Snel en lekker makkelijk: zakloze steelstofzuiger van Rowenta

Welke stofzuiger is nu handig als je klein woont en kinderen hebt die dagelijks hagelslag knoeien? Ik legde mijn eisenpakket op tafel: makkelijk op te bergen, plat genoeg om onder de kasten te zuigen, genoeg zuigkracht voor een flinke voorraad hagelslag en absoluut ZAKLOOS. Niet makkelijk, maar het is Rowenta gelukt om aan mijn wensen te voldoen met de Air ForceTM Extreme Silence die ze mij toestuurden voor deze review. Het mooiste van alles is nog, dat het apparaat geen snoer heeft! Benieuwd naar mijn ervaring, lees dan vooral deze review.

Zelf ben ik niet zo heel handig, dus ik knal tijdens het stofzuigen vaak overal tegenaan. Ik ben gewend dat je best wat kracht moet zetten om een stofzuiger jouw kant op te trekken en dat je soms weleens van stopcontact moet wisselen. Bovendien is het vaak lastig qua kastruimte om ze op te bergen. Voor de hagelslag troep in de ochtendspits, pakte ik meestal mijn niet zo krachtige kruimeldief erbij omdat een complete stofzuiger zo’n gedoe was. Die tijd is voorbij nu ik deze snoerloze stofzuiger met driehoekige zuigmond heb.

Filmpje Rowenta stofzuiger

Wat ik merk, is dat het apparaat enorm wendbaar is. Ik hoef totaal geen kracht te zetten bij het verplaatsen en draaien van de stofzuiger. Omdat hij snoerloos is, kan ik er moeiteloos mijn hele huis mee door zonder onderbrekingen. En je kunt de zuigkracht aanpassen wanneer je er de bank of deurmat mee doet. De speciale driehoekige DELTA zuigmond met krachtige elektrische borstel (6200 RPM) neemt heel veel stof op.

Het losknippen van haren heb ik inmiddels ook geprobeerd:

rowenta stofzuigermond
Haren losknippen van de borstel: je haalt alles makkelijk los en eruit en stopt de borstel net zo eenvoudig weer terug.

In de vuilcontainer van dit zakloze appparaat kun je 0,5 liter stof opzuigen. De greep is handig en ergonomisch, je ziet dat ik hem heel easy peasy met één hand bedien en alle kanten opdraai. Erg fijn! Alleen voor kleine smalle randjes is een losse stofzuigerslang toch wel prettig, maar om snel en makkelijk je kamer door te gaan of ontbijtkruimels even gauw weg te halen heeft deze mijn voorkeur boven de kruimeldief en gewone stofzuiger. Mijn schoonmaakster die ook de hoekjes naast de bank enzo doet, pakt er dan een gewone stofzuiger bij met losse slang en speciaal mondstuk waar deze grote driehoek niet bijkomt.

Even snel aan de oplader

Dat je deze stofzuiger net als je mobiel even snel aan de oplader kunt hangen, vind ik zelf enorm handig en een groot voordeel. Hij werkt op een lichtgewicht, duurzame 18 V Lithium-Ion batterij met oplaadfunctie en heeft een gebruiksduur tot 55 minuten. Je kunt hem volledig opladen in maximaal 6 uur (voor het eerste gebruik, daarna hoef je hem alleen steeds ‘bij te laden’ natuurlijk). In je kast neemt hij door de parkeerstand weinig ruimte in en het is ook handig als je tijdens het stofzuigen even pauzeert om iets anders te doen. Deze Rowenta Air ForceTM Extreme Silence heeft 3 snelheden om de zuigkracht aan het vloertype aan te passen. Omdat hij zo handzaam en licht is, kunnen ook je kinderen hem snel pakken na een onvoorziene knoeipartij en de boel zelf opruimen. Erg fijn! Kortom, ik ben heel blij met dit fijne huishoudelijke apparaat en hij wordt veelvuldig gebruikt.

Je koopt hem bij Mediamarkt voor ongeveer 180 euro. Er loopt momenteel een cashback actie met producten van Rowenta!

Wat heb jij thuis voor stofzuiger? En hoe bevalt die?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Didi zegt:

    Ik heb een aeg met borstelreinigingfunctie. Dan hoef je niet te knippen. En met lampjes, ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.