Zoete zelfgemaakte ijsthee, zonder suiker

Op een terrasje of in een restaurant bestel ik eigenlijk altijd hetzelfde drankje: icetea. Heerlijk vind ik dat, met een schijfje citroen erbij. Het liefst bestel ik icetea zonder prik. Dat smaakt zo lekker zoet. Maar ik weet stiekem wel dat er in icetea eigenlijk heel erg veel suiker zit. Daarom vond ik het erg leuk dat ik 3 smaken ijsthee mocht uitproberen van Tastea. Je ziet het goed, ik schrijf het anders want het gaat hier echt om zelf thee trekken van losse theeblaadjes. Die laat je afkoelen en daarna zet je het koud in de koelkast. Ik vertel je vandaag wat ik daarvan vind!

De ijsthee is nieuw in het Tastea assortiment. Eerder al kon je lezen hoe ik de Detox kuur heb ervaren en wat Liesbeth vond van zwangerschapsthee ‘Bun in the Oven’. Dit keer ontving ik een set met alle drie de nieuwe smaken en ze hebben weer ontzettend vrolijke namen gekregen: Sunset Ice Tea, Tutti Frutti Ice Tea en Green Dream Ice Tea. Net als de gewone warme theesoorten, is deze ijsthee helemaal puur natuur en bestaat hij uit losse thee. Daarbij hebben alle drie de smaken nog extra eigenschappen, waar ik je graag meer over vertel.

Wat vond ik ervan?

Ik vond ze alle drie lekker, maar ik houd erg van zoet en daarom wint voor mij de Sunset. Ook bij mijn man valt deze ijsthee in de smaak, dus ik geef hem vaak een koude beker mee naar zolder als hij thuis werkt. Met het zonnetje erop kan het nogal warm zijn daar en dan is dit een verfrissend en gezond drankje, welke smaak je ook kiest.

tastea set
Superleuk pakketje met 3 smaken ijsthee om te proeven!

Tutti Frutti ijsthee: beautyboost

Houd jij van zachte thee smaken met een fruitige touch? Dan is Tutti Frutti Ice Tea de ijsthee voor jou. Hij ruikt heel sterk naar citroen, maar deze thee heeft geen krachtige smaak. Het is een wat subtielere zomerse smaak met ingrediënten als appel, druif, meloen, gember, sinaasappelschillen, bamboe bladeren…

Als gezegd maak je de thee dus met kokend water, dan laat je deze afkoelen en vervolgens kan ie in de koelkast of kunnen er ijsklontjes in. Tutti Frutti is een beauty mix en kan de aanmaak van collageen bevorderen en geeft je lichaam een vitamineboost dankzij de antioxidanten. Deze thee is ook geschikt voor na het sporten.

Waarbij kan de Tutti Frutti je lijf volgens Tastea ondersteunen?

 • Kan de aanmaak van collageen bevorderen.
 • Vitamineboost voor het immuunsysteem.
 • Remt (huid)ontstekingen.
 • Helpt voedingsstoffen beter op te nemen.
 • Spieren sneller laten herstellen.

Green Dream ijsthee: minder stress

Ben jij een groene thee liefhebber? Kies dan voor Green Dream Ice Tea. Deze frisse ijsthee ruikt wat zoetig, want hij bestaat naast pure groene thee uit onder andere passievruchten, ananas, papaya en rozenblaadjes. Alleen al ruiken in het blik brengt je in zomerse sferen. De bereiding is weer hetzelfde. Je kookt eerst water, giet dat bij de thee (ik gebruik een grote theelepel met 1,5 schep voor de Tastea theebeker), laat het afkoelen en vervolgens kan het in de koelkast of kunnen er ijsklontjes in.

Volgens Tastea kan Green Dream de stofwisseling versnellen en helpt het om meer energie te verbranden, waardoor de afvalstoffen in je lichaam kunnen verminderen. Daarnaast kan het helpen bij stress en misselijkheid en de nachtrust bevorderen dankzij het stofje L-theanine.

Waarbij kan de Green Dream je lijf volgens Tastea ondersteunen?

 • Ondersteuning bij de stofwisseling en de spijsvertering.
 • Vitamineboost.
 • Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan.
 • Stress en misselijkheid verminderen.
 • De nachtrust bevorderen dankzij het stofje L-theanine.
 • Energieboost.
 • Verminderen van maagproblemen.

Sunset ijsthee: detox effect

Ik vind alle drie de smaken ijsthee heerlijk en dit keer is ook mijn man fan, maar mijn favoriete smaak is de Sunset. Heerlijk zoet en fruitig! Ik ben best een zoetekauw stiekem haha (Green Dream staat daarom voor mij op 2, Tutti Frutti is ook lekker hoor maar net iets minder zoet dan de andere smaken). Deze ijsthee zit vol met stukjes fruit zoals Gojibes, appel, wortel, peer, stukjes limoenschil, perzik…  Mmmmm!

Wederom maak je Sunset Ice Tea met kokend water bij (met een Tastea theebeker) ongeveer 1,5 theelepel losse thee uit het blik. Dit laat je goed afkoelen en daarna kan het in de koeling of kunnen er ijsklontjes in. Ik begrijp dat de Sunset Ice tea een licht detox effect heeft, waardoor je makkelijker gewicht verliest en vrije radicalen kunnen worden afgedreven. Deze ijsthee is daarom een goede aanvulling op de 30 days Detox kuur van Tastea waarover ik eerder schreef.

Waarbij kan Sunset je lijf volgens Tastea ondersteunen?

 • Ondersteuning van de stofwisseling.
 • Vitamineboost.
 • Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan.
 • Verminderen van hoofdpijn.
 • Hoge bloeddruk verlagen.

Kortingscode Tastea

Tastea weet hoeveel mijn lezers van voordeeltjes houden en hebben speciaal voor mij een leuke actiecode aangemaakt! Met de kortingscode marstyle10 gaat er 10% van je bestelbedrag af. (Deze kortingscode is niet geldig op package deals.) Dat is leuk meegenomen toch? Je kunt deze kortingscode gebruiken tot en met 31 mei 2017 voor alle producten in de webshop. De ijsthee varianten kosten zonder korting alle drie 19,95 euro per stuk. Een mooie theebeker uit de Tastea webshop is hierbij heel handig, maar je kunt ook gewoon een thee ei gebruiken.

Tip: Overigens vind je het hele assortiment ook gewoon hier bij Bol.com. Kun je ook meteen luiers, een chromecast en een leuk bordspelletje bestellen, haha.

Update: de kortingscode werkt nu wel!

tastea ijsthee maken

Winactie ijsthee

Bovendien mag ik één van mijn lezers blij maken met de Sunset ijsthee smaak + zo’n fijne theebeker! Een prijzenpakket van bijna 40 euro dus. Hoe leuk is dat? Lijkt het jou wel wat om koude thee te drinken die daar ook echt voor bedoeld is? (Dus eens een keer niet gewone thee die door de drukte onaangeroerd blijft!) Laat mij dan hieronder jouw favoriete ijsthee momentje weten en gebruik hierbij een geldig e-mail adres. Het liken van de Tastea Facebookpagina of hun instagramaccount wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht. En tag gerust mede-theeleuten op Facebook 😎

Naamloten heeft weer beslist! De winnaar is geworden Marian van Trigt, van harte gefeliciteerd! Ik ga je mailen voor de afhandeling.

Wat is jouw favoriete ijsthee momentje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Sophia Grootjans zegt:

  Ik vind ijsthee de beste dorstlesser tijdens een lange wandeling

 2. Nicolle zegt:

  OOOO, echt heel erg eerlijk,
  Icetea vind ik echt overheerlijk.
  Gemaakt van plantjes en heel gezond,
  drink ik mijn buikje er graag mee rond.
  Het liefst samen met lieve mensen,
  Dan heb ik weinig anders om te wensen.
  Lekker genieten van Green Dream elke dag,
  Dan in ieder geval dagelijks een lach.
  Daarbij, krijgt je gelijk een flinke boost,
  Dus met deze icetea zeg ik proost.

  Dus op ieders gezondheid!

 3. Marja zegt:

  Mijn ijsthee moment is al de kinderen uit school komen, samen de dag doornemen

 4. Nancy van Heck zegt:

  Ik hou erg veel van thee en ik ben erg nieuwsgierig naar dit product en de smaken. Ik hoop dat ik ze een keer mag proeven.

 5. Frieda zegt:

  zeker iets voor mij aangezien ik geen koffie drink en in de winkel zit er altijd heel veel suiker in dus lekker van genieten in mijn tuintje

 6. Goele H zegt:

  In de vroege avond bij een bbq met vrienden in de tuin terwijl de kinderen nog even aan het spelen zijn maar ik toch net die 2 min vrij heb om ook even te genieten…jaaaaa heerlijk!

 7. Mirjam Hellingman zegt:

  Ik ben gek op thee en in de zomer drink ik graag ijsthee op een terrasje, bij het eten of na het sporten. Ik ben reuze benieuwd naar Tastea!

 8. Aniek zegt:

  leuk zo’n beker, ik loot graag mee.

 9. lottie zegt:

  Na een lange zomerdag, in de tuin, de zon zien ondergaan, relaxde muziek op…

 10. Evi Huys zegt:

  Ik kan de hele dag door wel ijsthee drinken, maar het lekkerste moment vind ik vlak voor ik moet vertrekken om mijn zoontje van school te halen. Gewoon even écht ontspannen zo voor de drukte begint.

 11. Marian van Trigt zegt:

  Ben gek op IJsthee, zeker op de manier. Theetje drinken gezellig

 12. Na een lange dag met veel staan,
  drink ik graag ijsthee met een smaakje eraan.
  Maar van de hoeveelheid suiker die erin zit,
  ben ik niet meer zo slank of lekker fit…
  Dus ben ik reuze benieuwd naar deze ijsthee,
  verwen je me er aub mee?
  Lijkt me verrukkelijk en oh zo fijn,
  om de gelukkige winnaar te zijn!!

 13. Sandy zegt:

  Mn favo ijsthee momentje is zodra de lente zich aandient in de vorm van een opgewekt zonnetje. Het besef dat de lenteschoonmaak in mn nek staat te hijgen en ik dus nog even moet ontspannen met een ijsthee. Alleen dat kan een hoog level van stress reduceren. En zoals ik lees nog meer goede dingen. Ik ben er klaar voor. tjakka

 14. Sharon de Ridder zegt:

  Mijn favoriete ijsthee-moment: op een warme, zonnige dag in de namiddag heerlijk met mijn gezin in onze tuin, samen afkoelen…

 15. Lynn zegt:

  Mijn favoriete ijsthee momentje is op een zalige warme dag buiten op de tuinstoel liggend in de zon en dan met dat lekker verfrissende drankje genieten! Ik drink graag thee maar hou niet zo van de warmte dus als ik thee drink is dat sowieso meestal eerder lauw/ koud dan warm! 😉

 16. Anne zegt:

  Leuk, ik doe zeker weten mee met deze actie. Ben heel benieuwd naar deze variant van Tastea. Mijn favoriete momentje voor deze koude thee zou ’s middags op kantoor zijn. Ben dan echt toe aan een boost en ik denk dat deze thee dan wel zal helpen.

 17. Melissa De Neef zegt:

  Zelf ben ik een grote theedrinker, maar minder in de warme zomermaanden. Vind het dan ook super leuk om te horen dat deze ijsthees op de markt zijn. Tijd om deze eens uit te proberen 🙂

 18. Christine zegt:

  Ik doe graag mee! Het ziet er erg leuk uit en ik ben dol op (ijs)thee.

 19. Frederieke zegt:

  Mijn favoriete ijsthee moment is iedere dag als ik thuiskom. Lekker op de bank genieten samen met mijn vriend! Het lijkt mij super om dit pakket te winnen en zelf te proberen! ?

 20. Jacoba Lamers zegt:

  Wat een leuke actie! Ik zou deze icetea graag eens proberen, vooral als ik thuis kom van een lekkere fietstocht.. en dat is best vaak!!

 21. Sanne zegt:

  Op een terras na een hele dag werken met vriendinnen

 22. Lieke zegt:

  Ik heb geprobeerd de kortingcode te gebruiken in de webshop maar zegt dat deze niet geldig is. Was toch ook benieuwd geworden naar de thee.

  1. Marguerita78 zegt:

   Wat balen Lieke, er is mij vanmorgen nog gemaild dat deze code actief zou moeten zijn. Hij werkt alleen niet op afgeprijsde artikelen en package deals…

  2. Marguerita78 zegt:

   Ha Lieke, zojuist contact gehad met Tastea. Ze hebben het probleem opgelost en je kunt de code nu wel gebruiken. Dank voor je alertheid!

 23. Wendy zegt:

  Na het sporten, of…nadat ik een sprint heb getrokken om de trein te halen. Eindelijk zitten en dan een beker (ijs)thee!

 24. Chaja van Emde Boas zegt:

  In het zonnetje, op het terras met ijsthee! Helemaaal perfect!

 25. Faiza zegt:

  Heerlijk om een glas ijsthee te drinken samen met mijn zoontje als we thuis komen uit school !

 26. barbara zegt:

  momenteel is mijn favoriete ijsthee momentje mijn gewone thee laten koud worden en uitdrinken, omdat ik geen lekkere ijsthee vind

  misschien kan ik daar nu verandering in brengen

 27. Sandra zegt:

  Huis is aan kant, ik loop te puffen en te zweten en dan…….. een moment onder de parasol met een groot glas koele icetea…. 😉 zucht…..

 28. Karin zegt:

  Als het warm is en ik op een terrasje zit.

 29. Iris zegt:

  Jaaaa, ideaal, thee die koud gedronken hoort te worden! Ik drink alleeeeeeen maar thee en zou dit pakket graag winnen

 30. Nina zegt:

  Ben hier super benieuwd naar! Ik kan echt genieten van een lekker glas ijsthee na een flinke workout!

 31. Anita H. zegt:

  IJsthee drink ik toch echt het liefste midden in de zomer, lekker op mijn balkon.

 32. Niki zegt:

  Als het heerlijk warm is, in de tuin met een mooi boek.

  Ps. De kortingcode lijkt niet te werken. Jammer.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat is zeker jammer, want ze gaven aan dat deze het moet doen tot 20 mei. Mijn vorige code was Marstyle die kun je eventueel ook nog proberen! (zou verlopen zijn, maar je weet het niet). Ik ga ze even contacten!

  2. Marguerita78 zegt:

   Ha Niki, zojuist contact gehad met Tastea en het probleem is opgelost. Je kunt de code gebruiken!

 33. Elvira Lindner zegt:

  Dat ziet er goed uit zeg. Ben hier wel heel benieuwd naar. Hou zelf ook van lekker zoet. En van ice tea. Op dit moment drink ik ice tea limonade zero, soms met bruisend water, in plaats van kraanwater. Voorheen dronk ik veel lipton, maar dat was me iets te veel calorieën. Mijn ijsthee momentje zijn er dus heel veel. Elke dag wel even. Leuk deze actie 🙂

 34. Mirjam zegt:

  Ik vind de warme thee heerlijk, ben daarnaast vooral benieuwd naar de groene ijsthee, daar ben ik dol op!

 35. Gera zegt:

  Van t zomer in onze nieuwe tuin!

 36. MamaPlaneet zegt:

  Wat een leuke winactie! Zelfs de verpakking is mega stoer en toch elegant.

 37. Marian B zegt:

  Klinkt allemaal heel goed, ik ken het nog niet en daar moet maar eens verandering in komen. Zou het graag proberen, ben nieuwsgierig naar deze smaak.

 38. Marijke zegt:

  Zodra het warm is ben ik dol op kistje. Meestal maak ik het met koud water ipv heet water. Nachtje laten trekken en je hebt ook heerlijke thee. Dat wil ik hiermee ook best proberen!

 39. Marian Zw zegt:

  Lijkt me heerlijk! Ik bestel meestal een ijstea green omdat ik de andere te zoet vind. En de prik erin hoeft van mij ook niet! Mijn favoriete ijstea moment is aan het einde van de middag op een warme dag! Het werk is gedaan, even rust voordat het spitsuur van avondeten weer begint

 40. Dhini zegt:

  Ik drink thee en ik ben nieuwsgierig naar deze smaak dus ik doe mee

 41. Fleur zegt:

  Ik ken hun warme thee wel, maar niet de ice tea. Zou hem zeker graag willen proeven

 42. Liesbeth zegt:

  jaaaa! Deze wil ik ook graag proberen! Lijkt mij heerlijk op mijn eigen terrasje in de zon!

 43. Monica zegt:

  Nu ik zwanger ben, drink ik liters thee. Vooral aan ice tea ben ik verslaafd. Zou graag deze proberen, in plaats van die met veel suikers erin. Scheelt wellicht straks weer in de strijd tegen de zwangerschapskilo’s.

 44. Manon Toemen zegt:

  Klinkt als een lekker thee-tje, nu nog een zonnetje erbij!
  Maar voor nu is het favoriete moment toch wel s’avonds op de bank. Zoonlief naar bed, manlief aan de hobby, mama heeft tijd voor haarzelf 🙂

 45. Eline zegt:

  Lijkt mij een heerlijk theetje…en goed voor je lijf! Het liefst drink ik de hele dag thee, ik doe graag mee met deze winactie.

 46. Anna zegt:

  Gewooon als het super warm is… heerlijk koude thee..

  Facebook: An Na

 47. Maris zegt:

  Ik las dat er Hibiscus in zit en van die smaak hou ik, trouwens ook van de kleur die het aan thee geeft. Ik doe mee omdat ik deze ijsthee niet goedkoop vind maar wel graag op mijn nuchtere maag wil proberen.

 48. Saskia van Son zegt:

  Ja lekker als de kleinste slaapt en de oudste lekker rondhuppelt relaxed even thee drinken! Detox al in huis en de dundet op mijn verlanglijstje?

 49. Judith zegt:

  Ik heb de detox geprobeerd, dus hier ben ik wel super nieuwsgierig naar! Ook handig die beker zo zeg.
  Ik doe graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.