Keek op mijn Leven: ik heb weer iets nieuws bedacht

Ik heb weer iets nieuws bedacht. Ja, ja, de persoon die altijd aan tig dingen begint en moeite heeft met afmaken start weer ergens mee. Helemaal nieuw is het overigens niet, want het boek waaraan ik zo enthousiast heb geschreven, komt hierbij goed van pas. Dat boek dat nog steeds niet af is, inderdaad. In ieder geval was ik geïnspireerd en ga ik er maar gewoon lekker mee aan de slag.

marstyle freelance

Overigens weet ik het hoor, dat je in elke ‘keek’ wel weer nieuwe dingen leest waaraan ik begonnen ben. En dat er zoveel is dat je hier ooit las wat nooit is afgemaakt. Maar goed, op een gegeven moment duwt het universum je toch een bepaalde richting in. Dus kijk ik maar even of het van de grond komt. Ik hoop het wel!

Tijd voor mezelf

Het begon ermee dat ik wat tijd voor mezelf nam. Heb wat dingen aan mijn website uitbesteed en januari is sowieso iets rustiger. Dus las ik wat boeken. Of nou ja, nam ik de tijd om verder te lezen in de boeken waarin ik al heel al even terug begonnen ben (zie ook dit artikel). En om na te denken. En om mijn Austin-Powers-vibe nog meer terug te krijgen in mijn stukken: door schrijven met plezier vanuit mijn hart. Niet zozeer omdat het ‘moet’. 

SEO-K-klus

Daardoor kwam ik ook toe aan een achter de schermen SEO-klus, waarvan ik elke dag een klein stukje oppak. Dit keer gaat het om artikelen waar ik ooit (superstom door een achterlijk advies van iemand die helemaal niet de expert is die ik dacht) meerdere H1 kopjes in heb gezet. In plaats van de tussenkopjes als H2 te laten staan. Goed rankende artikelen heb ik daarmee om zeep geholpen. Maarrrrrr… ik ben al meer dan een half jaar bezig met deze klus en kan nu zeggen dat het einde in zicht komt. Nog zo’n 150 artikelen te gaan!

Waarbij ik uiteraard ook meteen check of de afbeeldingen wel overgezet zijn van mijn oude site. En de interne links in orde maken dat soort dingen. Een website is sowieso nooit klaar.

Klussen thuis

Nadenken kun je ook prima tijdens het klussen. Dus ben ik begonnen met het verven van mijn trap. Voor mijn schutting heb ik een paar emmers Moose Färg gekregen. Deze matte houtverf uit Zweden zorgt  ervoor dat het hout kan blijven ademen. De verf vormt geen afdekkende film, zoals gewone verf doet, maar trekt in het hout zodat de structuur en nerven van het hout zichtbaar blijven.

trap verven moose farg
Een nieuw laagje was hard nodig. De oranje kleur van roestende spijkers kwam door de oude laklaag heen zetten en op de treden was de slijtage ook goed zichtbaar.

Deze Zweedse houtverf heeft een robuuste buitenkwaliteit, maar is milieuvriendelijk en watergedragen. Met andere woorden, hij is niet specifiek voor trappen bedoeld. Maar ik wilde heel graag de kleur alvast in het echt zien. En mijn trap had dringend een nieuwe laag nodig. Als je dan toch al verf in huis hebt, why not? Moose Färg adviseert in dit geval om er een laag Topp lak overheen te lakken, zodat het lang mooi blijft en slijtvast is.

Het is trouwens de kleur Bohus Blå, Zweeds blauw of Ljus Blå, lichtblauw. Ik weet het even niet meer zo uit mijn hoofd. Met meerdere lagen op een trap is deze verf natuurlijk sowieso iets donkerder dan wanneer ik hem als enkele laag straks op de schutting aanbreng. Mogelijk maak ik er meerdere lagen van hoor, maar wil eerst even kijken wat het effect is als je dan de houtnerf goed ziet.

trap verven moose farg
Prachtig kleurtje al zeg ik het zelf. Tis nog niet helemaal af zoals je ziet, smeert licht en droogt donker op.

Ik wil in ieder geval graag een wat vrolijkere tuin en met deze kleur op de verweerde schuttingen moet dat lukken, had ik bedacht. Afijn daar ben ik dus druk mee op de trap nu.

En mijn vader heeft de boom in de tuin flink bijgesnoeid. Er hadden wat buren over geklaagd. Ik wil de boom wel houden, zodat ik in de zomer – als het loeiheet is – schaduw in mijn tuin heb. Maar een aantal dikke takken die over de schutting en over de overkapping van de schuur groeiden, zijn nu gekortwiekt. Kan ik straks ook wat beter bij de schutting als het lekker verfweer wordt.

tuinrotzooi
De schtuting is nu nog uhm… nou ja in deze staat. En de boom lekker gekortwiekt.

Workshop salespitch

Offline geeft de rust die nodig is om tot nieuwe ideeën te komen. En zo bezocht ik ook een interessante workshop van Platform Z op een inspirerende plek in Nieuwerbrug. Met een klein groepje leerden we eerst het een en ander over het effect van je lichaamshouding tijdens een presentatie. Daarna ging het over hoe je een goede salespitch maakt. Een ‘elevator pitch’ beter gezegd, waarmee je jezelf op een boeiende manier voorstelt aan je gesprekspartner en meteen ook vertelt wat je doet met je bedrijf.

inspirerende workshop

Er volgde een uitleg met inspirerend voorbeeld van de Nederlands kampioen pitchen. We moesten vervolgens een aantal kernpunten opschrijven en die dusdanig bewerken, dat het een inspirerend geheel werd. Ik was niet ontevreden over mijn eigen resultaat, maar had het uiteraard weer veel te groot gemaakt. Dat heb je als je meerdere dingen doet met je bedrijf. Voor een goede pitch, pik je er het beste 1 ding uit. En daar bouw je het verhaal omheen. Want het moet binnen 1 minuut blijven als het even kan. 

Een boeiende start, je publiek betrekken en interesseren, je lichaamstaal en dan ook nog afsluiten met een call to action (wat moet de luisteraar doen na afloop?)… Oh ja, en natuurlijk moet het allemaal relevant zijn en enthousiasmerend. Best lastig vonden we allemaal, maar toch mooi om te zien hoe iedereen op zijn of haar eigen manier iets moois wist neer te zetten. Daar konden we ook weer ideeën uit opdoen.  

Q&A inspiratiedag

Tijdens dit event en in de week ervoor kreeg ik vanuit verschillende hoeken vragen of ik niet eens mee wilde kijken in WordPress. Mensen zitten met bepaalde vragen en mijn korte uitleg over SEO bleek toch een beetje abracadabra. Ik krijg veel vragen ook over hoe bouw je een goede tekst op, hoe zit het met de social media, hoe zit het met inspiratie, hoe doe je dittemedat precies… en ik vind mezelf geen expert. Maar ik weet wel overal iets van. 

Dus zoals ik in de intro al zei… soms wil het universum je iets vertellen. In dit geval dat alles wat ik in mijn – nog steeds niet affe – boek heb neergeschreven, in een behoefte voorziet. Ik heb daarom een zaaltje gereserveerd voor 2 data. Dan wil ik met een klein groepje van zo’n 10 mensen een soort Q&A inspiratiemiddag doen. Iedereen lekker de laptop mee, paar plenaire tips bespreken en vooral vragen beantwoorden terwijl je met mensen meekijkt zodat iedereen er iets aan heeft. Sparren met gelijkgestemden.

Daarnaast is er ruimte voor inspiratie, want het betreft hier een bijzondere locatie: een ruimte bij een Levenstuin. Waar je heel mooi je fotografieskills kunt oefenen én op zoek kunt naar diepere inzichten op levensvragen met de eigenaresse van die ruimte. Die overigens verder niet te huur is, maar wel voor wat ik hier wil gaan doen. Een combi van leerzame dingen en het aanboren van creatieve inspiratie.

Loop je met je blog of website tegen bepaalde zaken aan en denk je dat ik je kan helpen?

Noteer dan dinsdagmiddag 7 maart of 23 mei in je agenda. Stuur mij eventueel een privé berichtje, dan houd ik je op de hoogte. Want ik moet nog even het kostenplaatje op een rij zetten, aangezien het een heel klein groepje betreft dat elkaar LIVE gaat treffen. Met koffie, thee iets lekkers en creatieve materialen.

Oh en daarnaast heb ik ook weer een Blogboot event in kunnen plannen! Op dinsdag 18 april gaan we in Amsterdam met Starboard Boats varen omtrent het thema ‘Slim Schoonmaken’. Er hebben zich hiervoor al 2 merken aangemeld, ik hoop er natuurlijk nog een paar bij te vinden. Bloggers die zich willen aanmelden kunnen mij een berichtje sturen.

Lees hier de vorige Keek op mijn Leven.

Ben jij de eerste maand van het jaar ook doorgekomen met bezinning en inspiratie? Of is dit juist voor jou altijd een hele drukke maand? En wat vind je van mijn plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.