvloer in de keuken en zelfs in de slaapkamer. De keuze voor een gietvloer biedt verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een vloer van hout of pvc. Naast de keuze voor een gietvloer in huis, wordt dit type vloerbedekking ook vaak gebruikt in winkel- en bedrijfspanden. Wij hadden in mijn vorige woning een prachtige gietgrindvloer liggen op de hele begane grond.

Gietvloer zeer geschikt voor een keuken

Een van de belangrijkste voordelen van een gietvloer is het feit, dat dit type vloer goed bestand is tegen vocht. Juist om deze reden, wordt vaak voor een gietvloer in de keuken gekozen. Zou je hier voor een houten vloer kiezen, dan loop je het risico dat er al snel kringen in de houten planken ontstaan. Het herstellen hiervan is niet eenvoudig. Vaak moet de volledige vloer geschuurd en opnieuw gelakt worden. Een ingrijpende klus, daar alle meubels uit de ruimte moeten worden verwijderd. Met een gietvloer heb je dit probleem niet; je neemt de vloer eenvoudig af met een vochtige doek. Feit dat een gietvloer goed bestand is tegen vocht maakt dit type vloer ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld de gang van je huis.

Lees ook: Dweilen op standje turbo met Kärcher!

Slijtvast en eenvoudig schoon te houden

Doordat een gietvloer geen naden bevat, is deze eenvoudig schoon te houden. Je neemt de vloer regelmatig af met een vochtige doek, zonder bang te hoeven zijn dat de vloer beschadigd raakt of dat er vuil achterblijft in naden. Daarbij is een gietvloer over het algemeen zeer slijtvast. Het maakt dat je er vele jaren plezier van hebt, zonder dat de kwaliteit van de vloer sterk afneemt. De duurzaamheid van een gietvloer zit onder meer in de coating die op de vloer wordt aangebracht.

Lees ook: Stoer wonen, van vuurkorf tot vloertegel

Gietvloer combineren met vloerverwarming

Niet onbelangrijk in deze tijd: een gietvloer is zeer goed te combineren met vloerverwarming. Zoals eerder aangehaald werd, kiezen huishoudens steeds vaker voor de voordelen die vloerverwarming hen biedt. Om optimaal van deze voordelen te kunnen profiteren, is het belangrijk dat de gekozen vloer te combineren is met de vloerverwarming. Dit geldt voor een gietvloer. Een aanbieder van gietvloeren kan je meer vertellen over de wijze waarop een gietvloer wordt aangebracht bij de aanleg van vloerverwarming in huis. Bij ons was het destijds snel gepiept, het is een heel dun laagje. Alleen mag je daarna een paar dagen niet op de vloer lopen, dus doe dit voor je gaat verhuizen voor het minste ongemak. 

Lees ook: 3 Zoedt tips voor een aantrekkelijke tuin

Vind jij gietvloeren ook zo mooi?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.