Mijn visionboard

Persoonlijke groei is altijd een uitdaging en nooit makkelijk. Maar soms is de weg er naartoe wel heel erg leuk: ik maakte deze week voor het eerst een visionboard. Had daarvoor geen idee wat het was, maar het is dus een collage van je gewenste toekomst! 

Toen ik de opdracht zag in het cursusboek van mijn Spiritueel Leiderschapstraject, schrok ik heel even: een vision board maken… Help! Ik weet niet wat dat is! Nog nooit gedaan. Dingen die je nooit gedaan hebt zijn vaak best eng. Dus dan schiet de paniekstand van je ego aan. Bij mij in ieder geval. Mijn mede-cursisten wisten het gelukkig te sussen: google er even op en ze postten zelf hun eigen vision boards. 

Eerst doen, dan denken

Ik had uiteraard ook verder kunnen lezen in het werkboek. Dan was ik de uitleg over de opdracht tegen gekomen. Maar ik had heel sterk de behoefte om even te knippen en te plakken. Uit het hoofd weg en iets doen. Dus ik heb allemaal mooie plaatjes uitgeknipt van hoe ik mijn (zakelijke) toekomst graag voor me zou zien. Het hoeft allemaal niet realistisch te zijn, maar het moet je dromen uitstralen.

Wat staat er op mijn visionboard?

Op insta stories hield ik een poll: 86% wil hierover graag een artikel lezen.

 

 • Een groot hartje in een kop koffie. Ik houd van koffie, maar het hartje staat ook voor de liefde die ik toch weer hoop te vinden.
 • Stoere sportauto’s. Omdat ik houd van mooie auto’s en mijn eigen kleine bolide graag een paar potjes zou upgraden naar iets met een wat sexyer uitstraling.
 • Plaatjes die een luxe leventje uitstralen. Zoals een groot wit landhuis met mooie tuin. Een eigen woning blijft toch wel een droom en dan kun je daar maar beter een heel mooi plaatje aan verbinden. 
 • Een vliegtuig en teksten als ‘stoere avonturen’, ‘widen your world’ en ‘mooie herinneringen’. Ik zou graag meer reizen, meer van de wereld zien. Jarenlang was mijn wereldje vrij beperkt en het is tijd om daar verandering in te brengen. 
 • Statistieken rondom het belang van content. Teksten als ‘adembenemende foto’s’ en ‘inspiratie in overvloed’ horen daar bij. Mooie dingen beleven, daar gave foto’s van maken en er een inspirerend verhaal bij vertellen, wil ik heel graag.
 • ‘Where business meets leasure & pleasure’ staat er verder nog, aangevuld met foto’s van feestjes en wellness. Werk en privé die in elkaar overlopen. Meer ontspannen en ‘meer rust, meer vrijheid’, zou heerlijk zijn. Zou graag wat meer echt kunnen relaxen, niet alleen voor mijn werk. Want dan ben je in je hoofd toch bezig met de foto’s en hoe je er een mooi verhaal van zou kunnen maken.
 • Een showgirl met een prachtig lijf in een kittig pakje. Mijn blog is tenslotte ook een soort ‘show’ en wie wil er nu geen strak lijf? Mijn familie vroeg zich af of ik dan ook in zo’n sexy outfit op de foto wil voor mijn blog, maar ik denk persoonlijk niet dat mensen daarop zitten te wachten. En ikzelf ook niet, haha. Laten we dat vooral aan de echte glamourgirls van deze wereld over, that’s not me. Dit plaatje staat voor de entertainmentwaarde van mijn bedrijf.

Wat was eigenlijk de bedoeling van deze opdracht?

Toen ik klaar was met het knippen en plakken van mijn collage, vond ik het resultaat best heel erg leuk! Alleen… wat was eigenlijk de opdracht? Het wees vooral onrealistisch stuk van de opdracht is me goed gelukt. Maar eigenlijk… had ik vooraf een aantal belangrijke vragen moeten beantwoorden over mijn doelen en enkele ‘big questions’ in life. En dan kijken of het overeenkomt. Die vragen daar moet ik nog even voor gaan zitten.

Lesboeken van A tot Z doorwerken is ondanks mijn zeer gestructureerde inborst niet echt mijn ding, maar lekker alles door elkaar husselen en doen wat goed voelt kan gelukkig ook prima. Misschien ga ik later nog dingen veranderen of aanpassen, maar het feit dat ik een start heb gemaakt met een opdracht die ik ‘eng’ vond is ook belangrijk. Nu mag ik iedere dag mijn vision board bekijken en zorgen dat ik er in geloof dat het bij mij hoort. En dan is de kans groot dat het werkelijkheid wordt.

Je kunt daarin geloven of niet. Feit is wel dat ik er nu al een aantal dagen naar kijk. Vooral naar dat vliegtuigje. En dat er eind deze week een mooie uitnodiging voor een persreis met het vliegtuig in mijn mailbox zat. Daar ga ik zeker van genieten! Nu het mooie eigen huis, de stoere sexy auto, geluk in de liefde en meer rust in mijn hoofd nog, haha. 

Ben jij ook benieuwd naar het Spiritueel Leiderschapstraject? Lees dan even hier op de website alle informatie. Of hier mijn vorige artikel.

Heb jij weleens een visionboard gemaakt? Of hoor je de term nu voor het eerst?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Merel (Lotus Writings) zegt:

  Leuk om te zien, mooi dat je jouw bord ook deelt.
  Ik kende de term eigenlijk niet. Had wel het idee dat het zoiets zou zijn, maar heb het zelf nog nooit gedaan. Eigenlijk best zonde, want als ik naar jouw visionboard kijk zie ik zo duidelijk je dromen naar voren komen. En ik kan me inderdaad voorstellen dat het je ‘bij de les houdt’. Sowieso heel interessant, heb net even op de website gekeken en het maakt me allemaal erg nieuwsgierig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.