Snel een andere look in je huis? Verander de deurklinken!

De sfeer in een huis wordt grotendeels bepaald door de vloer, de raambekleding en de meubels. Ook verlichting en je lichtplan dragen hier aan bij. Maar wil je in een handomdraai over naar een andere look? Vergeet dan de deurklinken niet!

badkamer zwarte deurklink
Strak en modern interieur met zwarte deurklink. Foto: Shutterstock

Tijdens de pandemie heb je er misschien wel oneindig vaak een schoonmaakdoekje over gehaald. Maar viel de klink je verder echt op? Wellicht niet, maar het kan net die extra luxe uitstraling geven wanneer je de standaard deurklinken vervangt door iets dat perfect in de rest van het interieur past.

Zwarte deurklink in strakke vorm

Met zwarte deurklinken maak je bijvoorbeeld het wat stoerdere sfeerplaatje compleet. Ga je voor de industriële look, dan zorg je ervoor dat de deurklink een strakke vorm heeft zonder tierlantijnen. Waar je qua kostenplaatje aan moet denken? Bij een webshop als Mooideurbeslag.nl kun je vanaf ongeveer 20 euro per deurklink al iets moois vinden, passend in jouw stijltje.

Landelijke stijl deurklink

Woon je in een jaren ’30 huis? Dan is het juist mooi om qua afwerking te gaan voor de retro look. Deze deurklinken kenmerken zich door het bolle houten handvat in combinatie met metaal. Je kunt variëren door een zilverkleurig metaal met houtkleur, een zwart of beige handvat met een messing schild of juist lekker strak met metaal en handvat beiden in zwart bijvoorbeeld. Net wat jouw smaak is.

landelijke stijl deurklink
Klassiek interieur in jaren ’30 woning met messing deurklink voorzien van beige handvat. Foto: Shutterstock

Schild of rozet?

Kijk bij het uitzoeken even goed of het een deurklink met een schild of een rozet betreft. Bij een rozet zit er een kleine cirkel (of vierkant) om de klink heen voor de afwerking. Een schild is een grotere rechthoekige plaat (kan ook siervormen hebben uiteraard), deze zie je altijd bij deuren met slot maar kan ook op een binnendeur als je dit mooi vindt. Het rozet of schild beschermd je deur en zorgt ervoor dat de deurklink geen speling heeft en stevig vast blijft zitten.

Kast of garderobe ook snel in de metamorfose

Net zo snel als de deuren, geef je de kasten of garderobe een nieuwe look. Bij Mooideurbeslag.nl kun je naast deurklinken allerlei prachtige kastgrepen, knoppen en meubelbeslag vinden in veel verschillende stijlen. Het is hun missie om een mooi interieur voor iedereen toegankelijk te maken, dus produceren ze alles zelf! En hoe fijn dat je in deze webshop – als je toch bezig bent – ook direct de garderobe kunt meepakken. Je vindt hier kapstokhaken in verschillende stijlen, complete kapstokken maar ook de leuninghouders van jouw trapleuning kun je er vinden in de woonsfeer die past bij jouw inrichting.

Tip: pin de afbeeldingen in een moodboard op pinterest! Zo heb je alles bij elkaar en weet je direct wat in dezelfde stijl mooi bij elkaar oogt.

Lees ook: 

Heb jij de standaard deurklinken er nog op of zijn ze vervangen door iets in jouw persoonlijke smaak?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.