Je geluk vergroten met Feng Shui?

Kan Feng Shui je geluk vergroten? De Chinese term voor ‘wind en water’ die zich richt op de nuances van vormen en richtingen, kun je eenvoudig toepassen bij het inrichten van ruimtes waardoor je inderdaad meer ‘zen’ wordt. Lees even meer voor het hoe en wat.

feng shui

Ik kreeg een interessant artikel toegestuurd van Feng Shui specialiste Debby Wezelenburg over het inrichten van je klaslokaal en hoe je daarmee de sfeer tijdens het lesgeven verbeterd. Dit stuk verschijnt 7 augustus op de blog. Het was zo boeiend, dat ik mijn mailbox doorzocht naar meer interessante input over dit onderwerp en kwam uit bij Feng Shui Modern, een boek dat dit jaar werd gelanceerd.

Ga ik beter slapen als ik mijn bed op een andere plek zet? Ben ik succesvoller op mijn werk als ik mijn bureau verschuif? Verandert mijn leven echt als ik mijn woning verander? Werkt feng shui eigenlijk wel? Het antwoord op al deze vragen is ja.

In Feng Shui Modern leer je van CLiff Tan hoe je met behulp van feng shui elke kamer inricht en elke ruimte optimaal gebruikt, zodat je huis gaat aanvoelen als een gelukkige, gezonde oase. Aan de hand van het mystieke aspect van deze oude praktijk laat hij de logica erachter zien. Want daar gaat het bij feng shui om: begrijp je de logica eenmaal, dan werkt het elke keer. Geen enkele kamer is te moeilijk, geen enkel probleem is onoplosbaar voor feng shui.

Daarom passen de mensen het ook al duizenden jaren toe. Zodra je je prettig voelt in een ruimte, verandert je hele perspectief. Zo eenvoudig is het.

feng shui dura lee
Illustratie van Dura Lee uit Feng Shui Modern.

Cliff Tan combineert in zijn werk architectuur met feng shui. Op TikTok heeft hij meer dan een miljoen volgers en zijn video’s met uitleg over feng shui zijn miljoenen keren bekeken. Dura Lee is Zuid-Koreaans kunstenares en illustrator en maakte de prachtige afbeeldingen in het boek.

Ik kreeg een sneekpeak doorgestuurd van 17 pagina’s uit dit boek, precies genoeg voor de introductie. Waanzinnig interessant, vormen, ruimtes en kleuren hebben invloed op je gemoedstoestand en je kunt daarmee dus je geluksgevoel beïnvloeden. Feng shui gaat over de balans tussen yin en yang, 2 tegenpolen, in een ruimte. Het gaat ook over de 5 elementen: vuur, aarde, water, metaal en hout.

Het lijkt mij waanzinnig interressant om er meer over te leren. Dat rommel in je huis, rommel in je hoofd geeft, dat weet ik natuurlijk wel. Maar toch vind ik het lastig rommelige hoekjes op te ruimen. En om de uitstraling van mijn huis nog fijner te krijgen dan dat het nu al is, door meer balans aan te brengen. De principes van feng shui triggeren mijn nieuwsgierigheid. Een boek voor de verlanglijst dus!

Het boek van uitgeverij Noordboek telt 190 pagina’s vol feng shui informatie en is onder meer hier via Bol.com te koop.

Lees ook:

Heb jij bepaalde feng shui principes toegepast in je huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.