5 tips om je tuinkamer in te richten

Een tuinkamer inrichten lijkt me heerlijk om te doen. En sowieso al om een tuinkamer te hebben. Eén met een mooie glazen schuifwand, mooie vloer eventueel en gewoon enorm gezellig ingericht zodat je je fijn voelt binnen. Om je te helpen geef ik 5 leuke tips waardoor jouw tuinkamer enorm gezellig wordt en je er graag gaat vertoeven. Belangrijk, toch?
Door: Mariska

Tuinkamer inrichten

tuinkamer

1. Een heater

Een tuinkamer kun je het gehele jaar gebruiken, maar zorg ervoor dat je voor de koudere dagen een fijne heater hebt staan. Hoeft natuurlijk niet, maar het maakt de temperatuur wel een stuk aangenamer. Dit kun je natuurlijk ook gebruiken in een glazen schuifwand overkapping. Maar eerlijk is eerlijk: met een dikke winterjas, kijkend naar de sneeuw vanuit je tuinkamer heeft ook wel iets speciaals, vind ik.

2. Go vintage

Kijk eens op een website voor tweedehands spullen en zoek een lekker zittende (en liggende!) bank. Wij hebben zelf een serre gehad en daar hadden wij een bank in staan. Ik heb daar vele uren liggen te genieten van de tikkende regen op het glazen dak. Zelf vond ik het heel erg rustgevend.

3. Stream faciliteiten

Als je besluit in de zomer lekker te gaan barbecueën met familie en vrienden, dan is niets zo fijn als wat beeld en geluid op de plek waar je zit. Net als de bank kun je kijken naar een tweedehands televisie om daar neer te zetten. Op die manier heb je beeld én geluid en kun je er ook voor kiezen alleen de radio of Spotify aan te zetten. Bij het inrichten van de tuinkamer kan dit bijna niet ontbreken.

4. Bloemen en planten

Als je toch bezig bent met het mooi inrichten van je tuinkamer, vergeet dan natuurlijk ook geen planten en bloemen. De tip is om nepplanten te gebruiken, deze gaan namelijk het hele jaar mee en kunnen veelal tegen warm en koud weer. Daar heb je lang profijt van en het staat super gezellig.

5. LED there be light

Wat het nog gezelliger maakt zijn lampjes. Denk bijvoorbeeld aan kerstlampjes op LED-licht, al vind ik het niet echt speciaal kerstlampjes. Ze staan altijd leuk en maken het gezelliger als het schemerig en donker is. Bovendien is LED superzuinig en maakt het dus niet uit hoe lang ze branden.

Naast deze tips om een tuinkamer in te richten, zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt doen. Stel dat het echt een mancave wordt, kun je ook denken aan van die ouderwetse aluminium platen. Van die bordjes van Elvis Presley, Johnny Cash of andere artiesten van vroeger die een icoon zijn. Succes gegarandeerd!

In welke stijl zou jij jouw tuinkamer willen maken?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.