Keek op mijn Week: HAP, Vakantiespelen, kind kwijt en met dino LEGO spelen

Zo. Het was me het weekje wel weer. Kennen jullie mijn artikel over hartverzakkingen door je kind nog? Ik kan er weer wat aan toevoegen. Naast de schrik was de week heel gezellig hoor. Het was Vakantiespelen en dat is elk jaar weer een groot feest. Woon er nu heel vlakbij dus ik geniet mee van het feesten met de gezellige muziek en omroep. Alsof je er een beetje bij bent  😀 . Watskeburt?

thijsvandelftbloemen

Lekker chagrijnen en spaghetti eten

Zaterdag kwam de vermoeidheid van de vakantie er uit. De meisjes konden zich zonder schermpje niet goed vermaken, konden het ineens niet meer met elkaar vinden en wilden niks. (Behalve op een schermpje wat niet mocht.) Hoort er allemaal bij, maar gezellig is het niet. Gelukkig konden we er even uit, want bij Thijs van Delft van Leukebloemen.nl die altijd op de Vromade staat op zaterdag had ik via Facebook een bos bloemen gewonnen. Hij maakt altijd geweldige veldboeketten en toen ik aangaf ‘doe maar iets vrolijks met wat kleur’ maakte hij deze geweldige bos met zonnebloemen, gladiolen, chrysanten, hortensia en nog veel meer:

Love it!

Uiteindelijk hebben ze toch leuk met de Barbies gespeeld, net als mama in een puzzelboekje geklooid en toen gingen we naar opa en oma. Thuis wilden ze niet knutselen, maar bij oma raken ze niet uitgeknutseld. We mochten mijn lievelingskostje spaghetti komen eten en de dames bunkerden heel wat naar binnen. Toch een gezellige afsluiter van de dag!

Naar de HAP

Zondag bracht ik de meisjes op tijd naar papa, zodat ik wat werk kon doen. Helaas liep het even anders. Bij de overdracht bleek dat wat ik voor een kneuzing had aangezien, een plastic schilfer te zijn die diep onder de grote teennagel van onze jongste was geschoven. In het zwembad van Center Parcs gebeurd en omdat er een badjuf meekwam had ik niet verder gekeken en dacht ik dat het om een kneuzing ging. Papa probeerde het er uit te peuteren met een pincet, maar het plastic brokkelde af. Daarom toch de huisartsenpost gebeld. Snel haalde ik de kleine mop haar paspoort thuis op en gingen we naar het ziekenhuis. Als moeder haal je je allerlei doemscenario’s in je hoofd (die van grote zus nog in het geheugen) maar het viel gelukkig mee. Omdat kleine zus heel stoer was en haar voet goed stil hield, lukte het de arts van de HAP al vrij snel om het plastic er met een grote dunne pincet uit te trekken. Allemaal zonder bloed en het zag er verder goed uit. Gelukkig maar! Kleine zus kreeg het plastic mee in een potje en mocht een mooi kaartje uitzoeken omdat ze zo stoer was geweest. Ik seinde Center Parcs in om het zwembad even na te lopen en ze boden spontaan aan om namens Orry iets leuks toe te sturen aan mijn dochter, voor de schrik. Erg lief!

En ja hoor, op woensdag kwam deze schattige Ty knuffel met de post, ze is er superblij mee. Wat een mooi gebaar, dankjewel Center Parcs!

Vakantiespelen: kind kwijt…

Maandag startten de jaarlijkse Vakantiespelen in ons dorp. Een geweldig event dat dit jaar groter is dan ooit met 1200 deelnemende kinderen en 500 vrijwilligers. Mijn dochters waren dolblij dat ze waren ingeloot en hadden er heel veel zin in. Papa bracht de dames al vroeg bij mij, omdat ik er vlakbij woon en het stiekem zelf ook altijd erg leuk vind. Je komt zoveel bekende gezichten tegen bij het halen en brengen. Lekker om even bij te kletsen met de andere ouders zo aan het eind van de vakantie.

Tijdens mijn werk genoot ik als omwonende van de muziek en omroepers op het terrein. Gezellig, zo had ik een beetje het idee dat ik er zelf bij was. Werd ik vrolijk van. Met het ophalen was het alleen flink schrikken. Ik liep eerst naar de tafel van kleine zus, maar ik zag haar niet. Ook de leiding kon me niet vertellen waar ze was. Terwijl zij bij de Dixies gingen kijken, haalde ik alvast grote zus op. Ondertussen hoorde ik haar naam omroepen…

Ze hadden haar dus niet gevonden. Weer terug dus en het viel me op dat haar rugzakje ook weg was. Ze zou toch niet zelf naar huis gegaan zijn? De leiding maakte nu de andere kindjes opgehaald waren een plan de campagne om haar te zoeken en te checken dat ze niet op een wc zat opgesloten of iets. Ze hadden die dag al direct een appgroep aangemaakt voor noodgevallen en dat kwam nu goed van pas. Ik liep ondertussen de mensenmassa in naar huis in de hoop dat ik haar daar aan zou treffen. De drukte ben je niet zomaar door, dus duurde eeuwen voor mijn gevoel. En inderdaad. Samen met een groter jongetje dat haar had opgevangen kwam ze aanlopen. Mevrouw dacht ik ben 6 en ik weet de weg naar huis. 🙄 Ze had zich niet gerealiseerd dat ik haar kwam ophalen en dat de deur op slot zou zitten. Het was voor haar ook even schrikken dat niet alleen mama zich zorgen maakte, maar ook de leiding in de tent naarstig naar haar op zoek was. Dat ze verschillende keren was omgeroepen. En dat mama ondertussen via de app papa en de familie ook al had laten weten dat ze zoek was. Snel appte ik de tentleiding dat ze gevonden was. Eenmaal thuis barstte ze in tranen uit…

Dat was voor iedereen even schrikken…

Aan de barbeknoei

Dinsdag bracht mijn ex de meisjes alweer vroeg voor een gezellige dag Vakantiespelen. De tentkinderen gingen vandaag naar de Zustertuin voor allerlei leuke spelletjes zoals touwtrekken en op de springkussens. Na het ophalen dronken we limonade bij opa en oma waarna ik kleine zus bij haar papa bracht en met grote zus naar een afspraak ging. Bij thuiskomst konden we aan de barbeknoei. Lekker gegeten en als toetje de marshmellows geroosterd die kleine zus van een buurvrouw voor haar verjaardag had gekregen. Toen snel douchen en weer naar mijn huis, waar de dames direct aan de knutsel gingen in plaats van naar bed. Het was nog lang onrustig boven, ze hadden zo’n zin in de verfdag!

Verfdag!

Woensdag deed ik de meisjes kleren aan die viezer dan vies mochten worden. Het was dé dag van het traditionele verfgevecht op de Vakantiespelen. Ze hadden goed hun best gedaan en de oudste heeft zichzelf eerst een beetje gewassen voordat ik haar kwam ophalen, omdat de haren die strak van de verf stonden een beetje pijn begonnen te doen. Na afloop kregen ze van hun oom een ijsje en deden we met de neefjes nog even limonade bij opa en oma. Gezellig!

Ik heb de meisjes thuis eerst ‘in de week’ gezet. De één in het Stokke badje en de ander in een grote waterdichte wasmand. We hadden nog badschuim van Center Parcs, dus dat kwam goed van pas. Ondertussen maakte ik het eten klaar en kon ik daarna met schone kindjes aan tafel.

gloss en glimmer vakantiespelen
Nog even op de foto met Gloss & Glimmer, de heldinnen van de Vakantiespelen.

Zwemdag

Donderdag moesten de zwemspullen mee. Helaas was het een stuk kouder vandaag, het zwemmen is dan ook ingekort vanwege bibberende kindjes. Toch hebben ze het weer leuk gehad! Zelf ben ik deze dagen niet zo productief vanwege de Vakantiespelen, maar het is wel een heel gezellige week. Namens de ouders van 8 kindjes uit de Knappe Ruimtevaarders kocht ik een mooi pakket van snoep en frisdrank voor de 5 vrijwilligers die onze kinderen een leuke week hebben bezorgd en freubelde iets leuks in elkaar. Aan het eind van de dag deden we weer limonade met de neefjes bij opa en oma.

cadeautje

De huttenbouwkinderen deden deze avond een dropping tot diep in de nacht en gingen daarna ‘slapen’ in de hutten. Aangezien ik er nu vlakbij woon en mijn raam open had (niet slim, niet slim) kon ik de hele nacht genieten van het geluid. Stiekem best leuk hoor, maar toen klonk om stipt 6 uur keiharde rockmuziek! WAKKER! En naast me sliep mijn dochter er dwars doorheen…

marguerita
Als je gebeld wordt en je kind foto’s wil maken…

Dino LEGO bij de Brick King

Vrijdag werd ik dus vroeg gewekt, maar ben ik daarna gelukkig weer in slaap gevallen. Toen was het toch nog even haasten, want we hadden afgesproken met Martine van de Brick King. Hier mochten de meisjes met de dinosaurus Lego uit de etalage spelen, kennismaken met Lego Boost en iets leuks uitzoeken voor een samenwerking met winactie. We kochten ook meteen cadeautjes voor ons bijna jarige neefje die graag Lego Minecraft wil hebben en iets van Warhammer voor de verjaardag van papa.

brick king winkel

Wie wint: Team Ferry of Team Marina?

Thuis werd er volop gebouwd en vloog de tijd voorbij. Al snel was het 4 uur en moesten de meisjes pannenkoeken gaan eten bij de Vakantiespelen. Met poedersuikergevecht… elk jaar weer  😆 . Ik maakte thuis het een en ander af en spoedde me toen naar mijn ouders, waar we met de papa’s en mama’s Chinees gingen eten totdat de optocht langs zou komen. Mijn broer en schoonzus zijn een competitie-die-geen-wedstrijd-is gestart met hun gastblogs voor Marstyle om de meeste pageviews en dat is heel fijn voor mijn blog. Om het nog wat spannender te maken, kunnen jullie desgewenst meedoen:

De stand gaat nu (een dag later) aardig gelijk op met as we speak 345 pageviews voor Marina en 344 pageviews voor Ferry. Wie klikt er mee?

Ook werden we vandaag als familie benaderd voor een nieuw televisieprogramma. We gaan het na overleg niet doen, maar het is wel leuk natuurlijk.

En na de optocht keken we naar de traditionele hutten verbranding. Het was nog even spannend toen de wind ineens draaide en de brandweermannen moesten rennen. Vooraan zaten kindertjes en de ouders hadden niet door dat die gevaar liepen… dat was wel even link. Gelukkig liep het goed af en draaide de wind weer de andere kant op. Even later werd door het onweer iedereen verzocht naar huis te gaan en vielen mijn meisjes al snel in slaap.

Perspakketjes

Voor mijn broertjes

voormijnbroertje

In het kader van broer- en zussendag ben ik met mijn broers samen uitgenodigd voor een brunch door Elma van Vliet. Ze stuurde mij alvast deze leuke invulboekjes toe om herinneringen vast te leggen.

Leuke kleertjes

lmj miniandmore

Bij Mini and More mocht ik lekker winkelen voor mijn blog. Of nou ja, voor mijn dochters. Ik heb ze zelf nieuwe outfits laten kiezen. De dames konden bovendien zakgeld verdienen door te poseren (ze waren erg druk met andere dingen).

Overhemd voor de ex

hemdvoorhem

Met Hemdvoorhem ben ik begin dit jaar een langere samenwerking aangegaan. Vandaar dat ik een mooi overhemd van Olymp ontving voor mijn ex. Mooi printje!

Zachtjes gaan de paardenvoetjes…

Bij Bedden.nl mocht ik dekbedovertrekken uitzoeken voor de meisjes. Uit mijn voorselectie werden deze paarden overtrekken door de meisjes gekozen. Leuk dat ik nu 2 dezelfde dekbedovertrekken op het stapelbed kan leggen. Ziet het kamertje er meteen weer meer gestyled uit.

Taalspelletjes van de Gorgels

gorgels

Dit leuke pakketje zit nog dicht. dochterlief merkte wel verrukt op dat er iets van de Gorgels in zit. Taalspelletjes dus en we gaan hier nog mee aan de slag voor een back-to-school-review.

Pomsies

pomsies

Door onze drukke week zit deze schattige Pomsie nog nieuw in de verpakking. De meisjes hebben er verliefd naar gekeken maar de tijd om er rustig mee te spelen en fotograferen ontbrak. Iets leuks voor komende week!

Dochterlief startte deze week een ‘salon’ voor de Barbies en knuffels en kleine zus was druk met haar ‘cadeautjeswinkel’. Werkelijk alles werd ingepakt en ze was er reuze druk mee…

En verder vond ik het heel erg leuk om verschillende lezeressen in het echt te spreken deze week! Dat heeft toch net even meer diepgang dan van achter mijn scherm artikelen de wereld in schieten. Dank <3 Volgende week gaan we weer terug in het vaste ritme van school… Ieks!

Was jouw week ook zo vol gezelligheid?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nathalie zegt:

    Het blijft leuk om te lezen deze rubriek. Wat schrikken van dat plastic stukje onder de teennagel van je dochter. Attent dat Center Parcs wat leuks heeft opgestuurd. Ook wij mochten kennis maken met een Pomsie. mijn dochter is er heel gek mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.