Kerst in het safaripark

De dieren in Safaripark Beekse Bergen konden tijdens de kerstdagen genieten van door kinderen bereidde groente- en fruittaarten. Een tijgerin en haar welpen ontvingen zelfs hun feestelijke brunch in dozen ingepakt in kerstpapier. Wij waren uitgenodigd om dat in het echt te bekijken en ik moet zeggen dat het genieten was, zo’n dagje dierentuin met Kerst!

Het was er heerlijk weer voor: droog en niet te koud. Bij de ingang zong een koor mooie kerstliedjes. Halverwege onze ‘wandelsafari’ aten we buiten aan een picknicktafel patat met daarbij een beker warme chocolademelk met slagroom. Aparte combi, haha maar daar ging het niet om. Vanaf onze picknickplek zagen we de kerstman het dierverblijf inlopen en de kerstbomen versieren met paprikaringen. Zo leuk! De dieren werden ook verwend met bloemkolen, penen en pompoen. Ik plaatste hier een live video van op facebook.

Dierenweetjes in de bus

We waren niet de enigen die er een gezellig dagje uit van maakten, maar het was niet extreem druk. Gewoon gezellig en dus genoeg plek om overal rustig de dieren te bekijken. In de safaribus leerden we wat leuke weetjes over de giraf, de abbax, de verschillende rundersoorten en nog veel meer dieren. Leuk ook dat onderweg een echt struisvogelei en een giraffenpoot werd doorgegeven!

Autosafari

Daarna reden we nog een rondje met onze eigen auto. Je kunt hierbij een app downloaden om de bijbehorende audio tour te volgen met interessante informatie over de dieren. Wij namen onze tijd om dieren te spotten en te bekijken, de kinderen maakten ondertussen met hun eigen telefoons leuke foto’s. 

>> Nieuwsgierig naar bijzondere kersttradities wereldwijd

Om 4 uur ging de dierentuin sluiten, dus we hebben niet alle dieren gezien. Maar we hebben genoten en het was fijn om er even uit te zijn. We zijn ooit eens op vakantie geweest in het bijbehorende bungalowpark, dat staat nog een keer op de wensenlijst van de meisjes maar voor nu vonden ze het dagje safaripark ook heerlijk. 

Lees ook: lichtjesfestival in Beekse Bergen

Op facebook las ik dat sommige lezers er deze vakantie genieten in een bungalow. Ideaal, want je toegang tot de dierentuin en het speelland zit daarbij in. Wanneer ben jij voor het laatst in Beekse Bergen geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.