Hoe krijg je een ander geïnspireerd?

Soms kan ik zo in mijn ‘zone’ zitten. Dan vliegen de ideeën en initiatieven als vanzelf mijn hoofd of handen uit. Dat lukt alleen wanneer je lekker in je vel zit. Zoals lichtwerkers die ik volg zeggen: dan is je frequentie hoog en dat moet je hebben om vanuit de bron geïnspireerd te worden. Om lekker in je flow te zitten. Dat zijn de momenten dat alles meezit en als vanzelf gaat. Nu luisterde ik net naar een inspirerende talk van Lee Harris op youtube die zei: het hoogst haalbare dat je als mens kunt doen is anderen in contact brengen met hun ‘oneness’, hun eenheid, oftewel hun geïnspireerde flow…

mensen inspireren

Alles is verbonden, schreef ik al eerder. Dus als je een ander helpt richting inspiratie, help je eigenlijk de hele wereld en dus ook jezelf. Hoe meer mensen in de flow zitten, hoe meer mensen dus op een hogere frequente leven en daarmee goede dingen aantrekken. Want wat je denkt, komt uit. Dus meer positieve gedachten, meer mooie dromen = meer leuke dingen in de wereld en meer blije mensen.

Met mijn blog probeer ik mensen op ideeën te brengen en te entertainen, maar ja werkt het echt? Dat blijft toch altijd een beetje vaag, tot je dan ineens een mailtje ontvangt van een lezer. Een reactie op een artikel dat je jaren terug eens schreef, maar wat op dat moment een schot in de roos blijkt en iemand echt heeft geholpen. Of gewoon een motiverend berichtje dat mijn stukken gewaardeerd worden, dat iemand het leuk vond om te lezen.

In een wereld vol afwijzingen – je blog is niet groot genoeg, jij bent niet hip genoeg, je bent niet jong genoeg, je bent niet slank genoeg, je adverteert niet genoeg, je seo-technieken zijn niet goed genoeg, je artikelen zijn stom, je schrijft niet genoeg clickbait drama, je moet dit, je moet zus, je moet zo… – blijven dat toch de aanjagers van mijn eigen inspiratie. 

Dus hoe krijg je een ander geïnspireerd? 

Door te doen wat voor jou goed voelt. Ik schrijf dit artikel omdat de woorden die uit mijn toetsen knallen voor mij nu goed voelen. Lezers reageren op momenten dat het voor hen goed voelt om iets te zeggen over wat ze gelezen hebben. Maar het gaat natuurlijk verder. Want hoe inspireer je iemand die niet in een positieve vibe zit?

Hoe help je iemand om die creativiteit in het denken weer aan te zetten? 

Vaak ‘gewoon’ door zelf iets te doen en een ander daarin mee te nemen of voor te leven. Zoals een visionboard knippen en plakken met mooie plaatjes. Ik merkte dat ik zelf gestresst was en de creativiteit daardoor wat vastliep en door hiermee bezig te gaan, inspireerde ik mijn puber om mee te doen. Extra win: een mooi moeder-dochter moment.

Ook kun je met humor iemand uit een situatie halen. Een grapje en de slappe lach doen wonderen. Een goede leestip of luistertip met diepgaande motiverende inhoud ook. Think and Grow Rich bijvoorbeeld, ik schreef een hele tijd terug al eens dat ik er niet doorheen kwam – en ik heb het boek dus nog steeds niet uit – maar ik heb wel wat aantekeningen gemaakt. Er staan namelijk zinnige dingen in zoals: heb een droom, wees volhardend en kom in actie. Als je doorzet, komt er resultaat. Een makkelijke manier van succes halen bestaat niet, het wordt pas makkelijk als je eerst heel veel ervaren hebt hoe het niet moet: blijven oefenen en niet opgeven!

Je levensdoel

Dat is niet altijd leuk natuurlijk, maar met jouw mooie doel voor ogen zou de motivatie vanzelf moeten ontstaan. Hoe zou je je voelen wanneer je daar al zou zijn?

Ik heb in het boek The Gene Keys gelezen wat mijn levensdoel is… mensen van over de hele wereld met elkaar verbinden. Dat is nogal een … groot en ogenschijnlijk onhaalbaar doel. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik op wereldschaal een dergelijke impact zou kunnen maken. 

Toch vond ik het fijn om te lezen. We hebben allemaal graag een doel. We willen weten wat onze bedoeling is. En op kleinere schaal weet ik toch verbindingen te maken. Met mijn Blogboot events bijvoorbeeld en ik ga een Blogretreat organiseren voor iedereen die wil leren over online zichtbaarheid (5-7 januari 2023, je kunt je aanmelden). Niet erg internationaal, ik doe dat lekker in het Nederlands, maar wel inspirerend en gezellig. Je moet ergens beginnen tenslotte. 

En op mijn visionboard staan mooie plaatjes van bijzondere plekken in de wereld, relaxte hotelkamers en woorden als ‘don’t worry darling’, ‘pure pleasure’, ’togetherness’ en ‘droomreizen’. Past wel bij de dingen die ik doe en hoe het verder vorm krijgt… tja, als ik maar positief blijf denken en geïnspireerde dingen doe dan komt dat vanzelf op mijn pad. 

Lees ook:

Hoe weet jij jezelf en anderen te inspireren? Heb je een creatief talent? Kun je je enthousiasme goed over brengen over een bepaald onderwerp?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.