Voor het eerst als single mom op vakantie

Wat zag ik er ontzettend tegenop. En wat keek ik er tegelijk ontzettend naar uit. Een midweekje weg met alleen mijn meisjes. Echt met z’n drietjes. Niet een weekendje, maar een midweek. Onze eerste vakantie samen, zonder andere mensen met mij als single mom. Doodeng en tegelijkertijd heerlijk…

center parcs kinderfietsen

En zo voelt het nog steeds, halverwege onze vakantie. We werden uitgenodigd door Center Parcs omdat hun park Limburgse Peel recent helemaal is opgeknapt. Uiteraard volgt daarvan nog een compleet verslag met alle ins en outs. Tijdens eerdere persbijeenkomsten in De Hortus en op het mamabloggerweekend in Het Heijderbos, verlekkerde ik me al aan het concept van Center Parcs: de klant zoveel mogelijk ontzorgen en waar mogelijk net even wat meer luxe bieden als thuis. En hun motto ‘de klant heeft altijd gelijk’ om een zo hoog mogelijk service niveau te bieden. Als alleenstaande ouder is dat natuurlijk heel fijn. Op het park is van alles aanwezig om jou en de kinderen te vermaken, dus eigenlijk hoef je het park niet af.

Ja zeggen tegen je kinderen

We werden inderdaad behoorlijk in de watten gelegd en de 4-persoons comfort cottage – het goedkoopste huisje dat je kunt boeken op Center Parcs – is helemaal prima. Eigenlijk heb ik ook helemaal geen zin om te werken en me volledig in het #echtevensamen en #moreyes uit de reclames van het park te storten. Helaas moet er af en toe toch iets gedaan worden als zzp-er, maar ik doe zo min mogelijk. Ik heb ‘ja’ gezegd tegen het zwembad, bowlen, vroeg opstaan om diertjes te voeren op de kinderboerderij, samen fietsen, een doos met kinderchocolade eieren, lekker badderen, plaktattoos, alleen maar toetjes en cakejes in het buffetrestaurant en laat opblijven.

De verantwoordelijkheid voor de meisjes grijpt me af en toe wel aan. Ik was zo gewend aan het verdelen van taken al die jaren en nu kan dat niet. En de kinderen hebben natuurlijk zo hun buien… (zeker als je ze veel te lang laat opblijven door van 8 tot 9 een bowlingbaan te huren.) Bovendien is één van de meisjes al sinds begin deze week aan de diarree en heeft veel last van haar buikje.

Toch prikken er regelmatig tranen van geluk achter mijn ogen. Op momenten dat ik het niet verwacht, fluisteren ze samen en vliegen ze ineens op mij af voor kusjes en dikke knuffels. Dan zeggen ze dat ik zo’n lieve mama ben, hoeveel ze van mij houden. Hoe fijn ze deze vakantie vinden. Hoe ze genieten van de leuke dingen die we doen…

Wat heerlijk dat we hier zijn, zo lekker tussen het groen met eekhoorntjes in de achtertuin. Wat ben ik dankbaar voor de lachjes op hun snoetjes. En wat is het tegelijkertijd eenzaam om het niet te kunnen delen met een partner, iemand die wel in één elegante move de schuifpui opentrekt of een fles open draait… Het gevoel blijft verschrikkelijk dubbel, blijdschap en verdriet liggen soms dicht bij elkaar.

eten bij the grill center parcs
Met z’n drietjes bij The Grill… ons tafeltje had mooi uitzicht op het speeltuintje in de Market Dome en het vijvertje, dus de meisjes konden tussen de gangen door even van hun plek.

Maar goed. Als je dan toch als alleenstaande ouder op vakantie gaat, dan is Center Parcs een heel fijne bestemming voor jezelf en voor de kinderen. Je hoeft in feite niets en je kúnt van alles…

Meer tips voor vakanties als eenoudergezin lees je op Ongeveertig.

Voor de alleenstaande ouders onder mijn lezers: vond jij de eerste keer alleen met je kinderen op vakantie ook zo spannend? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Lisette zegt:

    Ik vind het, ondanks dat ik niet alleenstaand ben, heel herkenbaar. Want ik ga ook regelmatig alleen weg met de kids en het voelt altijd heel dubbel. Maar ook stoer! Powergirl! Dit vergeten de kids nooit meer!

  2. Kelly zegt:

    Fijn dat jullie het zo goed hebben samen! Wij zijn er deze zomer ook geweest, is echt een leuk park.
    Geniet nog deze week, van en met je meiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.