Lijstje: boeken die ik in 2022 uitgelezen heb

Van alleen maar artikelen via social media tot je nemen, word je niet echt slimmer. Het helpt natuurlijk wel, maar de meeste content is vrij oppervlakkig en vooral geschreven om lekker weg te lezen. Diepgang vind je in boeken. Ik ben klaar met de teloorgang van mijn eigen intelligentie, daarom wil ik in 2022 boeken uitlezen. Te beginnen met alle boeken waarin ik ooit begonnen ben… maar waar ik stokte.

En ondertussen schrijf ik ook mijn eigen boek. Ook daar was ik aan begonnen en na 150 pagina’s gestopt… Zonde. Redigeren dus en afmaken! Weg slepende ziekte, weg nare jaren, nu actie in de taxi. Lezen, schrijven en mezelf verbeteren. Echte kennis, the real thing. Ben jij ook klaar met de hapsnap-beleving en wil je jouw aandachtspanne weer opbouwen? Wie weet heb je iets aan mijn leestips.

Lijstje: boeken die ik in 2022 uitgelezen heb
Foto: Shutterstock

In 2022 las ik de volgende boeken uit

1. Het boek van Hoop – Jane Goodall

Een boek vol prachtige levenslessen voor een mooiere toekomst. Over de veerkracht van mens en natuur en over hoe kleine acties via het roots & shoots programma grootste gevolgen hebben voor de leefbaarheid van een dorp. Heel inspirerend! Lees mijn review hier. Ik kreeg dit boek uitgereikt in Ouwehands Dierenpark waarna we daar de nieuwe luisterroute mochten beleven met primaten-weetjes die Jane Goodall in Afrika heeft geobserveerd. Koop het hier of hier.

2. Human2Human: de nieuwe klantrelatie – Daniëlle de Jonge

Een boek over onderscheidend verkopen met échte aandacht. Veel inkoppertjes die goed zijn om zo even bij elkaar te zien, maar vooral ook heel veel inspirerende praktijkvoorbeelden over hoe je het anders kunt doen dan je concurrent. Verkooptrainer Daniëlle de Jonge beschrijft hoe je van klanten ambassadeurs maakt en hoe je ze (terug) kunt winnen en wanneer zo’n extra investering de moeite waard is. Dit boek kreeg ik via zzp-vereniging Platform Z omdat de auteur een presentatie zou geven. Door corona is dit al diverse keren verplaatst, ik hoop dat het in 2022 wel doorgaat. Als ondernemer kun je niet om klantrelaties heen en zeker in een concurrerende markt als de mijne, is het handig om daar regelmatig even bij stil te staan. Koop het hier of hier.

3. Nice Girls don’t get the Corner Office – Loïs P. Frankel

Een boek vol eyeopeners over de verschillen tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. Veel inkoppertjes, maar wel aangevuld met praktische tips. Ook veel zaken waar ik zelf nooit over na had gedacht. Fijn vind ik alle voorbeelden die ze noemt, daardoor voel je ook echt dat meer vrouwen met een bepaald probleem worstelen. De schrijfster draagt heel veel oplossingen aan. Must read voor iedereen die carrière wil maken in een groot bedrijf! Je koopt het hier of hier.

 

Nu nog aan het lezen

 • Op jacht naar de perfecte klant – Sprout
 • Think and grow rich – Napoleon Hill
 • Gene Keys

Romannetjes die ik heb gelezen

Naast de zakelijke input, vind ik het ook heerlijk om weg te dromen bij romantiek. Romannetjes met veelal vrij voorspelbare inhoud, ben ik gek op. Want ze krijgen elkaar uiteindelijk toch. Waar de romantiek in mijn eigen leven vaak ontbreekt, kan ik heerlijk wegzwijmelen bij de belevenissen van de dames in deze romans.

 • Schandalig romantische – Melanie Milburne – Harlequin
 • Winterliefdes – Harlequin favorieten 3 in 1 – Harlequin

Welke informatieve boeken heb jij dit jaar uitgelezen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. EvenDelen.be zegt:

  ‘Nice girls don’t get the corner office’ heb ik al een paar keer zien voorbijkomen.
  Voor dit jaar heb ik besloten om even uit mijn comfort zone te treden wat betreft het boekengenre.
  Benieuwd wat het gaat geven zeg.

 2. G.T. zegt:

  Ik lees vooral onderwijs gerelateerde boeken. Momenteel veel over hoogbegaafdheid en spelenderwijs rekenen bij jonge kinderen. ‘Voor mezelf’ ben ik begonnen in een moestuin boek. Eens kijken of ik dit jaar wat meer structuur krijg in mijn gerommel in de tuin 😉

  1. Marguerita zegt:

   Leuk, als je nog boekentips hebt omtrent hoogbegaafdheid of hoogbegaafd & dyslexie houd ik me aanbevolen 🙂

   1. G.T. zegt:

    Het fijnste en meest informatieve boek vond ik tot nu toe ‘Intens, authentiek en vrij’ van Renata Hamsikova.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.