Een opgeruimde garderobe met kledingrekken en schoenendozen

Uitpuilende kledingkasten, kleding die zich niet op rechte stapels laat dwingen en  zoveel schoenen in je huis dat je erover struikelt? Herkenbaar? En ken je ook het probleem dat je maar blijft zoeken naar dat ene kledingstuk dat je juist op deze dag zo graag aan wilt, maar dat juist dit item van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen?

messy closetNa lang zoeken geef je de zoektocht maar op, je hebt er eenvoudigweg de tijd en de energie niet voor om je met een lange speurtocht naar je eigen kleding bezig te houden op de vroege ochtend. Als moeder heb je immers nog zoveel andere dingen te doen. Dus pak je maar wat anders uit de kast. Gelukkig heb je nog iets vergelijkbaars hangen…

Af en toe doe je een serieuze poging om je garderobe weer enigszins in het gareel te krijgen (zoals ik met mijn styling workshop aan het doen ben, binnenkort meer hierover), zodat je weer precies weet wat je waar kunt vinden. Heerlijk om te weten waar alles ligt en niet meer mis te grijpen! Helaas, vaak is dit van korte duur en duurt het over het algemeen maar even voordat het weer net zo is als voorheen. Chaos, onvermijdelijk helaas … Of toch niet?

Net als in de winkel

Er is een simpele oplossing voor dit probleem. Eentje die eigenlijk erg voor de hand liggend is maar waar niet zo snel aan wordt gedacht als het om de thuissituatie gaat. Je kunt namelijk een kledingrek (of meerdere kledingrekken) aanschaffen waar je, net als in een kledingwinkel, je kleding en eventueel ook die van je man en kinderen netjes aan kan hangen.

Met een kledingrek kun je opeens alles heel makkelijk vinden. Zo kun je bijvoorbeeld aan een specifiek kledingrek de kleding van het huidige seizoen  hangen. Nu dus de winterkleding aan het rek en de zomerkleding in de kast. De rest van de kleding die een bepaalde periode even niet gedragen wordt, kun je in de kledingkasten laten hangen of aan een ander kledingrek. Zo heb je de kleding mooi overzichtelijk uitgestald, bijvoorbeeld in een capsule van kledingstukken die je kunt mixen en matchen bij elkaar en zie je in één oogopslag aan welk kledingrek een bepaald kledingstuk hangt. Zo maakt een kledingrek het leven een stuk makkelijker!

En de kleding van de kinderen dan?

Behalve met je eigen kledingkast heb je ook nog te maken met die van je kind(eren). En daar is de situatie vaak nog ernstiger. Kleding die door de kinderen uit de kast wordt getrokken en er weer in wordt geslingerd, het wordt gauw een wanordelijke chaos. Je kind zit er zelf waarschijnlijk niet zo mee, maar jij verlangt misschien wel naar netheid, orde en overzicht. Wellicht lijkt er geen beginnen aan, maar ook hier is het kledingrek dé oplossing. Winter- en zomerkleding hangt niet meer door elkaar, kleding die inmiddels alweer te klein is geworden, kleding die je kind ineens niet meer aan wil: alles krijgt een eigen kledingrek. Een oplossing die de goedkeuring van je kind kan wegdragen en dat ook nog past bij de overige chaos. Hoe handig zou het zijn wanneer je altijd een matchende set kleding voor je kinderen paraat hebt, die ze iedere ochtend zelf moeiteloos weten te vinden. Met een kledingrek kan dat! En voor de kinderkamer heb je ook heel hippe varianten tegenwoordig.

Allerlei soorten kledingrekken

Al naar gelang de grootte van je garderobe kun je kiezen voor kledingrekken met één of twee stangen. Ze zijn er zowel met als zonder schoenenplankje. Wanneer je de kleding niet steeds in het zicht wilt hebben, kun je ook kiezen voor een afgewerkte, dichte variant die je stofvrij af kunt sluiten. Door de uitschuifbare stangen kun je een kledingrek makkelijk opbergen wanneer je het even niet nodig hebt.

Fashiontip: Wil je aan de slag met capsules (ik leg je binnenkort uit wat dat is), de garderobes veranderen van seizoen of outfits fotograferen? Met hetzelfde gemak klap je het zo weer uit wanneer je het kledingrek weer wilt gebruiken. Het is hierdoor flexibel in gebruik. Zwenkwieltjes zorgen ervoor dat je het kledingrek gemakkelijk kunt verplaatsen. Er zijn kledingrekken verkrijgbaar in verschillende maten, veelal zijn ze ook in hoogte verstelbaar.

Huishoudtip: Kledingrekken zijn trouwens ook erg handig wanneer je aan het strijken bent. Door het kledingrek naast je strijkplank neer te zetten, kun je pas gestreken kleding meteen netjes ophangen, zodat deze kreukvrij blijft.

Ruim je schoenen op in een schoenendoos

Ook voor schoenen zijn er handige opbergsystemen, zodat je voortaan je schoenen handig kunt opbergen. Voor elk paar schoenen kun je een aparte schoenendoos aanschaffen. Er zijn kleinere en grotere exemplaren voor gewone schoenen en voor hoge laarzen. Je kunt deze schoenendozen eenvoudig op elkaar stapelen en als je kiest voor transparante dozen, zie je meteen welk paar erin zit. Zo houd je je schoenen netjes, stofvrij en overzichtelijk opgeborgen. Dat geeft een fijn opgeruimd gevoel!

Lees ook:

Heb jij al lente opruimkriebels?

Afbeeldingen: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. annemarie zegt:

  Zodra het zonnetje begint te komen ga ik lekker los. Even goed door je kast heen en alles lekker organiseren. Het geeft zo een goed gevoel als het allemaal weer op orde is. Ik gebruik trouwens een super handig vouwrekje. Dat kan je ook gelijk gebruiken bij het strijken en als je het niet meer nodig hebt neemt het weinig ruimte in.

  1. Marguerita78 zegt:

   Beste Annemarie, ik heb de link even uit je antwoord verwijderd, dat vond ik niet zo netjes richting mijn betalende klant. Je kunt altijd een kijkje nemen in mijn mediakit voor samenwerkingsmogelijkheden.

 2. Nee, nog niet maar dat komt ook omdat het nu zo grijs en druilerig is buiten!

 3. Ik heb vorige week twee wasmanden kleding weg gedaan die te groot was. Met mijn -17 kg was dat echt wel nodig!
  En nog zijn er dingen die weg moeten eigenlijk!

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh wat goed Ilse! En wat zal dat heerlijk voelen zoveel kilo lichter!

 4. Huismama zegt:

  Dat komt bij mij vaak opzetten wanneer de ramen open kunnen en de heerlijke frisse lentelucht naar binnen stroomt.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja inderdaad en zaterdag was het echt lenteweer dus toen gingen we aan de bak 🙂

 5. Volgmama zegt:

  Wat een handige tips! Ik ben net mijn eigen kast aan het sorteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.