Naar het Landgoed van Sinterklaas

Afgelopen zondag zijn wij naar het Landgoed van Sinterklaas in Duinrell geweest. Ondanks dat het vrij druk was was alles goed geregeld. We waren wat later in de ochtend en moesten bij P4 parkeren, een stuk grasland bij de camping van Duinrell. Een stukje lopen tussen de hekken door en op naar de kassa. Hier een kleine rij dus we konden snel het park gaan verkennen.

Gastblog door Petra Gogan – de Wit

Pietenparade

Ik was hier sinds mijn kindertijd niet meer geweest en mijn kids dus ook niet. Ons nichtje was mee en die wist nog de weg van andere jaren. Het was vrij koud maar gelukkig kunnen kinderen daar goed tegen. We begonnen onze dag op de promenade bij de Pietenparade. Hier zagen we allerlei Pieten! Voorzien van luid getoeter en zwaailichten zagen wij onder andere Postpiet, opa & oma Piet op de scootmobiel en Divapiet op het dak van de limousine. Later passeerde ook Sinterklaas samen met Sita achterop een wagen. Het park was mooi aangekleed met overal cadeautjes, pieten en alles goed aangegeven.

SiSa Sinterklaas concert

Na de parade even een ijsje erin (kids kennen geen kou) en hop verder het park in. We waren mooi op tijd voor het SiSa Sinterklaas concert van 14.30 uur. Wel even een half uurtje in de rij maar dan heb je wel een mooi plaatsje vooraan. Het was donker in het theater met sfeervolle verlichting en versieringen. Het concert begon met zangeres Sita, ik vind dat zij echt de perfecte stem heeft voor kinderliedjes en de kids dansten en zongen lekker met haar mee.  Daarna kwamen de partypieten die ook wel van een feestje hielden en vervolgens mijn favoriet; Divapiet!

Sita kreeg een envelop met de opdracht om 4 letters te verzamelen in de optredens en filmpjes. Als ze deze verzamelde en het woord wist, kwam Sinterklaas dus alle kinderen hielpen mee. Zo stond de eerste letter bovenop de hoed van Divapiet, de 2e letter in een filmpje van Sinterklaas die te laat was en nog lekker in bad zat te spelen, de 3e letter kwam uit de lucht vallen en de 4e kwam weer in een filmpje toen Sinterklaas aan het sporten was! Samen vormde deze letters het woord ‘SINT’ en toen duurde het niet lang voor Sinterklaas zich liet zien. Samen met Sita en de Pieten zong hij nog een paar liedjes waaronder de Sinterklaasmedley. Het was een leuke show, niet zo lang maar dat is prima voor de concentratie van de kinderen. Ook vertelde Sinterklaas nog dat aaaaaalle kinderen die avond nog hun schoentje mochten zetten!

Huis van Sinterklaas

Na deze gezelligheid op naar het Huis van Sinterklaas. Tegenover de ingang stond het paard van Sinterklaas ‘Ozosnel’ ! Dat was wel een erg leuke verrassing en met 2 paardenmeisjes hebben we hier dus wel even gestaan. Maar ook dit was weer goed geregeld en niet te druk.

Daarna naar binnen bij het huis van Sinterklaas. Dit vond ik echt wel leuk om te zien, zo zagen we de pietenschool waar de kinderen konden plaatsnemen aan een tafeltje en een lesje konden volgen,  de slaapkamers van Sinterklaas, Divapiet (die echt wel het mooiste bed had!) en bedden van o.a. Knutselpiet. De kinderen konden kijken hoe de pakjes werden ingepakt en hoe de verlanglijstjes toch bij Sinterklaas komen. Ook was er een Piet piano aan het spelen en zingen en konden er pepernoten geproefd worden in het Pietencafé. Hier hebben wij wel even rondgelopen. Ook Sinterklaas was inmiddels binnen en kinderen konden met hem op de foto.

Na alle sinterklaasgekte hebben de kids nog wat attracties in Duinrell meegepakt en lekker gespeeld in de speeltuin. Er waren nog best wel wat attracties open dus dat was wel de moeite waard. Wat ik ook leuk vond is dat er echt heeeel veel Pieten waren, ook achter de kassa’s en bij de attracties, en ze waren allemaal heel aardig en enthousiast. Al met al was het echt een hele leuke dag die we hebben afgesloten met een lolly en vervolgens in het donker weer richting de auto maar gelukkig waren ook hier Pieten op de route om ons de weg te wijzen!

Klinkt als een ontzettend leuke dag Petra, ik ben heel blij dat je voor me wilde invallen. Dit is echt zo tof voor de kinderen!

Ben jij weleens naar het SiSa Sinterklaasfeest geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.