Leuke camping in Limburg? Ga naar De Leistert

Sommige parken moet je gewoon een keer bezocht hebben. De Leistert in Roggel is zo’n bestemming. Als je op het schoolplein rondvraagt zijn er vast mensen geweest of mensen die er nog naartoe gaan op vakantie. Het is een 5-sterren recreatiepark waar voor jong en oud genoeg te doen is. Eerder dit jaar waren wij al op het bungalowpark De Buitenhof, nu was de camping van De Leistert aan de beurt voor een review.

de leistert camping meertje

We waren voor moederdag uitgenodigd om een weekendje in een lodge te logeren. Spannend want het bungalowpark heeft dit jaar weer awards voor meest klantvriendelijke park in de wacht gestreept en dat hadden wij de vorige keer ook zo ervaren, hoe zou het op de camping zijn? Het weer was in ieder geval meer dan prima en onze lodge beschikt over centrale verwarming. Ook comfortabel bij minder mooi weer.

Roomtour lodge De Leistert

Bekijk eerst de roomtour van een 6-persoons lodge op de camping. De meeste luxe vorm van kamperen. Wat ik in het filmpje vergeet te melden is dat naast de bank nog een campingbedje staat, mocht je dat nodig hebben.

De lodge aan een veldje

Zoals je ziet was alles schoon en ingericht in een modern landelijke stijl. Veel opbergruimte op de slaapkamers, twee grote banken waar je heerlijk op kunt liggen, verwarming, een fijne douche (geen thermostaatkraan, dus begeleid je kinderen er wel bij)… En vooral leuk: een eigen overdekte veranda! In je lodge is alle luxe aanwezig, zoals een senseo koffiezetter, flatscreen tv, comfort en een vaatwasser.

de leistert camping lodge keuken

De wifi was helaas niet optimaal en bij de eettafel zit geen stopcontact voor je laptop in de buurt, dus ik moest verplicht echt vakantie vieren en relaxen tijdens deze review. Wat op zich ook wel eens lekker is.

de leistert camping lodge

Een ander lastigheidje was voor mij het slot van de schuifpui waarmee de lodge wordt afgesloten. Je moet hierbij een bepaalde handeling verrichten waar ik zelf nogal moeite mee had, dus het lukte me vaak pas na een tijd om alles goed af te sluiten. Dat ligt vast aan mijzelf, maar daardoor had ik wel de schrik van een insluiper tijdens een spannende film… (Het bleek de buurvrouw van 2 huisjes verderop die zich in het nummer had vergist, maar: spannende film, dan hoor je de pui open gaan en zie je het gordijn bewegen… Ieks!)

de leistert camping lodge

Maar goed, dat waren eigenlijk de enige minpunten die ik kan opnoemen. Als single parent is het ideaal om op zo’n veldje te staan. Je maakt makkelijk contact en de kinderen nog veel makkelijker. Overal speeltoestellen: op het eigen veldje en de omringende veldjes. Bovendien was snackbar Mister Friet op loopafstand met de bijbehorende grote speeltuin waar de kinderen zelf naartoe konden.

de leistert camping speeltuin mr friet

En als je gaat kamperen: je kunt er dus lodges huren, glamping tenten, chalets, cabins, maar als je met de eigen tent of caravan gaat… ze hebben ook veldjes waar je privé sanitair bij hebt!

Speeltuinen

In ons vorige verslag deden we al uitgebreid verslag van de binnenspeeltuinen (bij La Selva en bij de Plaza), waardoor je met slecht weer ook plezier kunt hebben. Ook het tropische binnenzwembad hebben we toen bezocht. Nu was het weer zo mooi, dat we de buitenspeeltuinen op de camping hebben verkend. Op alle veldjes zijn leuke speeltoestellen te vinden en er is veel vernieuwd op de camping. De grote speeltuin naast Mister Friet is heel erg leuk met onder meer trampolines, familieschommels en een zweefmolen.

Loop je vanaf daar richting het meertje dan gaat daar binnenkort een heel nieuwe houten speeltuin open. Die was tijdens ons bezoek nog in aanbouw, maar het zag er al supertof uit. De nieuwe peuterspeeltuin was al wel geopend, met leuke klimtoestellen en schommels voor de allerkleinsten. Verder kun je ’s zomers in het meertje zwemmen, zijn er waterspeeltoestellen / een waterspeeltuin maar ook in het buitenzwembad kun je waterpret hebben.

Animatie op De Leistert

Pluck en Pien zijn het gezicht van het animatieteam op De Leistert. Er is een uitgebreid programma met activiteiten voor jong en oud. De activiteiten zijn in het programmablad ook gesorteerd op leeftijd, zodat je snel kunt zien waar jouw kinderen aan mee kunnen doen. Wij hebben dit keer de minidisco bezocht en de dames hebben meegedaan aan het spel Cirkelbal op het voetbalveld. Met gezellige muziek was al snel duidelijk op welk sportveld we moesten zijn en de dames van het animatieteam hadden er zelf ook veel plezier in. 

Gamen voor oudere kinderen

In de plaza is voor oudere kinderen een gamehal ingericht. Daar staan onder meer tafelvoetbal, je kunt er poolen en en staan racegame machines. Als je kinderen echt los willen gaan, dan moet je echter vlak naast De Leistert zijn bij E-village Roggel. Het was voor ons te mooi weer, maar dit schijnt echt een aanrader te zijn. Je betaalt een vaste entreeprijs en kunt dan onbeperkt gamen op de Playstation, Wii, Switch of Xbox, spelen op de arcadekasten, lasergamen, poolen, darten en nog veel meer.

Ervaring als single parent

Als single parent vond ik deze vakantie ideaal. Omdat er bekenden op de camping verbleven had ik gezellige aanspraak. Sowieso heb je dat op een veldje ook wat meer. In de waterspeeltuin werden we van het water ‘gered’ door een ander gezin. Bij Mister Friet waren ze net zo vriendelijk als bij de receptie. Je legt op een camping gewoon wat makkelijker contact dan in een bungalowpark waar je een eigen tuintje hebt. Ik houd wel erg van luxe, maar dat was onze lodge ook. De bedden sliepen goed, ik kreeg bij de receptie een keukendoekenpakket mee omdat ik dit was vergeten (nog steeds superservice dus), de banken zaten relaxt en alles was schoon. Ik heb heerlijk met de meisjes gevoetbald, badminton gespeeld en ook nog even op een kleedje in de zon gelegen. Qua activiteiten werd er van alles aangeboden door het animatieteam, terwijl er op de camping zelf ook al meer dan genoeg faciliteiten zijn om plezier te maken. 

Verblijf je er langer dan een weekendje? Dan zijn het eerder genoemde E-Village, Zooparc Overloon of bijvoorbeeld Toverland leuke tips qua uitstapjes. Bij de receptie staan allerlei flyers met leuke tips in de omgeving.

>> Lees: Charlotte kwam als kind bij De Leistert.

Vakantie boeken bij De Leistert? Klik hier voor meer informatie.

Ben jij al eens op De Leistert geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.