Lekker frutselen en tutten

Het is kerstvakantie dus hebben we wat meer tijd om te frutselen met de haren en lekker te tutten. Normaal gesproken raast de week voorbij, maar nu slapen we uit (althans de kleuter en ik) en nemen we de tijd voor dingen. We besteden wat meer aandacht aan persoonlijke verzorging en de producten die hier bij horen. Ik laat jullie graag wat dingen zien uit onze onthaastrituelen, kijk je mee?

Van Zenner ontving ik een aantal leuke pakketjes met haaraccessoires die ik graag aan jullie wil laten zien. Verder probeerden we de OPI nagellakjes die uit de goodiebag van het Kurhaus kwamen. De kinders ruiken heerlijk dankzij hun Elle parfum. Bij guur weer en schrale wangetjes gebruiken we Loverock creme. We balen ervan dat de fles badolie van Dokter Leenarts al bijna leeg is. Dit merk had ook een fijn product van de door snot schrale bovenlip van mijn kleuter. En ik wil nog een momentje plannen waarop de meisjes elkaar kunnen opmaken met de kindermake-up van de jongste.

Zenner voor mama

zenner
Feestelijke haaraccessoires voor mama!

Vanwege de niet te vinden parkeerplekken, kon ik helaas niet bij het Zenner event zijn. Jammer, want daar kon je leren hoe je de mooiste kerstkapsels bij jezelf maakt. Gelukkig heeft Zenner online enkele filmpjes staan. Omdat ze het best rot voor me vonden, kreeg ik toch de goodiebag thuisgestuurd met allemaal fijne haarproducten voor mezelf uit de Enchanted collectie. De elastiekjes heb ik met kerst voor de meisjes gebruikt, leuk met die glitters erdoor. De haarspeld van een vlinder hebben mijn oudste en ik beiden al gedragen. En die glanzende haarborstel <3 een pronkstuk op mijn kastje met parfums, sieraden, make-up en haarspullen. Hij is lekker groot dus heel fijn als je net als ik een dikke haardos hebt. Met de mooie speldjes (in combinatie met wat ik zelf al had liggen) heb ik ter gelegenheid van de Peppa Première een opgestoken knot geprobeerd. Hoe vinden jullie het?

Handig als ik ben, sneed ik met één van mijn haarkleurige speldjes een centimeter of 3 van mijn haarlok af. Maar hey, ik heb het geprobeerd en het zat best aardig en stevig.

Zenner Flakes voor de meisjes

Vanaf 9 januari verkrijgbaar in de winkels is de Flakes kidscollectie van Zenner. Gemaakt van frisse ijzige kleuren voor kleine winterprinsesjes. Wij ontvingen mooie blauwe accessoires, maar ook parelmoerachtige roze varianten. Favoriet bij mijn dochters zijn de gouden gevlochten haarbandjes a la Frozen. Eén van de vlinderhaarclipjes is helaas op school gebroken. Jammer want met die parelmoeren kleur passen ze bij veel outfits. Gelukkig hebben we er nog 3 over.

Mijn 5-jarige wil tegenwoordig zelf haar haren doen. Dat mag niet altijd, maar wanneer het wel mag gebruikt ze het liefst cable elastics. Dan gaat het makkelijker om een staart te maken dan met een normaal elastiekje. Deze telefoonsnoerachtige haarelastieken glijden niet zo snel uit en zijn ook heel fijn voor het maken van een stevige knot. Uit de flakes collectie ontvingen wij de winterwitte variant die je overal mee kunt combineren. Bij zwemles zie ik dit soort cable elastics ook veel bij meisjes met dik, kroezend of krullend haar. Maar ook bij het dunne steile haar van mijn meisje werken ze goed.

Vanaf 9 januari dus even bij je drogist kijken, de prijs van deze haaraccessoires ligt tussen de 2,50 en 4,99 euro. Online verkopen ze hier veel Zenner.

Nagellakjes

Toen ik de nieuwe Spa in het Kurhaus bezocht, kreeg ik na afloop een schattige goodiebag mee met enkele make-up producten. De lipproducten bewaar ik voor een giveaway, maar de OPI cadeauverpakking hebben mijn dochters en ik snel open gemaakt en geprobeerd.

Het was de OPI giftset ‘New Orléans Collection’ met 4 kleine flesjes nagellak met parelmoerachtig glanseffect. Zelf vind ik de echt parelmoeren kleur heel mooi, mijn dochters kozen voor blauw. De nagellak bladdert wel snel af helaas, maar dat geeft niet. Dan lopen de meisjes er tenminste niet te lang mee rond.

Kinderparfum

ELLE lanceerde dit jaar een parfumcollectie voor baby’s en jonge meiden. Wij kregen bij de Kleine Parade in de goodiebag de So Cute mee, voor baby’s en kinderen tot 3 jaar. Er is ook een variant voor schoolmeisjes en tieners. Dit parfum is fris van geur en zoals je van een kinderparfum mag verwachten niet overheersend.
Wat Elle zelf over dit luchtje zegt: “Zachte zoetheid voor baby’s SO CUTE! is een zachte geur voor jongens- en meisjesbaby’s, die barst van tederheid, liefde en een zoete babylach. De zachte, stralende geur symboliseert de verwondering in de belevingswereld van je baby. Een heerlijke geur voor de kleintjes, een musthave voor moeders!” Mijn dochters en ik vinden het gewoon leuk dat ze ook een luchtje kunnen sprayen net als mama. Bij een feestje of als ze er zin in hebben. Vanwege de tere babyhuid is het parfum alcoholvrij en hypoallergeen.
Voor 50 ml SO CUTE! Eau de Sentence bedraagt de consumentenadviesprijs € 29,95, voor 100 ml betaal je € 39,95. Was even zoeken maar hier kun je het online bestellen.
“Het parfum onthult de harmonie van oranjebloesem en fresia’s, gehuld in een sluier van muskus. Speels petitgrain vermengt zich met het bloemenboeket, dat zorgt voor een frisse geur die subtiel blijft hangen.”

Loverock ervaring

De huid is tot je 18e jaar tot vijf keer dunner en droger dan de huid van een volwassene en heeft daarom met dit gure weer extra verzorging nodig. Op dagen dat ik droge wangen signaleer, of als ik weet dat we lang buiten zijn, smeer ik vooral de gevoelige wangetjes van mijn oudste dochter goed in. Dat doen we met de Love Pure Skin gezichtscrème van het Nederlandse merk Loverock, eveneens ontvangen op de Mama & Baby Parade.
Deze wat vettige, dikke crème beschermt de kinderhuid tegen kou, wind en zon (SPF6). Er zitten alleen natuurlijke ingrediënten in, zoals avocado olie, olijfolie, sheabutter, vitamine E en aloë vera. Mijn dochter houdt niet zo van crèmes op haar gezicht, maar soms is het gewoon even nodig zeker met haar huidje. Ik had dit product eigenlijk moeten hebben toen ze nog een dreumes was, toen had ze erg veel last van schrale plekken in haar gezicht. Maar goed, de Loverock crème bestaat pas sinds 2014 en ik ben blij dat we hem in huis hebben. Je kunt de verschillende producten van dit merk onder andere hier aanschaffen.

Wat wijsheid van Loverock: “Doordat de talg producerende klieren nog klein zijn, is de productie van huidvetten beperkt. Bovendien is de huidbarrière nog in ontwikkeling, waardoor de huid extra gevoelig is voor schadelijke invloeden van buitenaf. Dat vraagt om specifieke én natuurlijke producten, die de kinderhuid zowel verzorgen als beschermen.”

Dr. Leenarts producten

Het laatste verzorgingsmerk voor kinderen waar wij producten van mochten proberen is Dr. Leenarts. Ik heb het nog niet helemaal uit, maar het is wel razend interessant: het ‘handboek over de huid’ van dokter Marjolein Leenarts, gericht op ouders van kinderen in de leeftijd 0-4 jaar. Wat een schat aan informatie! Alle vragen die ik bij het consultatiebureau heb gesteld of opzocht op internet staan hier in.

Weg onzekerheid

Ik denk dat dit een heel mooi cadeau is voor zwangeren of newborn mama’s, want het scheelt veel onzekerheid. Ik las er bijvoorbeeld over het aardbeienvlekje dat mijn jongste onder haar voetje had als pasgeborene. Dit werd steeds dikker en roder… maar wat het consultatiebureau zei, lees ik in dit handboek terug en dat was ook zo: na het eerste levensjaar zal het wegtrekken en nu met 4 is het inderdaad een wat dikkige plek onder de voetzool. Meer niet.

Verder wordt naast algemene uitleg over de huid van alles behandeld: van babybilletjes tot kinderziektes. Plekjes, vlekjes, infecties, eczeem… Zelf heb ik het boek nu bijna uit, ik ben bij de ‘beestjes & beten’. Er staat in of iets gevaarlijk is, of je er iets aan kunt doen en achtergrondinformatie. Precies die dingen die je als moeder van een jong kindje graag wilt weten.

dr leenarts

Badlotion en droge huid zalf

Naast deze huidbijbel kreeg ik de badlotion en droge huid zalf van dit merk. Alles van Dr. Leenarts heeft het Allergiekeurmerk van het Huidfonds. De badolie geurt niet en schuimt niet. Is het dan wel zo leuk om ermee te badderen? Nou zeker wel. Het niet kunnen spelen met sop is een concessie die we graag doen. Deze olie beschermt de huid namelijk, zodat je geen vocht verliest tijdens het badderen. Het voelt als een glibberig laagje op je huid dat je lijf ook na het badderen heerlijk zacht en gevoed doet aanvoelen. Mijn dochters vragen er bewust om “want het voelt zo fijn” en ook wij vinden het heel prettig dat de huid niet trekkerig of droog aanvoelt na een warm bad.

De droge huid zalf is bestemd voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van eczeem. Deze zalf lijkt een beetje op vaseline: net zo vettig en transparant. Hij is te gebruiken door alle leeftijden, dus ook door jezelf. Je smeert hem (liefst ’s avonds zodat hij goed kan intrekken) op droge of trekkerige plekken. Ik heb hem voor deze review onder meer gebruikt op de schrale plek onder de verkouden neus van mijn 4-jarige dochter. Door aangekoekt snot en steeds weer snuiten, had ze boven haar lip een knalrode geïrriteerde huid. Met deze zalf herstelde de huid snel. Ze vond het fijn om zelf te kunnen smeren en het prikte niet. Het restant van de zalf op haar vinger smeerden we op mijn droge handen en die van haarzelf.

droge huid zalf

Wat is onze favoriet?

Jullie lezen het, we hebben veel producten geprobeerd en zijn vanwege de wondjes onder de voeten van de jongste ook druk met voetenbadjes in de weer. De ultieme ontdekking van deze verzorgingsproducten is wat ons betreft de badolie van Dr. Leenarts. Niet alleen de meisjes vinden dit een fijn product, zelfs papa en mama zijn fan. In tegenstelling tot badschuim blijft je huid heerlijk soepel en zacht omdat je door de afsluitende werking van de olie geen vocht verliest. Jammer van het schuim, maar het gevoel van je zachte gladde huid na het badderen met olie wint het van zeepproducten. Wat ik zelf heel fijn vind, is dat ik dit product lekker makkelijk bij mijn vertrouwde Bol.com kan kopen 😆

Lees ook:

Was jij al bekend met al deze verzorgingsproducten en merken?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.