Voorjaarsschoonmaak voor de tuin

Met de eerste zonnige dagen van het jaar en de eerste bolletjes die langzaam boven de grond komen piepen, lonkt de tuin. Echt buiten zitten dat gaat nu nog niet, maar de frisse voorjaarszon is heerlijk om lekker in de tuin aan de slag te gaan met een voorjaarsschoonmaak! Afgelopen weekend heb ik al gesnoeide takken fijn staan knippen met een snoeischaar, zodat ze in mijn groene minicontainer passen. Wat kun je nog meer doen?

voorjaarsschoonmaak tuin

Zodra er zich echt wat droge zonnige dagen aandienen, ga ik met een staalborstel aan de slag. Groene aanslag van mijn schuttingen poetsen, zodat ik die in de verf kan zetten. Heb de kleur al uitgeprobeerd op mijn trap en die heeft nu zo’n mooie warme uitstraling, dat ik heel benieuwd ben wat de gesponsorde Moose Färg voor mijn tuin gaat doen. Ben klaar voor het Zweedse blauw!

Met de eerste bolletjes komt echter ook het eerste onkruid tussen de klinkers doorpiepen. En naast de schuttingen wil je ook de tuinmeubels even goed reinigen voordat het echte mooie weer begint. Dan kun je straks in het voorjaar echt genieten van je heerlijke tuin met fijne zitplekjes.

Milieuvriendelijk: groene aanslag weg met Tricel Soda

Groene aanslag verwijderen kun je bijvoorbeeld met Tricel Soda. In een handomdraai heb je een sprankelend schoon terras en schone tuinmeubelen. Hoe doe je dat? Los 2 kg soda op in 1 liter kokend water, dat je aanvult met 9 liter koud water. Dit giet je uit over de groene aanslag en laat je twee dagen intrekken. Daarna verwijder je met de tuinslang eenvoudig, doeltreffend en milieuvriendelijk de aanslag.

Het is mild, milieuvriendelijk en zuinig in gebruik. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor een groots effect. Dit maakt Tricel Soda een stuk goedkoper dan andere schoonmaakmiddelen. Naast een krachtig en veelzijdig schoonmaakmiddel is soda ook te gebruiken als waterontharder, luchtverfrisser, ontstopper en ontvetter. Zorg daarom dat je altijd soda in huis hebt.

Nieuwe tuingereedschappen die het tuinieren makkelijker maken

WOLF-Garten stuurde mij vandaag een leuk pakketje met tuingoodies om aan te kondigen dat ze een volgende stap in de e-volutie van haar bekende multi-star® kliksysteem heeft gemaakt. Het klassieke systeem, bestaande uit een basissteel en tientallen opzetstukken voor de tuin, werd vorig jaar uitgebreid met een steel met geïntegreerde accu en vijf opzetstukken: het e-multi-star™-systeem. Hier voegt WOLF-Garten nu een reinigingsborstel op accu met twee extra opzetstukken aan toe. Deze maken het schoonmaken van vloeren, voegen en kanten super eenvoudig.

Reinigingsborstel

Reinigingsborstel

De elektrische reinigingsborstel is geschikt om het terras en stenen vloeren zowel droog als nat te reinigen. Op de borstel kunnen twee handige opzetstukken geklikt worden: een voegen- en onkruidkrabber of een kantensnijder.

De borstel (met de naam BR16eM) is geschikt voor stenen en houten vloeren. Met een volle accu kun je er een terras of pad van 40m2 mee reinigen. De kap beschermt je tijdens het tuinieren tegen vuil en opspattend water. Door de schuine borstelharen reinigt de borstel effectief tot aan de rand en behaalt zelfs op natte oppervlakken uitstekende reinigingsresultaten, zeggen ze.

Voegen- en onkruidkrabber

Voegenkrabber

De voegen- en onkruidkrabber (als je ‘m zoekt in de winkel type JB11eM) is een accessoire, een opzetstuk, dat op de reinigingsborstel kan worden geklikt. De stalen borstelharen kunnen door de lichte helling van de krabber en de afdekkap (incl. rubberen lip) tot aan muren of obstakels de boel onkruidvrij maken. Voor gebruik op gevoeligere steensoorten is ook een nylon borstel als accessoire verkrijgbaar.

Kantensnijder

Kantensnijder

De kantensnijder (in de winkel vraag je naar type ED16eM) is een opzetstuk met een mes aan de buitenkant en een borstel aan de binnenkant. Zo wordt na het reinigen van de randen van je tuinpaden ook het aangrenzende oppervlak direct van het gesneden materiaal gereinigd. Een afdekkap met rubberen lip helpt beschermen tegen vuil en afgesneden materiaal als je ermee werkt. Het ondersteunende wiel is ontworpen voor een evenwichtig gebruik en helpt voorkomen dat het motorblok de grond raakt.

Net als de voegen- en onkruidkrabber is de ED16eM kantensnijder alleen te gebruiken in combinatie met de motor van de BR16eM reinigingsborstel.

Je shopt ze hier:

WOLF-Garten e-multi-star™ BR16eM elektrische reinigingsborstel € 119,99.

WOLF-Garten e-multi-star™ JB11eM voegen en onkruidkrabber € 37,99.

WOLF-Garten e-multi-star™ ED16eM kantensnijder € 37,99.

Nieuw Snorboek: Moestuin voor makkelijk moestuinieren

En als je toch lekker in de tuin bezig bent… Moestuinieren is een trend die niet meer weg te denken is. Logisch nu we steeds meer aandacht hebben voor onze gezondheid en de gevolgen van voedselconsumptie. Eten dat eerst een wereldreis gemaakt heeft voordat het op ons bord komt? Nee, dank je wel! Liever iets dat we zelf verbouwd hebben in eigen achtertuin of op ons balkon.

Dat dat helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst het nieuwe Snorboek Moestuin. Met de hierin uitgelegde revolutionaire moestuinkistjes-methode is succes verzekerd, in de tuin en zelfs op het balkon. Het boek verschijnt 15 februari.

Grappig weetje: Moestuinieren is niet alleen maar leuk, het is ook gezond. Neurowetenschapper Christopher Lowry ontdekte dat wroeten in humusrijke aarde ervoor zorgt dat ons immuunsysteem gelukshormonen aanmaakt. Bovendien gaan zelfs notoire groente-haters tomaten eten als ze die in eigen tuin kunnen plukken. En wat is er leerzamer dan een stokboon om een stok te zien slingeren?

Lees ook:

Kijk jij ook zo uit naar de lente en daar lekker van genieten in een schone tuin?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.