5 leuke beachgames voor tieners

Samen lol maken en bewegen kun je in de zomer prima met leuke zomerse funsports die je reactievermogen, conditie en focus trainen. In dit artikel enkele toffe beachspellen voor tieners die in de buitenlucht gezellige dingen met elkaar willen doen. Pak die zak chips, het strandlaken en je koude fles drinken maar mee en ga naar het strand voor een potje…

voetbal crossnet hooghouden
Crossnet volleybal of voetvolley. Foto: Brookline

De gave spellen in dit artikel zijn geschikt voor alle leeftijden, hebben eenvoudige spelregels en kunnen overal en altijd gespeeld worden. Ideaal dus voor het strand deze zomer. Natuurlijk is good old jeu de boules, Kubb of badminton altijd hilarisch, maar nog actiever zijn de volgende 3 sportieve beachgames waarin je de energie wel kwijt kunt.

1. CROSSNET Volleybal of Soccer

Één net, vier vakken en een oneindig aantal spelers: CROSSNET is ’s werelds eerste foursquare volley- en voetbalspel. De volleybal editie wordt gespeeld met een in hoogte verstelbaar net. De Soccer editie heeft een lager net en lijkt op voetvolley. Het is binnen enkele minuten opgezet in zand of gras. Verzamel minstens drie van je vrienden en nummer de velden van één tot vier.

CROSSNET volleybal
Foto: Brookline

Het spel vraagt minimaal vier spelers, dus één speler per veld. De regels zijn simpel. Het doel is om je tegenstanders ‘uit te schakelen’ door de grond in hun vak te raken. Eén treffer per persoon, drie als je in teams speelt. De winnaar is de eerste speler die elf punten bereikt met een voorsprong van twee punten.

strand ter heijde makani beach
De Crossnetset neem je makkelijk mee als rugzak.

De CROSSNET Volleybal set bestaat uit een volleybalnet en bal, compacte rugzak, vier stalen buizen, vier spankoorden, twaalf grondankers, twee kwadrantlijnen en één grenslijn. De CROSSNET Soccer set bestaat uit een net, handige reistas, vier stalen buizen, vier stalen uiteinden met voetjes, een middenstuk en verbindingsbuizen. Verkoopadviesprijs € 149,95, hier te koop. 

2. Spikeball of roundnet

Roundnet wordt ook wel Spikeball genoemd. Spikeball is het originele merk dat roundnet heeft uitgevonden. Het is een van de snelst groeiende sporten in Europa en wordt echt overal gespeeld. In de zomer zijn er tal van competities en toernooien met als hoogtepunt zelfs de eerste officiële Spikeball Roundnet Wereldkampioenschappen van 8 t/m 11 september in België, waar ruim 250 teams aan meedoen op verschillende niveaus.

spikeball strandspel
Foto: Brookline

Spikeball is een energiek buitenspel, geïnspireerd door beachvolleybal. Het compacte spel bestaat uit een rond grondnet en een bal. Je speelt twee tegen twee. De teams starten ieder aan een andere kant van het grondnet. Als de bal geserveerd is, mag de bal drie keer aangeraakt worden door het team, voordat zij hem via het net overspelen. Het unieke aan Spikeball is dat, zodra de bal in het spel is, de bal elke kant op gespeeld mag worden. Conditie, reactiesnelheid en voetenwerk: als je het nog niet had, dan krijg je het wel met Spikeball!

Spikeball is het meest bekende en beste roundnet merk. Met levenslange garantie en de officiële Spikeball app waarmee je andere spelers kunt uitdagen of mee kunt doen aan toernooien en events.
De Spikeball Standard Kit bestaat uit een net, drie ballen en een rugzak. Alle materialen zijn 100% recyclebaar. Verkoopadviesprijs is € 65,-. Spikeball wordt verkocht bij de betere sportzaken zoals Intersport, Sport2000 en DAKA Sport.

kanjam frisbee spel
KanJam kun je overal spelen.

3. KanJam gewoon of glow in the dark

Ken je KanJam al? Een frisbee spel met een doel, of eigenlijk twee doelen. Dat is de kracht van KanJam: de spelregels van dit uitdagende spel zijn eenvoudig. Twee teamgenoten nemen met een afstand van 15 meter plaats achter een ton met een gleuf voor de frisbee, oftewel de ‘kan’. Een speler werpt de gele disk naar de ton, waarbij de teamgenoot deze er met een handbeweging in ‘jamt’. Lukt dit, dan levert dat drie punten op. Raakt de disk alleen de kan, dan krijgt het team een punt. De ultieme score is natuurlijk als een speler de disk direct via de bovenkant of de gleuf erin werpt.

KanJam glow in the dark spel
De glow in de dark variant van KanJam is ook tof.

De KanJam Original Kit bestaat uit een neon gele disk en twee zwarte ‘kans’. Alle materialen zijn 100% recyclebaar. Verkoopadviesprijs € 39,95. Er is ook een glow in the dark versie van KanJam beschikbaar, zeker daarmee maak je letterlijk de blits. Hoe tof om na zonsondergang dit spel met je vrienden te spelen? Hier te koop.

4. Illuminate voetbal

amsterdam light festival blogboot
Ook van Brookline: voetballen die oplichten in het donker!

Ook gaaf trouwens is de Illuminate voetbal van Brookline die licht geeft zodra de bal beweegt. Gewoon potje voetbal bij nacht is natuurlijk net zo tof. Wij hebben er een en ieder die ‘m ziet wil er mee voetballen in het donker. Zeker wanneer het strandspellenseizoen voorbij is, kun je met deze voetbal leuke competities in het donker doen.

 

5. YOU.FO

Heb jij souplesse, spelinzicht en teamspirit? Misschien is YOU.FO dan het spel voor jou. YOU.FO is een innovatief teamspel waarbij je scoort door de aerodynamische ring met de speciaal ontworpen stokken in de goal van de tegenstander te werpen.

beachgame you fo
Foto: Brookline

Je speelt altijd in teams van 3 tegen 3, 4 tegen 4 of 5 tegen 5. Je pikt de ring op met de stok en werpt hem naar een teamgenoot, zonder dat je loopt met de ring aan de stok. Deze officiële sport is contactloos en kan op ieder veld of plein gespeeld worden. YOU.FO is een Nederlandse uitvinding en won onder andere de ‘European Award for Innovation’. Daarnaast is YOU.FO officieel erkend als sportwedstrijd door het Nederlands Olympisch Comité. Een YOU.FO Fun Set met twee stokken, een ring en een draagzak heeft een verkoopadviesprijs van € 49,95, hier te koop.

 

Welke sportieve spellen spelen jouw tieners graag op de camping, het strand of een veldje vlakbij huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.