Plastic soep in het Dolfinarium?

Of ik met mijn jongens naar het Dolfinarium wil voor een blog? Ja graag! Na twee heerlijke weken in Italië heb ik, omdat ik juf ben, nog een paar weken vakantie over. Mijn man, ook wel bekend van ‘Help mijn vriendin wil een nieuwe bank’ en ‘Papa mag weer even kind zijn met de Jimu Robot’,  is een week als sport & spelleider op kamp. Ik heb dus wel zin om nog een dag er op uit te gaan. Het gaat over een lespakket…

Gastblog door juf Marina Willemsen

plastic soup lespakket dolfinarium
Juf Marina en haar jongens.

Het was niet zomaar een leuke dag in het Dolfinarium. De Plastic Soup Foundation en het Dolfinarium hadden de handen ineen geslagen om te zorgen dat er geen plastic meer in de oceaan terecht komt. Er werden die dag extra activiteiten georganiseerd in het teken van ´De wondere wereld van OZ (Onder Zee). En er werd een lespakket uitgereikt aan een basisschool uit Leiden.

Bij aankomst werd meteen duidelijk dat deze dag het milieu een belangrijk item was.

plastic soup lespakket dolfinarium

Première Wereld van OZ

We begonnen achterin het park bij Het Roggenrif, omdat we om 11.00 graag naar de première van de animatiefilm ´Wereld van OZ´ in het theater Zeezicht wilden zijn.

De film werd ingeleid door Hassan Slaby, bekend van Spangas, en kinderpresentator  Ruben Dingemans. Zij vertelden over al het plastic dat door dieren in de zee wordt aangezien voor voedsel. Hierdoor sterven veel dieren.

Mijn jongens vonden het een leuk filmpje, maar wel  een beetje kort  (8 minuten).

plastic soup lespakket dolfinarium

Speeltuinen spotten

Na de film wilden de jongens graag naar de speeltuin. Ze hadden hun eigen plattegrond gekregen, dus hadden ze al snel, heel belangrijk, alle speeltuinen gespot.

plastic soup lespakket dolfinarium

Ik ben al eerder in het Dolfinarium geweest met een schoolreis en privé bezoek. Maar nooit eerder was mij daar het strandje opgevallen.

plastic soup lespakket dolfinarium

Het was deze dag bewolkt, maar ik kan mij voorstellen dat je op een zonnige dag een dagje Dolfinarium goed kan combineren met een duik in het water. Er waren uiteraard kinderen die lak hadden aan de wolken en er lekker in sprongen, tot ergernis van hun ouders en wij lieten stiekem een paar gniffeltjes vallen.

Aqua Bella en het plastic soup lespakket

Voor we het wisten was het alweer tijd om naar de show ´Aqua Bella´ te gaan in het dolfijndomein.

Bij deze show werd er weer aandacht gegeven aan ´De wereld van OZ´. Het begon met een optreden van Roos Blufpand met een mooi lied over bewustwording van de vervuiling op onze wereld.

plastic soup lespakket dolfinarium

Vervolgens werd het eerste Plastic Soup lespakket uitgereikt aan een juf, die het als eerste had besteld. Het lespakket is een gift van Aldi Nederland en bestaat uit een digitale lessenserie, het leesboek ´Plasticsoep is troep‘, een speciale editie van Kidsweek, echt plastic uit de oceaan bij Hawaï, actie- en opdrachtkaarten en posters.

Als juf vind ik dit erg interessant. De toekomst van de aarde ligt immers in handen van onze kinderen en… het is gratis. Te bestellen op www.wereldvanoz.org.

De zaal klapte enthousiast en was vooral blij dat de show eindelijk kon beginnen. Mijn jongens genoten van de prachtige sprongen van de dolfijnen en de mooie film op de achtergrond. Gelukkig werden er ook nog wat wijze woorden meegegeven door Moeder Aarde.

Zotte zeeleeuwen

Na de lunch wilden we graag naar de walrussen show, maar helaas was de tribune al vol. De jongens vonden dat gelukkig niet erg, want dan was er weer tijd voor een speeltuin.

plastic soup lespakket dolfinarium

Tijd om een poging te wagen om binnen te komen in het Zotte Zeeleeuwen theater voor de show ‘Avontureneiland  en het magische amulet’. Als je 20 minuten voor de start van de show in de rij gaat staan, dan moet het lukken, werd er gezegd. En dat klopte. Het was leuk om te zien hoe de jongens zich inleefden in het verhaal.

Na de show kon je voor € 10,- op de foto met een zeeleeuw. Aangezien ik dit een leukere herinnering vond dan de honderdduizendste knuffel uit de souvenirwinkel, mochten ze beide hun mooiste glimlach laten zien.

En toen was het tijd voor, heel verrassend, een speeltuin.

plastic soup lespakket dolfinarium

Trash Hunt

Terug naar het thema van de dag. Want op ons programma stond ook nog een Trash Hunt.  Jagen op afval op het strand van het Dolfinarium. Met een aantal kinderen gingen de jongens het strand op om afval te zoeken en te onderzoeken aan de tafels die daarvoor stonden. Als een echte bioloog mochten ze met een kwast het zand eraf vegen en met een vergrootglas de boel onderzoeken. De jongens werden er enthousiast van en hadden bedacht dat ze binnenkort ook maar in hun eigen dorp op trash hunt moesten. ‘Leuk om samen met papa te doen’, was mijn antwoord.

(Noot van de redactie: woensdag de 22e organiseert Landal in Reeuwijk een trash hunt voor kinderen met daarna gratis zwemmen. In het zwembad van Landal, niet in de Reeuwijkse Plassen.)

Hierna hadden we nog even tijd om langs de foto expo, educatiepunt oplossingen en aan tafel te lopen.

Tot slot konden we gelukkig nog even naar … de speeltuin.  😀

We hebben een heerlijk, gezellige en educatieve dag gehad!

Ben je juf dan is zo’n gratis lespakket natuurlijk erg fijn voor het komende schooljaar. Ga jij hem bestellen? En voor de niet-juffen: doe jij weleens een trash hunt met je kinderen om de natuur in je woonomgeving schoon te houden? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.