7 onverwachte blijmakers gespot op de Blogboot

Blijdschap zit ‘m soms in een onverwachte hoek. In die kleine dingen die jouw dag helemaal leuk kunnen maken. Op de Blogboot Fun editie van 11 oktober maakten we kennis met die zaligheidjes die het leven net weer even wat aangenamer kunnen maken. Lees je mee?

boottocht amsterdam starboard

1. Varen door Amsterdam met Starboard

Varen door Amsterdam is altijd fijn. Spontaan begon het zonnetje te schijnen, onze schipper Matt van Starboard Boats vertoonde een knap staaltje stuurkunst door de grachten. (Niet alleen de straten van onze hoofdstad wordt aan gewerkt, ook de grachten knappen ze op en daardoor moet een boot soms ‘straatje keren’.) Ondertussen voorzag hostess Olivia iedereen van een lekker bakje koffie en stonden er de nodige hapjes en drankjes klaar. Ondertussen genoten we van de mooie herfstkleuren langs de kade.

boottocht amsterdam starboard

2. Amsterdam Light Festival gaat door!

De grootste blijmaker was wat mij betreft de mededeling dat in de decembermaand ook dit jaar het Amsterdam Light Festival weer plaats zal vinden! Namens één van mijn klanten heb ik direct een Amsterdam Light Festival rondvaart geboekt (met Engelstalige gids) in de aanloop naar kerstmis. Je kunt bij Starboard Boats ook losse tickets bestellen! Thema van dit jaar is ‘Imagine Beyond’. Ga jij de prachtige lichtkunstwerken op het water bewonderen met zonsondergang, tegen de achtergrond van de 17e eeuwse grachtengordel… Ik heb hier vorig jaar intens van genoten, werkelijk sprookjesachtig mooi. Lees mijn verslag van het Light Festival!

boottocht amsterdam starboard

3. Tuin beitsen zonder schuren met Moose Färg

Is de schutting van mijn tuin je weleens opgevallen? Oud hout inderdaad. Kan wel wat bescherming gebruiken. Deze lente ga ik de schuttingen beitsen met de verf van Moose Färg, een Zweeds verfmerk. De doorslag gaf dat ik met dit merk niet eerst de hele zooi hoef te schuren. Gewoon even schoonmaken en dan kan de verf er direct op! Ik word daar heel erg blij van. En ook van het vrolijke Zweedse blauwe matte kleurtje dat er op gaat. De verf van Moose Färg is dampdoorlatend, waardoor het hout kan blijven ademen. Na deze klus – die ik moet uitvoeren als het een paar dagen echt goed droog is – dan zijn mijn schuttingen zo’n 4 tot 5 jaar onderhoudsvrij. De verf is op waterbasis, ruikt prettig en je kunt het bij knoeien makkelijk van je handen of uit kleren wassen. Oh, en binnen kun je ‘m ook gebruiken dus stel dat ik wat overhoud dan gaat het op de trap.

moose farg verf blogboot
Dankjewel Sarah van De Groentjes voor de leuke foto!

4. Zachte handcrèmes nieuw bij Scrub & Rub

“Het lijkt wel of ik een wellness dag heb gehad in plaats van een boottocht,” riepen een paar bloggers spontaan uit. Op de boot was wellnessmerk Scrub & Rub namelijk aanwezig met hun nieuwe producten, die rond gingen inclusief geurpapiertjes om de verschillende soorten bodymist op te sprayen en proefflacons om op de handen te testen. Zalig! De handcrèmes zijn nieuw in het assortiment en een ideaal cadeautje ter voorbereiding op de winter. Ik kreeg er eentje mee in de heerlijke geurlijn Secret, met Monoi olie die je handen zijdezacht maakt én heel erg lekker ruikt. Monoi betekent ‘heilige olie’ en is het schoonheidsgeheim uit Tahiti.

Alle producten van Scrub & Rub zijn overigens parabenenvrij. Het merk werkt met voornamelijk natuurlijke ingrediënten en essentiële oliën. Je kunt kiezen uit de geurlijnen Bliss, Magical, Mystery en Secret. Hun roomspray is overigens ook een aanrader als cadeau voor de feestdagen, deze kreeg ik een vorige Blogboot editie mee en gebruik ik regelmatig tegen muffe geurtjes in huis. Je shopt dit merk bij beautysalons en drogisterijen of hier online.

scrub en rub beauty producten blogboot

5. Make-up merk 1944 Paris

In 1944 kregen de Franse vrouwen stemrecht. Ook schoonheid is een recht, vinden ze bij het gelijknamige make-up merk 1944 Paris. Zij doen aan ‘responsible beauty’ dus de meeste producten zijn vegan, alleen de lipstick niet. Wij kregen een handig toilettasje met daarin een 1944 nagelvijl en mascara mee naar huis. Heel leuk. Dit merk staat voor de sterke vrouw met natuurlijke look en een vleugje sprankeling. Voor een subtiele, prachtige look.

1944 blogboot

6. Onbekende bestemming: Portland in Oregon, USA

Daarna hoorden we alles over een vrij onbekende bestemming in de Verenigde Staten: de staat Oregon. Om precies te zijn over de stad Portland, die jaarlijks zo’n 700.000 Nederlandse toeristen trekt. Wist je dat hier in 2017 een seizoen van Wie is de Mol is opgenomen? Er zijn allerlei handige gidsjes verkrijgbaar zodat je – kijk het gerust even terug – dezelfde plekken kunt aandoen als op televisie. Portland is volledig gericht op fietsers, staat vol met foodtrucks die local food verkopen en je kunt in heel Oregon tax free shoppen. Je kiest deze bestemming als je het niet te massaal zoekt en graag de natuur in trekt, want die hebben ze volop. Van prachtige (toegankelijke!) stranden tot traditionele cowboys en rodeo shows (ga in september als je ze wilt zien – cowboy dresscode verplicht) en zelfs ski resorts op Mount Hood.

We kregen een tasje mee met een verhaal: het patroontje komt namelijk van het iconische tapijt dat ooit op PDX Airport lag. Inmiddels heeft het printje de cultstatus bereikt en bedrukken ze er van alles mee dat je daar in gift shops kunt vinden. Ook zeker doen in Oregon: lokale wijngaarden bezoeken (wij kregen een overheerlijk flesje wijn mee naar huis) en speciaalbiertjes uit de regio proeven!

travel portland blogboot

7. Verrekijker van Swarovski mee op vakantie!

Nu uitstapjes en vakanties naar natuurgebieden winnen aan populariteit omdat veel mensen het wandelen hebben ontdekt als gezellige gezinsactiviteit, is de verrekijker meer in trek. Hiermee kun je vanaf de boot of een heerlijke rustplek ‘in the middle of nowhere’ de natuur pas echt goed observeren. Of neem hem mee op citytrip zodat je de details hoog op die prachtige kathedraal kunt bewonderen. Onze eigen verrekijker gaat wel vaker mee, maar op de boot mochten we nu de crème de la crème onder de verrekijkers even proberen: de CL Pocket van high end merk Swarovski Optik. Je kunt deze onder meer kopen bij de Vogelbescherming. Superscherp en alle historische geveltjes in Amsterdam waren zeker de moeite van het verrekijken waard. Dit merk doet dus veel meer dan alleen mooie juwelen maken, of kende jij Swarovski daar niet van?

verrekijker blogboot

Nou en ondertussen werd er natuurlijk gezellig gekletst. Over bloggen en over allerlei andere zaken. Er stond weer een heerlijke food platter op de boot met lekkere hapjes en je kon er een koel drankje bij pakken. Met een boot vol gezellige mensen en een rondvaart door het historische centrum van Amsterdam kun je je voorstellen dat het weer genieten was.

Mijn vaste parkeergarage stond vol, dus ik parkeerde dit keer bij P Stadhuis. Op de terugweg – ik had aansluitend een afspraak op de Prinsengracht – kwam ik allemaal leuke winkeltjes tegen en liep ik zelfs langs de door Monopoly zo beroemde Kalverstraat. Ik had geen idee dat dit hier allemaal zo dicht in de buurt was.

boottocht amsterdam starboard

Lees gerust ook even mijn verslagen over eerdere Blogboot edities:

Weer genoeg leuke nieuwtjes meegekregen op de boot, zoals je ziet. Ik vind het altijd zo inspirerend deze zakelijke rondvaart door Amsterdam met presentaties én nog gezellig ook. Wat spreekt jou het meeste aan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.