Afscheid van de kinderwagen

Eindelijk heb ik vandaag de actie ondernomen die al een half jaar op mijn lijstje staat. Ik heb de reiswieg met toebehoren van zolder gehaald en foto’s gemaakt van onze Quinny Speedi. Vijf jaar geleden gekocht. Veel plezier van gehad. Maar nu is het toch echt zover dat we afscheid moeten nemen… Gek genoeg best een dingetje, had jij dat ook?


Al eerder verkochten we de duowagen, een enorme sta-in-de-weg door zijn lengte. Dat scheelde al veel ruimte. De Speedi was voor 1 kind nog wel nuttig, vooral bij pretparkbezoekjes of evenementen. Omdat het een driewieler is met brede luchtbanden, is offroad rijden geen enkel probleem. Op een bepaald moment was ik de pomp kwijt en bestelde ik zelfs nog een nieuwe via de Quinny webshop. Waarschijnlijk had ik deze pomp per ongeluk meeverkocht met de duowagen zonder luchtbanden, hahaha.

 

Warm ingepakt in de sneeuw, de Speedi heeft veel grip dus ideaal hiervoor.

Inmiddels staat de Quinny al heel lang ongebruikt in de gang. In de weg te staan. Maar ik keek er tegenop om hem weg te doen. Wat als ik hem toch nog nodig zou hebben? Tja, voor die enkele keer dat hij zijn nut bewijst is dat eigenlijk onzin. Bovendien pak ik veel sneller de inklapbare buggy die makkelijker en sneller in de auto gaat. Hoewel de Speedi zonder wielen (die kun je eraf halen) heel goed in de kofferbak van mij Ford Ka past. Alleen is deze een stuk zwaarder. En is het inklappen nogal een gedoe waarbij mijn velletje weleens klem heeft gezeten, auw.

 

Voor het eerst een rondje met de duowagen.

Tijd om eerlijk te zijn. Opruimen! Er komen geen baby’s meer. We genieten enorm van de dochters die we al hebben. En die nu echt te groot beginnen te worden voor de kinderwagen. Naar een pretpark kan de inklapbuggy mee, die volstaat ook prima. Dus haalde ik de reiswieg met alle toebehoren van zolder.

 

Mijn jongste was een buikslaper, op haar rug werd ze om de tien minuten wakker.

Die kleine bak. Daar lagen mijn liefjes in toen ze pas geboren waren. Daarmee wiegde ik ze in slaap. Dat muggennetje deed ik ervoor zodat ze in de buitenlucht konden slapen zonder dat er wespen bij ze konden komen. De bijbehorende eerste luiertas die mijn man zo belangrijk vond toen we de kinderwagen uitzochten: want niet te vrouwelijk. Dat zachte dekentje… Het boodschappennet waar ik dringend naar op zoek was, een van de handigste dingen die ik heb aangeschaft. De buggystang die mijn dochter beschermde voor erger bij het omkiepen met haar er nog in 🙁 De vele tochtjes die we met deze wagen hebben gelopen…

 Mocht je iemand weten die op zoek is: dit is de link naar Marktplaats. De ipad plaatst foto’s op deze website altijd op z’n kop, iemand een oplossing daarvoor?

Met de kinderwagen lijk ik ook veel herinneringen te verkopen… Onverwachts is de kinderwagen een stukje emotie waar je moeilijk afscheid van neemt. Had jij dat ook? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Dhini zegt:

  Handig he de kinderwagen. al een tijdje gebruiken wij geen meer

 2. Barbara zegt:

  Gek hè? Dat had ik ook met de Bugaboo van de meiden. Vond het nog een soort van fijn dat hij in Den Haag bleef. Maar ik vond het heel raar en emotioneel. Nu moesten we er weer 1 kopen en zie er stiekem alweer tegenop als mijn lief zegt: zo over een jaartje de wagen er ook weer uit! Weer meer ruimte in de gang! *slik*
  Ik snap je helemaal!

 3. Yvonne zegt:

  Weer aan afsluiter.. Op naar een nieuwe periode. Ik mis de buggy soms best nog wel 😉

 4. Volgmama zegt:

  Hier natuurlijk nog in gebruik maar met de wieg had ik wel even moeite.

  1. Marguerita78 zegt:

   Wij hebben de familiewieg gebruikt waar ik zelf ook in heb gelegen. Die ging door naar de volgende zwangere dus dat was emotioneel niet zo’n probleem, hij staat nog bij mijn ouders op zolder 🙂

 5. Danielle zegt:

  Ach, hou op ? ik had en heb dat nog steeds. Die van mij staat op Marktplaats ook en ben steeds blij als ‘ie nog niet verkocht is. Kan ik hem nog 1 keer gebruiken ? Maar eens moeten we eraan geloven….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.