Keek op mijn Week: Roompot Eksel, Blogboot en wijncursus

Hectisch weekje in de aanloop naar Pasen, was dat bij jou ook? Ik moest nodig onthaasten en heb daar de nodig acties op ondernomen, maar tegelijk zorgde dit ervoor dat ik vol energie productief aan het werk ben geweest. Probeer me wat minder te laten opjagen door mijn to-do-lijstje door te genieten ‘in het moment’. Best aardig gelukt en ik moet zeggen dat de vrije vrijdag me ook een gevoel van rust geeft: de kids hoeven dan niks en ik zal minder mails ontvangen dan gebruikelijk. 

roompot eksel wandelen klankenbos
Wandelen in het Klankenbos.

Klankenbos vlakbij Roompot Eksel

Zaterdag straalde het zonnetje in het Belgische Eksel. Ik had slecht geslapen vanwege de kou in mijn slaapkamer, de combi van betonnen vloer met heteluchtverwarming die herrie maakt en licht geeft is geen aanrader. De kinderen daarentegen sliepen boven en hadden een heerlijke nachtrust. Ik besloot de volgende nacht ook naar een bed boven te verhuizen en daar sliep ik als een zonnetje. Bij het vakantiepark nog even aangekaart dat de vloerverwarming het niet deed, maar we bleken gewoon erg verwend in de vorige Roompot vakantieparken: geen vloerverwarming aanwezig bij Roompot Eksel. Gelukkig hadden we onze pantoffels mee.

roompot eksel

De douche is wel heerlijk. Het heteluchtkacheltje in de badkamer werkt op een timer die je omdraait, dus tijdens het douchen is het lekker warm en comfortabel. Ik miste een plankje voor de badproducten, maar verder niks mis mee. De badkamer is ook lekker ruim, dus geen probleem als je een kind zou moeten afdrogen.

roompot eksel wandelen klankenbos

Terwijl ik genoot van een lekker kopje koffie en de ochtendzon, bladerde ik de dikke Beleef Bosland brochure door. Deze lag in ons huisje als cadeau van Roompot omdat het hoofdgebouw nog in aanbouw is. Staat vol met de mooiste wandelroutes en fietsroutes in de omgeving! Je kunt selecteren op ‘wandelen met kinderen’ of ‘lange afstand’ of ‘wandelen met wielen’ (zoals een rolstoel of buggy).

roompot eksel wandelen klankenbos

Het was geweldig wandelweer dus ik koos het Klankenbos in Nederpelt uit als bestemming. Hier kun je allerlei bijzondere constructies vinden die klanken verspreiden om de natuur om een andere manier te beleven. Echt heel gaaf en tot groot geluk van mijn kinders waren er overal mooie speeltoestellen en objecten te vinden. We hebben niet eens echt een pad gelopen omdat we zoveel toffe dingen zagen dat ze van hot naar her renden om het te beleven. Korte route van nog geen 3 kilometer maar echt een aanrader, ontzettend leuk met kinderen!

roompot eksel wandelen klankenbos

In het dorpje lekker geluncht bij een drukbezochte brasserie. Terug richting de auto zagen we een groepje mensen stilstaan bij de Peugeot 308 die we mee hadden. “Wat een gave auto, volgens mij is dit de nieuwe!” hoorden we. Leuk, vol trots stapten we er in en reden we terug naar het Roompot park 10 kilometer verderop.

roompot eksel
Potje Jaipur, ken je dat kofferproof spel?

Terug bij het huisje vond ik het te koud voor het spraypark (de waterspeeltuin) en waaide het iets te hard om Kubb op te zetten buiten. Daarom met de jongste het spelletje Jaipur uit het cellofaan gehaald. Deze kregen we in de eerste lockdown van Asmodee (samen met nog heel veel andere spelletjes) en we waren er nog niet aan toegekomen. Leuk spelletje en lekker compact! Ken jij het?

nomi shapewear
Nog even een fotootje met de shapewear van Nomi die ik mag reviewen voor de blog. Lekker gladde dunne broekjes! Jurkje is van Protest, zie voor de kortingscode in de webshop dit artikel.

Het fijne van Roompot is dat je kunt streamen naar de tv. ’s Avonds zochten we een leuke film uit op Netflix, maakte ik lekkere hapjes klaar en schoot ik een scheutje van de plaatselijke Spiekelspade Likeur voor mezelf in. (De kinderen kregen uiteraard limonade.) Fijn filmavondje!

roompot eksel
Wederom een stralende dag bij Roompot in Eksel, België.

Wandelen bij Pijnven tussen de boomtoppen

Zondag werd ik uitgerust wakker en bleek het wederom een stralende dag. Tijd voor nog een mooie wandeling, dit keer iets dichter bij Roompot Eksel: op zo’n 5 kilometer vind je de bossen van Pijnven. Hier is het startpunt van allerlei wandel- en fietsroutes.

roompot eksel wandelen pijnven
Het startpunt van een groot aantal wandelroutes bij de parkeerplek in Pijnven.

Wij deden de kindvriendelijke blauwe route, maar wel met een uitstapje naar ‘Fietsen tussen de Bomen’, een boomkroonpad voor fietsers dat wij lopend hebben afgelegd. Zo tof om in een spiraal naar boven te lopen tussen de boomtoppen. Wat een uitzicht tussen de bomen, heel bijzonder!

roompot eksel wandelen pijnven
Wat onwijs tof dit boomkroonpad: Fietsen tussen de Bomen.

Terug op de blauwe wandelroute gingen we verder met houten dieren spotten en stenen zoeken. De meisjes vermaakten zich op een speeltoestel en we genoten van de mooie natuur. Aan het eind (of wel begin) van de route maakten we dankbaar gebruik van het toilet. Een prachtige route, dit wandelgebied is zeker een aanrader.

roompot eksel wandelen pijnven

Na het wandelen lunchten we bij Brasserie De Meule, op loopafstand van Roompot Eksel. Ik ging voor een heerlijke schnitzel met champignonnensaus, mijn jongste koos het kinderbiefstukmenu en de oudste ging oer-Hollands voor het bitterballenmenu. Erg fijn: er zit genoeg groente (leuk gepresenteerd ook) bij de kindermenu’s (iets dat ik in Nederland vaak mis).

roompot eksel wandelen pijnven

Vervolgens snel het huisje aan kant gemaakt en alles ingepakt voor de reis terug naar Nederland. De kids speelden ondertussen een potje Kubb in het zonnetje en brachten het gescheiden afval naar de juiste bakken op het park. Voor de elektrisch rijders: bij Roompot Eksel zijn meer dan genoeg laadpalen aanwezig!

roompot eksel klankenbos wandelen
Dit was overigens in het Klankenbos.

We zijn nog lang niet uitgekeken op de regio Bosland, als je van wandelen of fietsen houdt moet je deze regio zeker bezoeken. Slechts 1,5 uur rijden vanuit de Nederlandse Randstad, dus je hoeft niet ver voor deze vakantiebestemming. Het ligt vlak onder Eindhoven, dus ook het Pre-Historisch Dorp is een leuk uitstapje dat je zou kunnen maken.

blogboot kids amsterdam
Starboard Boats had de catering weer top geregeld.

Blogboot en HPV prik

Maandag haastte ik me om de goodiebags in orde te maken voor de Kids editie van de Blogboot. Mooi weertje voor een rondje door de grachten van Amsterdam met Starboard Boats. Terwijl de valet service de gave Peugeot 308 die ik te leen had parkeerde (mooie auto’s zetten ze graag goed in het zicht), werd ik ineens door enkele dames die me zagen staan verrast met een prachtige bos bloemen! Ik was compleet overdonderd en ontroerd moet ik zeggen… Dit had ik niet zien aankomen. Het was een bedankje voor de organisatie van de leuke Blogboot events en om me een hart onder de riem te steken. Superlief!

bedankje blogboot

Aan de kade bleek dat de elektrische boot waarmee wij origineel zouden varen niet goed was opgeladen, Starboard had meteen een alternatieve boot geregeld die nu in orde werd gemaakt. Zo netjes hoe ze dat toch altijd weer weten te regelen! Onze vaart zou wel iets korter duren, maar dat was geen probleem omdat alleen Gezinnig (je kent ze van onder meer mijn reviews over Slaapklets, Scheidingklets, het Familieklets kwartet en de Checkpad) vandaag zou presenteren. Dat deed ze overigens superleuk, met onder meer een grappige quiz om te checken hoe ‘Gezinnig’ de aanwezigen al opvoeden. 

blogboot kids amsterdam

Zelf deed ik uiteraard het bekende voorstelrondje en gaf ik een toelichting op de goodiebag. Dit keer met wederom het leuke merk Fantt van de olifantenplankjes waarmee je een goed doel steunt en met de cruelty free kindermake-up van Toot for Joy. Een Nederlands merk gestart door een moeder met kinderen die graag make-uppen (zie ook mijn review van Toot). Zij wilde geen rotzooi op de kindergezichtjes en met het vrolijke Toot kan zowel je kleuter als je tiener rustig experimenteren. Nieuw is de lipgloss van Toot die verrukt door mijn dochters in ontvangst werd genomen.

toot kindermake-up

Deze vaart was zo gezellig, dat we na afloop nog even met z’n allen koffie hebben gedaan bij de Starbucks om na te kletsen. Leuk, want er waren weer een aantal nieuwe gezichten aan boord en de presentaties op de boot boden ook voldoende gespreksstof. Kinderen vervelen nooit!

blogboot kids amsterdam

Mijn eigen gezinnige opvoedskills – ik heb destijds goed geluisterd tijdens een eerder persevent van dit merk – had ik ’s middags meteen nodig. De jongste moest haar HPV prik, maar haar vader was dit even vergeten te zeggen en liep ik op de parkeerplaats tegen het lijf onderweg naar zijn huis… Ai. Hoe blij mijn meisje keek dat ze mij voor de deur zag staan, hoe pissig was ze daarna toen ze de reden hoorde.

blogboot kids amsterdam

“Ik wil geen prik.” Het was ook nog eens heel erg druk op het consultatiebureau, dus alle tijd om de weerstand verder op te bouwen. Uiteindelijk hebben ze mij en mijn boze jongedame in een aparte ruimte gezet voor de prik, want de lopende prik band stagneerde en 1 boos kind lokt er meer uit. Ze was pislink. Direct haar vader geappt dat het belangrijk was dat hij toch even thuis zou zijn. En kind heel pedagogisch omgekocht met de set Toot kindermake-up die ik in de auto had klaargelegd. “Volgens mij had je bij papa nog geen make-up toch?” (Bij mij thuis hebben ze uiteraard later deze week ook de nieuwe Toot lipgloss gekregen.) Het nieuwe boek Emotieklets, had ik helaas niet bij me… anders hadden we nog kunnen uitzoeken hoe deze boosheid een plaats te geven… Pfoeh… 

toot kindermake-up

Peugeot 308 inleveren en wijncursus bij Pitch PR

Dinsdag wederom erg druk. De Peugeot 308 moest weer ingeleverd worden, net nu ik eindelijk weer aan het handmatig schakelen gewend ben, haha. Maar eerst toch even de mailbox door want dat was er maandag niet van gekomen, ondertussen snel een wasje gedraaid. Daarna snel een koffertje ingepakt met slaapspullen en door naar de carwash. De auto moet tenslotte weer schoon ingeleverd worden en ik had maandagmiddag zowaar op de A2 een duif op de motorkap gehad… Ik weet niet wat het is met die duiven? Gelukkig was er na de wasbeurt niets meer van te zien, die auto kan zo’n duif prima hebben.

Ik kwam – alweer – in de file terecht dus belde onderweg nog even snel naar Peugeot. Dat is toch wel fijn hoor, dat je foon zo makkelijk aan de auto gekoppeld kan worden. Kon ik razendsnel het juiste nummer vinden. Afijn, na nog even een gezellig bakje koffie moest ik nu opnieuw wennen… maar dan aan het wederom rijden in mijn eigen 208 automaat. Heb jij daar ook altijd zo’n moeite mee? Het wisselen tussen een automaat en handgeschakelde auto, bedoel ik?

klein constantia

Afijn, bij mijn vriend gezellig samen geluncht en daarna de laptop uitgeklapt om lekker aan artikelen te werken. Nog even met een klant gebeld ook en ik was best productief al zeg ik het zelf. Na het eten werd ik naar Amsterdam gebracht, waar ik bij Pitch PR van wijnjournaliste Esmee Langereis alle ins en outs leerde over Winefluencer worden én over witte wijn. We kregen 6 verschillende witte wijnen uit de regio Stellenbosch in Zuid-Afrika te proeven. De twee sparkling wijnen konden mij niet bekoren, ik houd daar gewoon niet zo van. Weet nu wel het verschil tussen een Vonkel wijn en de Cap Classique: bij de Vonkel worden de bubbels later toegevoegd, het klassieke proces van een tweede vergisting op fles waardoor de bubbels ontstaan is een stuk bewerkelijker. Die laatste is over het algemeen dus ook prijziger. De subtiele, notige Chardonnay Dôme die lekker bloemig ruikt en de abrikozige Sauvignon Blanc van Klein Constantia met houtige nasmaak, vond ik wel erg lekker.

dome wijn chardonnay

Ziek meiske

Woensdag lekker aan artikelen geschreven, fijn is dat. De HelloFresh doos werd weer bezorgd en ik haalde mijn kinders uit school. Helaas bleek de oudste ziekjes. Na de lunch viel ze op de bank in slaap en daarna constateerde ik koorts met de thermometer. Poor girl. Na een paracetamolletje ging het gelukkig ietsje beter, maar de jongste mocht het avondeten kiezen want haar zus zou toch vrijwel niets gaan eten.

ziek
Aw… arm mopje…

Paasontbijt op school

Donderdag bleek een nacht slapen gelukkig een positief effect te hebben: koortsvrij. Fijn, want ze wilde heel graag naar het Paasontbijt op school. Haar topo heeft ze uiteraard niet geleerd, dus die toets ging niet bepaald goed. Dat deerde echter niets: ze kon bij het paasontbijt zijn en daar hebben we weer een feestje van lekkere dingen van gemaakt. Om 8 uur moesten ze in de klas zitten en om kwart voor 2 al uit. 

pasen voordeur
“Zal ik de voordeur even paasproof maken?” Het ziet er zeker gezellig uit!

’s Middags fietsten we in het zonnetje naar de sporthal vlakbij mijn huis, waar ze hun Krav Maga les hadden. Niet ver, maar de jongste was compleet in paniek toen ik opperde dat ze wel samen naar huis konden fietsen… Het gevolg van 2 pandemie jaren waarin ik zelf tot niets in staat was. Hopelijk kunnen we dat nu weer oppakken zodat ze snel zelfredzamer wordt waar het over dorp fietsen betreft. Volgende week een nieuwe poging. Voor mij was het ook goed om er even uit te zijn op de fiets, het was zulk lekker weer!

shephards pie
Shephards Pie met lamsgehakt… nee, toch liever ons eigen recept met rundergehakt en tomaat, we vonden dit niet echt lekker…

Chillex

Vrijdag deden we chillaxed. Naar een term die mijn jongste dochter in het leven heeft geroepen. De combi van relaxen en chillen. Lekker uitgeslapen dus! Ik moest wel aan het werk, maar deed dat een tandje rustiger. De dames hadden de opdracht om zich zonder schermpje te vermaken en vroegen om mijn naaidoos om kleertjes voor de knuffels te maken met naald en draad.

sodastream art apparaat
Houd de @marstyle78 instagram komende week in de gaten voor een winactie met Sodastream!

Vrolijk Pasen! Ik hoop dat je een gezellige brunch op het programma hebt. Ga je een bijzonder gerechtje maken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.