Mijn eerste bezoek aan de sauna, of nee: wellness

Onlangs bezocht ik voor het eerst in mijn leven een sauna. Hoor regelmatig van vriendinnen dat dit zo fijn en relaxt is, maar ik had het nog nooit gedaan. Was jarenlang erg onzeker over van alles en dus ook over mijn lijf. Bovendien: met wie doe je dan zoiets? 

qbeauty almere behandeling

Na mijn scheiding ben ik mezelf opnieuw gaan ontdekken en mijn leven anders in gaan delen. Inmiddels kan het me minder schelen wat andere mensen wel of niet van mijn lijf vinden, als ik er zelf maar blij mee ben. In januari besloot ik voor 2019 “een bezoek aan de sauna” op mijn bucketlist te zetten.

Zo hadden we een vakantiehuis met sauna en die warmte is toch wel lekker. Daarna ontving ik een uitnodiging van QBeauty in Almere, een schoonheidssalon met dayspa. Samen met vriendin Tamara mocht ik daar een halve dag de wellness ervaren en ik moet zeggen dat het me erg goed bevallen is!

Kleinschalige sauna

Je kunt bij QBeauty gratis parkeren. Toen ik er was, stond het eigen parkeerterrein vol maar er vlak naast bij de Gamma waren meer dan genoeg plekken vrij. Voor mij als sauna-n00b was het toch een beetje spannend. Hoe werkt het? Maar eigenaresse Jennifer legde me alles uit. QBeauty is overigens een prima locatie voor je allereerste sauna bezoek, omdat het zo kleinschalig is. Er zijn maximaal 10 tot 12 gasten aanwezig. Tijdens ons bezoek alleen dames. Ik hoorde van andere dames dat dit eigenlijk ook niet te vergelijken is met een grote sauna, bij QBeauty is het meer de wellness beleving. Een stuk luxer dus. Alles is ook inclusief qua hapjes en drankjes.

qbeauty almere behandeling

Halve dag wellness arrangement

Wij gingen nu voor het ‘halve dag wellness arrangement‘, maar je kunt ook voor een hele dag terecht. Inclusief lunch, al je hapjes en drankjes én een beautybehandeling kun je voor 99 euro per persoon al terecht. In ‘normale’ sauna’s begreep ik dat je dit allemaal apart nog moet afrekenen. Voor een halve dag relaxen gaat dat vanaf 69 euro. Aantrekkelijke prijzen als je bedenkt wat er allemaal bij in zit. Wij kregen smoothies, vers fruit en nog veel meer wat je allemaal zo kon pakken als je daar trek in had. 

qbeauty almere behandeling

Bij binnenkomst kregen we uitleg over de kluisjes en ontvingen we een badjas, slippers en handdoek om te gebruiken. Dat hoef je dus allemaal niet zelf mee te nemen! Je eigen haarborstel en deodorant is wel handig, maar doucheproducten hebben ze daar. Na het omkleden, kregen we iets te drinken in de lounge waar heerlijke banken staan en genoeg fijne tijdschriften klaar liggen. Daarna volgde een rondleiding langs de zonnetuin, stoomcabine, Finse sauna, infraroodsauna’s (waarvan eentje met zout, prettig voor je longen – lees ook mijn ervaring met een zoutkamer), massagestoelen, collageenbank, lichttherapiebank, suntower en de whirlpools.

renovateur behandeling
Een peeling met de Carita Paris Renovateur: pitjes op je huid. En hij is nu (enkele dagen later) nog steeds zijdezacht…

Vanwege de privacy kon ik hier uiteraard niet fotograferen, maar alles was zeer schoon en netjes. Heerlijk ook dat je even geen telefoon bij je mag hebben en daardoor echt kunt onthaasten, zonder appjes en werkmail. Ik heb snel last van mijn holtes, dus de stoomcabine en sauna met zout vond ik heel fijn om te doen. Het was een zeer warme dag dus ook de jacuzzi buiten was genieten. En oh: die massagestoel! Yay! Na elke wellnessfaciliteit kon je even iets drinken en dan weer door. Op de afgesproken tijd kwam een medewerkster ons halen voor de beautybehandeling. Dit was in mijn geval een peeling met de Carita Paris Renovateur. Heel bijzonder: pitjes op je huid. Daarna nog een lekker maskertje en ik voelde me als herboren. Mijn huid is nu – een paar weken later – nog steeds heerlijk zacht.

qbeauty almere behandeling

Heerlijk om zo een middag te onthaasten. Je lijf krijgt daar echt een oppepper van. Een volgende keer ga ik een hele dag, want een middagje was eigenlijk te kort om op je gemak alle faciliteiten te gebruiken. Lijkt me heerlijk voor een schoonzussendag. Je kan ondertussen lekker bijkletsen, maar als je even een momentje voor jezelf wilt onder de collageenbank of met een tijdschriftje dan kan dat ook prima. Dus wel samen fijn onthaasten, maar niet verplicht de hele dag op elkaars lip. En dus ook geen zorgen over extra kosten of iets, want vooraf weet je precies wat het gaat kosten. Bovendien: QBeauty heeft voor leden van de nieuwsbrief regelmatig 1 + 1 acties, wat het natuurlijk nóg aantrekkelijker maakt om in Almere tot rust te komen.

qbeauty almere behandeling

Bij deze Dayspa kun je ook terecht voor verschillende massages en een diverse schoonheidsbehandelingen. Neem dus zeker een kijkje op de website van QBeauty voor meer informatie. Het is mij in ieder geval heel goed bevallen en ik wil zoiets vaker gaan doen. 

Vind jij het misschien toch nog een beetje spannend? Je kunt vooraf altijd vragen of er een dag is met alleen maar dames. Of boek met je partner een keer een privé wellness om het te proberen zonder dat er andere mensen bij zijn, dat is alleen wel een stukje prijziger dan zo’n all inclusive arrangement bij QBeauty. Een ander aantrekkelijk alternatief is een vakantiehuis aan zee met jacuzzi om samen heerlijk tot rust te komen. 

Doe jij weleens een dagje sauna? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Stefana zegt:

    Dit klinkt inderdaad als een heel ander soort sauna als waar ik normaal gesproken heen ga.

    Klinkt wel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.