Schone tandjes? Review van de Waterpik waterflosser voor kinderen

“Mama, mag de waterpik aan?” Zegt jouw tandarts ook altijd dat je eigenlijk moet napoetsen bij je kinderen tot ze 12 zijn? Leuk bedacht maar niet haalbaar tenzij je een curlingparent bent en daar alle tijd voor hebt. Deze single mom met health issues geeft haar kinderen eigen verantwoordelijkheid, maar vindt het wel belangrijk dat de tandjes en het tandvlees gezond blijven. Flossen met een touwtje of ragen met een ragertje is alleen een beetje ingewikkeld en niet zo leuk. De Waterpik waterflosser is wel leuk!

review waterflosser waterpik

Wij kregen de Waterpik® Waterflosser WP-260 Nano Kids voor kinderen toegestuurd om te proberen. Met deze waterflosser kunnen kinderen zelf voor of na het poetsen hun tanden op een speelse manier schoonhouden. Hij is speciaal ontworpen om het reinigen voor kinderen zo compact, eenvoudig en kleurrijk mogelijk te maken, zodat zij het LEUK vinden om te gebruiken. En mijn kinderen vinden dit inderdaad heel fijn.

review waterflosser waterpik

Hoe werkt een waterflosser?

Tot ik het persbericht ontving, wist ik niet eens dat er voor thuisgebruik waterflossers te koop zijn. Aangezien een hoog percentage kinderen niet flost, is dit echt een fijne oplossing. Zéker als ze straks slotjes krijgen, omdat er bij deze waterpik ook een speciaal opzetstuk voor beugels zit. Mijn dochter begon met het bestikkeren van het waterbakje terwijl ik de handleiding doornam. Er zitten gezellige stickers bij en zuslief kwam al snel helpen. In no time was het bakje volgeplakt.

review waterflosser waterpik

Als je reuma hebt of op een andere manier moeite hebt om je handen en vingers goed te gebruiken bij het flossen of ragen van je tanden, blijkt zo’n waterflosser echt een uitkomst.

Stopcontact nodig

Minpunt is alleen dat je er een stopcontact voor nodig hebt in de badkamer. Dat heb ik dus niet. Om te kunnen waterflossen moet ik er eerst een verlengsnoer bij pakken en zorgen dat het stopcontact zich niet in de buurt van de wastafel bevindt, want stroom en water zijn geen goede match.

review waterflosser waterpik
Dit is wel een minpuntje: dat je een stopcontact in de badkamer nodig hebt. Inmiddels zetten we de contactdoos hoger op een stoel en de waterpik op een planchet boven de wastafel, zodat je minder risico op rondspuitend water hebt.

Flossen maar!

Je vult het groene opzetbakje met water, zet het apparaat aan en kiest eventueel nog een stand voor de sterkte van de floswaterstraal. Voor de meisjes staat deze om te beginnen nog op de zachtste stand. Dan pak je de flosser uit de houder en ga je met open mond – zodat het water direct in de wasbak kan lopen – al je tanden en kiezen af. Een flosbeurt duurt zo’n 60 seconden. Dag, dag tandplak en voedselresten.
Dan gaat het apparaat uit en zet je de flosser weer rechtop in de houder.

Staat deze niet rechtop en zit er nog water in het bakje? Oppassen dan, het kan een spetterboel worden! Blijf er als ouder wel bij, zodat jij de aan- en uitknop kunt bedienen. Na een paar keer hebben je kinderen het door en kunnen ze elkaar helpen.

Wat vinden wij van de Waterpik waterflosser voor kinderen?

De kinderen waren direct enthousiast. Het voelt schoon en fris, zeker met een wisselgebit met hier en daar een bloedend gat. Dat maak je met een waterflosser prettiger schoon dan met een ruwe tandenborstel. Ze vragen er zelf steeds om of ik hem aan wil zetten (vanwege het verlengsnoer mogen ze dat niet zelf). Uiteraard gebruik ik deze Waterpik zelf ook regelmatig, je gebit voelt schoon en fris en het is niet zo’n gepiel als met flosdraadjes en ragertjes. Die ik er soms toch bij moet pakken omdat je met water nu eenmaal niet altijd alles los kunt krijgen.

We hebben door deze waterflosser minder last van bloedend tandvlees. De waterflosser verwijdert bacteriën ie diep tussen de tanden en onder de tandvleesrand zitten. Ik heb nogal gevoelige tanden en wat teruggetrokken tandvlees, dus dat is erg prettig. Het model Nano Kids is ideaal voor het reinigen van vaste beugels, kronen, bruggen en implantaten, en vermindert dus daadwerkelijk bloedend tandvlees.

De Waterpik® WP-260 Nano Kids is speciaal ontworpen voor kleinere handen: ideaal voor kinderen van zes tot twaalf jaar zoals mijn dochters. Hij bevat drie tips, te weten een klassieke tip, een orthodontische tip (voor beugels) en een 1 Plaque Seeker™-tip. Er zitten 3 watersterkte standen op. Je krijgt er twintig verwijderbare stickers in kleurrijke ontwerpen bij die de kinderen zelf op het apparaat kunnen plakken. Dat motiveert natuurlijk ook om hem te gebruiken.

Een prettig apparaat, ook voor mama. Ik ben blij dat we de waterflosser hebben ontdekt voor onze eerste bezoeken aan de orthodontist. Voor beugelbekkies is dit helemaal top, maar met de huidige wisselgebitjes hebben we er al veel profijt van. De kinderen vinden het leuk om te doen én ze vinden het een prettige sensatie als hun gebitje is schoongemaakt met deze flosser op water.
 
De Waterpik ® WP-260 Nano Kids is verkrijgbaar bij waterpik.nl, bol.com, bcc.nl, tandenborstel.com en wehkamp.nl voor een adviesprijs van € 69,99.

Wist jij dat er dit soort alternatieven zijn voor de flosdraadjes en ragertjes?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.