Amersfoort: de meest avontuurlijke dierentuin van Nederland

In de herfstvakantie kregen we de leuke uitnodiging om met ons gezin een bezoekje te brengen aan Dierenpark Amersfoort. Die uitnodiging namen we met beide handen aan want Amersfoort en de Familie Van Uunen gaan way back. Eigenlijk hebben we elk jaar sinds de geboorte van onze oudste Quinten (12) wel een bezoekje gebracht aan deze leuke dierentuin. Dus bereid je voor op een ophemelende blog over deze ZOO want als je er elk jaar komt, kan het alleen maar positief zijn.

Door: Lisanne

Herfstprogramma in het dierenpark

Het dinopark van Dierenpark Amersfoort is onlangs vernieuwd waardoor er in de herfstvakantie een extra programma was om dit te vieren. Er waren rangers in het dinobos die een op een verhalende manier de kinderen als avonturiers door het bos loodsten. Daar hebben jullie natuurlijk niet zoveel meer aan omdat de vakantie nu inmiddels voorbij is, maar ik ga ik toch wat over vertellen. Het standaard programma is namelijk wel iets afgeslankt ten opzichte van wat wij hebben gezien maar het is nog altijd meer dan de moeite waard.

Lees ook: Dinos en dieren kijken in Dierenpark Amersfoort

Haat-liefde met het Dinobos

Persoonlijk heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met het Dinobos. Het leukste onderdeel vind ik de schildpadden, die leven namelijk, get it? Een dierentuin bezoeken met een bos vol dierenbeelden is dus niet persé mijn hobby, maar ja, mijn entourage denkt daar heel anders over. Ik had trouwens Quinten van 12, Feline van 10 en Lucas van 4 mee. Die hadden maar weinig aanmoediging nodig om de bosroute rennend af te leggen.

De vulkaan kon tenslotte elk moment uitbarsten en de T-rex was op hol omdat ze haar kleintjes kwijt was dus laten we rennen, klimmen en van de glijbaan duikelen. Je leest het, dit bos is ultiem afgestemd op de wensen van kinderen. Klimmen klauteren, een schommel tussendoor, een kabelbaan en natuurlijk ook even een sprintje trekken om te kijken op welke dino je qua snelheid lijkt. Die rangers waren helemaal in rol. Zo knap vind ik dat, om elk kind dat langs loopt te doen geloven dat je echt een dinobaby vast hebt en dat er een vulkaan staat te pruttelen, je moet er maar voor in de wieg gelegd zijn. Ik kan net aan de mythe van Sinterklaas hooghouden. Kortom, dat Dinobos, dat is een tophit.

Dino speelgoed koop je hier.

Avontuurlijk van begin tot eind

Dat avontuurlijk van het Dinobos zie je ook terug in de rest van het park. Direct bij de ingang is er al een klimroute door de volière en ook het naastgelegen berenverblijf je kun je van boven bekijken door de klimroute te pakken. Bijna elke route eindigt met een glijbaan, super leuk voor de kinderen! Als ouders moet je dus even overwegen of ze ook zelfstandig kunnen, zeker als je net een bakkie koffie hebt gehaald. Gelukkig zijn die van mij op een leeftijd dat ze dat kunnen en de jongste wordt altijd wel geholpen door de ouderen.  Zo is eigenlijk de hele dierentuin verweven met actieve routes. De hyena’s, olifanten, de leeuwen, de beren de hebben allemaal een avonturenpad. Ideaal voor mijn bewegelijke varianten. Daar worden ze lekker moe van en zo zien ze veel meer van de dieren dan alleen vanaf een wandelpad. Dit is écht een groot pluspunt van deze dierentuin.

Lees ook: Gastblog: Kinderzwerfboeken in Dierenpark Amersfoort

Boottochtje in de dierentuin

Naast alle klimactiviteiten mocht ook een boottochtje niet ontbreken. Voor 5 euro kun je een boottocht maken waarbij er 2 fietsen/ sturen en de rest geniet van het tochtje. In ons geval fietsten de oudsten dus wij konden zorgen dat Lucas niet te water ging. We kwamen langs de wolven, ringstaartmaki’s, een verdwaalde zebra maar genoten vooral van het gekibbel achterin. Want samenwerken om een bootje voort te bewegen is toch best lastig als pubers zijnde.

Voedertijd

Ik denk dat veel van jullie wel herkennen dat je in de dierentuin ook wel een beetje geluk moet hebben met de dieren. Sommige hebben gewoon geen zin in pottenkijkers, doen geen dansje op commando en komen liever slapend de dag door (just like me). Wij hadden een beetje pech met de apen, de chimpansees zaten binnen en er zat nog maar weinig leven in, ook de wolven, leeuwen en de rode panda, de favoriet van mijn oudste zoon Quinten, waren in vervroegde winterslaap. Met de tijgers hadden we dit keer echt geluk. Het was voedertijd en 1 van de tijgers stond uitgebreid spareribs van een haak te trekken. Machtig mooi om te zien en na al die bezoeken, misschien wel een keer of vijftien, hadden we dit nog nooit gezien.

Ook de olifanten waren beweeglijk. Het kleintje was net buiten en was lekker heen en weer aan het rennen. Super leuk voor Lucas die zo graag een olifant ‘in het echt’ wilde zien. Niet dat dit de eerste keer was, hij kon het zich alleen niet meer herinneren. De kamelen genoten ook van de herfst. Voor onze neus begon er ééntje lekker paddenstoelen te eten die bij het hek van zijn verblijf groeide. En wij maar wedjes leggen, zou hij het doen, zou hij het niet doen…

dierenpark Amersfoort herfstvakantie

Warme winteravonden in de kerstvakantie

Er is deze week bekend geworden dat er in de kerstvakantie ook een speciaal programma is namelijk: de warme winteravonden. Zo worden de donkere dagen prachtig verlicht, zijn er foodtrucks en winterse lekkernijen. Daarnaast kleurt de dierentuin wit. Dat brengt mij in gedachten terug naar de kerstvakantie van een jaar of 4 geleden toen we het feestje van mijn dochter vierden in de dierentuin. We hadden zoveel geluk, er lag echt sneeuw en omdat het relatief rustig was, werden we rondgeleid door een gids die de meest spannende verhalen vertelde. Een feestje om nooit te vergeten. Love those memories.

Als deze winteravonden net zo leuk zijn als het herfstprogramma zou ik trouwens aanraden om vast te reserveren. Als je dat op tijd doet, krijg je 30% vroegboekkorting, toch mooi meegenomen. Tickets koop je bijvoorbeeld hier of hier.

Lees ook:

Houd jij ook zo van de dierentuin?

Dagaanbiedingen

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.