5 tips om meer water te drinken

Water is zo belangrijk voor je gezondheid, dat je goed moet opletten of je genoeg binnenkrijgt. Helemaal met die hitte. Niet alleen voor jezelf, maar ook je kinderen moeten regelmatig een slokje nemen. Dat is vaak de grootste uitdaging. Daarom vandaag 5 tips om meer water te drinken.

water met een smaakje

1. Water met een lekker smaakje

Je kunt het water een lekker smaakje geven door een kan in de koelkast te zetten met water en stukjes vers fruit. Limoen, blauwe bessen, frambozen, komkommer… allemaal zeer geschikt om jouw water een beetje te pimpen. Zowel qua looks als qua smaak.

2. Waterkoeler voor thuis

In wachtkamers en op kantoren staat er vaak een waterkoeler binnen handbereik. Dat stimuleert wel om vaker te drinken. Wist je dat dit soort apparaten ook in een kleinere variant verkrijgbaar zijn voor bij je thuis? Via Eden Waterservice bij u thuis kun je ze bestellen. Scheelt veel gesjouw met flessen bronwater uit de supermarkt. Het bronwater komt uit de bron van Mierlo in Nederland. Dit bedrijf werkt bovendien Carbon Neutral, ze compenseren alle CO2 uitstoot en de containers worden uiteindelijk weer gerecycled.

Foto: Sodastream

3. Neem (bruis)water mee

Heb jij ook de nodige herbruikbare drinkflessen in huis? Zo kun je onderweg altijd je watertje bij je hebben om on the go een slokje te nemen. Sinds kort kun je ook je eigen bruiswater mee nemen onderweg. Sodastream heeft de My Only Bottle gelanceerd, de eerste herbruikbare fles voor onderweg waarmee je ook bruiswater kunt maken en die vaatwasmachinebestendig is. Wie de My Only Bottle als een van de eersten in Nederland wil hebben, kan zich inschrijven voor de verkoop via www.myonlybottle.nl. Voor iedere verkochte My Only Bottle doneert SodaStream 1 euro aan de Plastic Soup Foundation. Met deze duurzame aankoop bespaar je dus niet alleen veel wegwerpplastic, maar steun je ook het onderzoek naar oplossingen om een einde te maken aan de plastic soep.

Foto: Princess

4. Drink meer thee

In thee zit ook veel water. Je kunt jezelf trakteren op luxe thee soorten en daar een genietmoment omheen bouwen. Zo gebruik ik zelf graag grote theebekers met een zeefje om van luxe losse thee te genieten. Iedere theesoort heeft haar eigen bereidingstemperatuur. Bij groene thee is het van belang dat het water niet warmer dan 80⁰C bereikt, omdat een te hoge temperatuur ervoor zorgt dat de thee bitter smaakt.

Hoe je die temperatuur herkent? De nieuwe Princess Retro Waterkoker heeft bijvoorbeeld een ingebouwde thermometer. Hiermee  zie je in één oogopslag of het water de ideale temperatuur heeft bereikt zodat je kunt genieten van een heerlijk kopje thee. Overigens heeft bijvoorbeeld Tastea ook heerlijke smaken om zelf je eigen ijsthee van te trekken!

5. Filter je drinkwater 

Water zorgt voor de nodige mineralen in je lichaam. Toen de kinderen kleiner waren gebruikte ik een Brita waterzuiveringskan om ons leidingwater te filteren. Dan ging het gewoon in de Philips Avent flesjes om ze als baby wat extra druppeltjes vocht te geven en als peuter een gezond drankje voor het nodige vocht. Bij warm weer In Nederland is het water van goede kwaliteit, maar in andere landen kan het heel erg naar chloor smaken of zijn er andere stofjes aan toegevoegd waardoor je het kraanwater eigenlijk beter niet kunt drinken.

Hoe drink jij je water het liefst?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.