Vakantiepark Buitenhof De Leistert

Houd jij ook zo van vakanties in een luxe vakantiehuis op een park waar je eigenlijk niet af hoeft? Ik vind het heerlijk, hoe luxer het huisje hoe beter. En dan zit je op de Buitenhof bij De Leistert in Roggel, helemaal goed. In de voorjaarsvakantie was ik uitgenodigd om een 7-persoonshuisje te reviewen, inclusief wasmachine, sauna en whirlpoolbad. Even ontspannen met familie en onbezorgd vakantie vieren.

Tijd voor het samen zijn met familie moet je af en toe gewoon in je agenda zetten. Anders komt het er niet van. De vakantieboerderijen op bungalowpark de Buitenhof bij De Leistert, zijn daar ook op ingesteld. Grote bungalows tot zelfs 18 personen. Wij verbleven in een 7-persoons vakantiehuis met 2 gezinnen en we hadden alle ruimte. Als single mama kijk ik toch vaak of we bijvoorbeeld opa en oma mee kunnen nemen op vakantie, omdat het als enige volwassene best eenzaam kan zijn. Dit huisje was ideaal om samen met mijn broer en schoonzus (die regelmatig gastblogs voor me schrijven) en hun jongens te relaxen.

Roomtour filmpje bungalow

Laten we beginnen met de roomtour, dan zie je direct waarom.

Het vakantiehuisje

Zoals je in het filmpje ziet, was ons huisje van alle gemakken voorzien. Twee slaapkamers hebben een televisie en de televisie in de woonkamer is voorzien van een Playstation. Er is een wasmachine aanwezig wat ideaal is als je met jonge kinderen op vakantie bent, toen de meisjes kleiner waren selecteerde ik daar mijn vakantiepark altijd op. Twee toiletten, twee douches, dubbele wastafel, een bad met whirlpoolfunctie… Erg prettig als je met z’n zevenen bent. Sowieso was deze vakantiewoning heel erg ruim, met een flink overdekt terras en een grote omheinde tuin. De oudste twee kinderen van (bijna) 8 waren heel erg nieuwsgierig naar de sauna. Omdat wij er toch in gingen, mochten ze dat ook even ervaren. Kinderen mogen natuurlijk niet al te lang, maar ze vonden het best stoer om mee te maken ook al zit je stil op een houten bankje. De bedden sliepen trouwens heerlijk! Verder vind je in de keuken een combi-magnetron en een vaatwasser, naast alle gebruikelijke faciliteiten. 

Vijf sterrenvakantiepark en Beste Bungalowpark van 2018, wat merkten wij daarvan?

De Leistert is een vijf sterren recreatiepark en kreeg begin 2019 de award ‘Beste Bungalowpark van 2018’ uitgereikt, in 2017 wonnen ze deze titel ook al. De award werd toegekend aan de Leistert dankzij de beoordelingen van de klanten van de website Bungalowspecials. De titels ‘Beste vakantiepark van Limburg’ en ‘Meest klantvriendelijke vakantiepark van Nederland’ werden ook in ontvangst genomen door Buitenhof de Leistert. Volgens de klanten van Bungalowspecials scoort Buitenhof de Leistert op alle vlakken goed, maar heeft het park de winst vooral te danken aan de ruimtelijke opzet van het vakantiepark en het aantal voorzieningen voor jong en oud. Recreatiepark de Leistert (waaronder Buitenhof de Leistert en Camping de Leistert) behaalde eerder dit jaar al diverse Awards: ANWB Topcamping, ADAC Superplatz, ANWB Camping van het jaar 2019 met de beste huuraccommodaties. 

vakantiepark buitenhof de leistert speeltuin

Klantenservice

Wanneer je zo’n vakantiepark mag reviewen, moet je dat natuurlijk wel even toetsen voor je lezers. Daarom schakelde ik tijdens mijn verblijf een aantal keer de klantenservice in om te zien hoe ik te woord werd gestaan. En ze maken de klantvriendelijkheid waar, kan ik zeggen. In de video zie je bijvoorbeeld dat de bedden nog niet waren opgemaakt, bij mijn telefoontje hierover werd ik vriendelijk te woord gestaan en niet veel later (echt snel!) stond er een auto voor ons huisje met 2 gezellige dames die het razendsnel voor ons in orde maakten. Ook de andere kleine puntjes waarover ik contact op nam werden op deze manier opgepakt: vriendelijk, service gericht en positief. Niks was een probleem. Daardoor voel je je als klant een welkome gast. Bovendien was het park zelf bijzonder schoon en netjes, alles in goede staat van onderhoud.

Nieuw restaurant met binnenspeeltuin La Selva

Iets voor 3 uur arriveerden wij na een lange rit op het vakantiepark. De toegangspasjes voor de slagboom, die tevens sleutelkaart voor de vakantiewoning zijn, hadden we vooraf al thuisgestuurd gekregen. Ideaal, want ik kon zo vooraf een sleutelkaart naar mijn schoonzus brengen. Ieder kon dus op z’n eigen tempo rijden en zeker weten dat je het huisje in kunt. Toen we Pluck en Pien, de animatiefiguren van De Leistert, zagen staan, wisten we direct dat we goed zaten. Zij gaven ons een boekje mee met het animatieprogramma en vertelden dat we bij de binnenspeeltuin van La Selva konden wachten tot de inchecktijd. Voor de kinderen erg leuk om zo ontvangen te worden.

binnenspeeltuin la selva

Binnenspeeltuin

De binnenspeeltuin bij restaurant La Selva is afgelopen winter geopend en zeer de moeite waard. Ik bestelde aan een tafeltje wat te drinken en Limburgse vlaai, terwijl de kinderen zich naar de zandbak spoedden en losgingen op de vele leuke speeltoestellen. Vooraan zijn speeltoestellen voor de allerkleinsten en daarachter kunnen  grotere kinderen klimmen, klauteren, glijden en andere stoere spelletjes verzinnen. Schatgraven in het zand vonden ze ook al leuk. Lekker even rousen na een lange autorit en we zaten droog en warm!

Restaurant

’s Middags hadden we gereserveerd in het restaurant voor het diner. Op advies van de klantenservice had ik dat een week vooraf al gedaan. We waren tenslotte met 7 personen en op een aankomstdag is het altijd druk met mensen die even geen zin hebben om zelf te koken. Het restaurant trekt het jungle gevoel van de binnenspeeltuin door met dierenbehang op de muren en bijzondere accessoires zoals lampen met een dier. Heel erg leuk gedaan. Wij kregen een lange tafel met bank en hebben heerlijk gegeten. Grote plus vond ik de komkommer en paprika sticks bij de kindermenu’s, zo kregen ze wat groenten binnen. Tussen de gangen door mochten de kinderen naar de binnenspeeltuin en daarna weer netjes aan tafel. Het enige verbeterpunt dat ik heb, was de hoeveelheid bedienend personeel. Het restaurant zat redelijk vol, met 1 persoon extra was het net wat vlotter gegaan, maar ik verwacht dat het vanwege de carnaval lastig was om mensen te vinden.

Voorzieningen op het park

Tijdens ons verblijf was het koud en regenachtig. Toch hebben we ons prima vermaakt, omdat er voldoende voorzieningen in het het vakantiepark aanwezig zijn. De kinderen hebben heel even gespeeld in de speeltuin vlak bij ons vakantiehuisje, maar ook op de rest van het park zijn overal speeltuinen aanwezig. We keken met bewondering naar het zwemmeertje midden op het park, waar ook een grote speeltuin naast zit. Helaas regende het toen we hier langs liepen, dus daar is niet gespeeld. Naast voldoende speeltuinen vind je bij De Leistert:

 • Binnenspeeltuin bij La Selva (op de Buitenhof)
 • Binnenspeeltuin in de Plaza (bij de camping)
 • Subtropisch binnenzwembad met 2 mooie glijbanen en horeca
 • Buitenzwembad
 • Midgetgolf
 • Bowlingbaan
 • Fietscrossbaan
 • Cafetaria
 • Supermarkt
 • Jeu de Boules baan
 • Tafeltennis
 • Overdekte gaming hal (met computerspellen, dartboards, air hockey, pool)
 • Kabelbaan
 • Stormbaan
 • Trimparcours
 • Volleyball, basketball, voetbal en sportvelden
 • Faciliteiten voor hondenbezitters
 • Verschillende visvijvers
 • Horeca waaronder restaurant La Selva, Cafetaria, restaurant bij de Plaza

Animatie

De Leistert heeft een uitgebreid animatieprogramma. Het leuke daarvan (en vooral ook heel handig) is dat dit op leeftijdscategorie in het boekje staat dat je meekrijgt bij aankomst. Er zijn activiteiten voor baby’s, voor kinderen vanaf 4 jaar, voor kinderen vanaf 8 jaar, vanaf 12 jaar, voor 14+ en voor volwassenen. Tijdens ons verblijf werd er onder meer gedanst in het zwembad en was er een bingo. Daarnaast was er nog veel meer te doen op gebied van knutselen, sport en spel etc. Voor ieder wat wils!

Attracties in de omgeving

Roggel, waar De Leistert is gevestigd, ligt in Noord-Limburg en er zijn genoeg leuke attracties in de buurt. Even een kleine greep uit wat voorbeelden:

 • Toverland
 • Hertog Jan Brouwerij
 • Gaia Zoo
 • Klimpark Fun Forest Venlo
 • Speelpark Klein Zwitserland
 • Designer Outlet Roermond
 • Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof
 • Kasteel De Keverberg
 • Zooparc Overloon
 • Aquapark Fun Beach
 • Lindeboom Bierbrouwerij
 • Kasteeltuinen Arcen
vakantiepark buitenhof de leistert
Met z’n allen kijken naar de Playstation.

Onze ervaring

Ons verblijf bij De Leistert is goed bevallen. Het huisje was fijn, de klantenservice goed en vooral was er ondanks de kou en regen genoeg te doen om ons te vermaken. We hebben op vrijdag genoten van het eten en de binnenspeeltuin bij La Selva. Op zaterdag vermaakten we ons in het subtropische zwembad, waar we ook lunchten en doken we daarna nog even de sauna in het huisje in. ’s Avonds aten we broodjes knakworst met gezonde snacks en keken we Wie is de Mol? In de woonkamer was genoeg plek om met z’n allen ontspannen voor de buis te hangen. Voor de kinderen was in het huisje meer dan genoeg ruimte om met z’n vieren tegelijk op de grond te liggen en te tekenen en schrijven. Mijn jongste dame genoot van de bubbels in bad en de douches waren ook prima. Zondag hingen wij mama’s aan een tafeltje in de Plaza met Limburgse vlaai en later wat borrelplankjes, terwijl de kinderen zich in het klimtoestel vermaakten. De bowlingbaan was helaas al volgeboekt voor de hele dag, maar qua kindervermaak was het klimtoestel voldoende.

’s Middags pakten we onze spullen weer in en keerden we huiswaarts. Het was heerlijk om even met elkaar te zijn en even weg van huis! Lekker ontspannen en voor herhaling vatbaar. Dankjewel De Leistert, en die awards voor Beste Vakantiepark hebben jullie dubbel en dwars verdiend!

Ben jij hier al eens op vakantie geweest? Op de camping of op het bungalowpark?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Lisette zegt:

  Wij zijn hier zelfs al 3x geweest, en gaan in juni weer. Zo’n leuk park en fijne huisjes. En…. voor de kids een playstation. Dat doet t m…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.