Bloggersupdate november: van heel hard juichen naar heel hard janken

Vanmorgen heb ik even keihard zitten janken in mijn auto. Waarom? Ach, laat ik maar meteen een hele bloggersupdate schrijven. Dat doe ik tenslotte elke maand en vanwege alle andere druktes (lees: Sinterklaas Winweek), was het er nog niet van gekomen. Overigens heb ik ook genoeg om dankbaar voor te zijn hoor, maar vandaag dus even niet.

Ik ben al een paar weken non-stop aan het werk voor mijn blog. Zeven dagen per week. Omdat ik er graag iets mee wil bereiken. Als werkloze dacht ik dat het makkelijk zou zijn om er extra tijd in te investeren. Aan de ene kant is dat ook zo, aan de andere kant is het alleen maar een nog hectischere ratrace geworden. Want, zoals één van mijn lezers al opmerkte kan ik heel goed nee zeggen, maar zeg ik ook heel graag ja tegen alle mooie aanbiedingen die ik voor mijn blog krijg.

Eventmoe

En nu ben ik eventmoe. Want de afgelopen weken waren er ontzettend veel dingen te doen voor de blog en vond ik het de moeite waard om al mijn contacten in het echt te zien. Om langs te gaan en leuke blogevents mee te pikken. Ook omdat ik het leuk vind om daarover te schrijven dus. Wat je op mijn blog meestal niet leest, zijn de vervelende kanten er van. Ik ga positief afsluiten hoor, maar vandaag ben ik verdrietig en wil ik toch ook deze kant een keer met jullie delen.

Ik zou vanmorgen weer naar een event. Ondanks dat ik het er eigenlijk te druk voor heb. Het was in Amsterdam, in de binnenstad… Voortaan zal ik geen events meer in de binnenstad van Amsterdam bezoeken. Ik heb namelijk een schijthekel aan het openbaar vervoer. En met de auto… nou ja, dat deed ik dus vanmorgen. Auto volgetankt en om 9 uur vertrokken. In de file. Toch redelijk op tijd in Amsterdam. Waar ik vervolgens rondjes bleef rijden op zoek naar een parkeerplaats. Een half uur lang. De weg half kwijt, ondanks de TomTom. Straten waar je niet in mag. Straten waar halverwege een vrachtauto stilstaat en blijft staan. Rothobbels die zachte banden veroorzaken omdat je vanwege vrachtauto’s over een drempel heen de trambaan op moet. En vervolgens dacht ik een parkeerplekje gevonden te hebben en *KLAP* raakte ik een paaltje…

Ik heb keihard zitten janken in mijn auto. Durfde ook niet uit te stappen om de schade te bekijken. En ik moest nodig plassen. Terwijl ik huilend het pr-bureau opbelde om te vertellen dat ik naar huis zou rijden, reed er ook nog zo’n stomme Amsterdamse fietster tegen mijn auto aan. Stom mens. Stomme stad. Stomme ik…

Dag verspild. Geld verspild (want benzine en overblijfgeld) en vooral veel tijd verspild. Tijd die ik toch al tekort kwam. Ik ben eventmoe en ik ben boos op mezelf. Voorlopig moet ik dit niet meer doen. Zonde. Helemaal aangezien ik elke avond tot minimaal 10 uur achter de laptop zit om te bloggen. Overdag lukt dat namelijk nooit vanwege alle druktes. Bah, wat baal ik!

Waar ik wel dankbaar voor ben

Maar goed, mijn blog is bedoeld om mijzelf in een positieve stemming te krijgen. Dus laat ik niet vergeten wat er allemaal wél goed gaat en wat ik al heb bereikt. Want ik heb wat bereikt! Veel bloggers hebben überhaupt geen idee hoe ze contacten moeten leggen t.b.v. hun blog. Mijn netwerk is zeker mijn grote trots. En dat niet alleen, in de maand oktober trok mijn blog meer dan 5000 bezoekers! WAUW!

marstyle_oktober_wordpress

Daar ben ik heel trots op!

Mijn eerste mailing

Op haar blog heeft ze het al verteld, dus ik kan het op mijn blog ook delen. Sinds enkele maanden deel ik samen met Linda van Mamaliefde een contactenlijst met inmiddels meer dan 300 samenwerkingspartners. Ik heb nog lang niet alle contacten er in gezet vanwege druktes, maar toch al een groot aantal toegevoegd. Net als Linda. Na een zetje in de rug van haar kant, heb ik na het bereiken van de 5k mijn eerste mailing uitgestuurd. (Ik ben haar hiervoor heel dankbaar, maar andersom ook lees deze blog op Mamaliefde maar. Lief he?)

Sommige contacten bounceten uiteraard en mijn host vond dat ik teveel mails tegelijk uitstuurde, maar al met al kan ik concluderen dat de mailing zeer succesvol was. Ik heb aangekondigd dat ik graag van mijn blog mijn baan zou maken en nog wat zaken aangestipt. Tja, ik had het al heel druk, maar nu heb ik het dus nóg veel drukker. De opdrachten blijven binnenstromen (zowel betaald als barterdeals) en er werd heel veel doorgeklikt naar mijn mediakit.

Bovendien kreeg ik nog wat andere mooie complimenten en kansen op bloggebied, via andere kanalen. Zoals een lieve vriendin tegen mij zei: “Je hebt er keihard voor geknokt en nu ga je resultaten zien.” Ja. Zo is het.

Too much

Maar dat stapje terug waar ik het pas over had, dat moet ik na deze Sinterklaas Winweek op 2 blogs wel gaan doen. Het is too much. Dus minder events. Meer afwerken van de to do lijst zodat ik zaken kan wegstrepen. Vaker onthaastmomentjes voor mezelf en met mijn gezin. Want ik ben heel moe. En na die stresssituatie van vanmorgen komt al dat verdriet en die moeheid er uit.

Toch iets vaker nee zeggen dus, zodat ik meer zaken wél kan oppakken. Oh, en die online planning inrichten die ik zo graag wil hebben. Voor meer overzicht. En ik vond jullie reacties op mijn “wil ik teveel” blogje echt superlief <3

Zodadelijk ga ik mijn meisjes uit school halen en even uitpuffen in bad! Ok, hoe toevallig is dit? Deze zin nog maar net getypt of de deurbel gaat. Brengt de postbode mij Bad&Douche olie voor jong en oud om te reviewen voor de blog…

Bedankt weer voor jullie lezend/luisterend oor/oog dinges 😉

Lees ook:

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Henrieke zegt:

  Wat vervelend dat dit gebeurd is! Ik begrijp dat je een succesvol blog wilt maar volgens mij leg je de lat soms te hoog. Overigens zou ik om in het centrum van Amsterdam te komen ook liever het OV nemen. Dit hoeft niet altijd zo vervelend te zijn als dat je denkt. Als het rustig is kun je er bijvoorbeeld lekker een stukje lezen en als je wat langer moet reizen dan kun je zelfs nog wat werken in de trein.
  Je bent naar heel veel events geweest dus ook dit is iets wat je blijkbaar leuk vindt, dan zou het misschien heel erg zonde zijn om daarmee te stoppen door dit incident. 🙂

 2. Rob Alberts zegt:

  Zonder rijbewijs en auto doe ik al het vervoer met mijn fiets of het ov.
  In Amsterdam kan dat makkelijk.
  Bijna 24/7 heb ik ov in alle richtingen.

  Maar ik begrijp jouw stress voor het reizen / rijden naar Amsterdam.

  Bemoedigende groet,

 3. Fleur zegt:

  Gefeliciteerd met je behaalde resultaten! Je mag daar echt heel trots op zijn, want je hebt er had voor gewerkt! Blijf ervan genieten en leg de lat niet te hoog. Ik weet dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan, maar het zou zonde zijn als de lol er anders afgaat 🙂

 4. Nicole zegt:

  Met de auto naar amsterdam doe ik ook niet graag, ik herken de situatie helemaal.. Heb precies hetzelfde gehad. Goede leerschool. Ik moet hier het bloggen juist op lager pitje zetten omdat ik dus nu buitenshuis werk heb. Vind ik erg moeilijk vooral omdat ik telkens nee moet zeggen tegen events. Bang dat dit straks averechts gaat werken, maar ik moest nu gewoon wel. Na 3 jaar geen werk en ook met mn blog nog niet bereikt wat nodig is om ervan te leven.. Dan moet je iets. En gelukkig is mijn baan wel erg leuk, maar hoop toch stiekem dat het niet teveel van mn blog gaat kosten.

  Ben overigens super trots op je, 5000 is echt keigoed!! Oh ja en mega jaloers op je netwerk hoor! 😉

 5. Wat een baaldag had je daar in Amsterdam. Ik kan me voorstellen dat je het even helemaal gehad had. Maar superfijn dat het zo goed gaat met je blog!

 6. Volgmama zegt:

  En anders gastbloggers naar events laten gaan? Als een event mij aanspreekt en ik heb tijd dan zou ik dat best eens voor Marstyle of de Mamacompany willen doen hoor. 300 contacten in de maillijst is ook enorm veel. Wow! Rustig aan hè!

 7. Marian zw. zegt:

  Dat zou ik je niet nadoen met de auto naar Amsterdam! Oef!

 8. Romy zegt:

  Ik begrijp je helemaal hoor, maar ben je niet wat te hard voor jezelf? Eerlijk gezegd verwacht je dingen van jezelf die je kan niemand kan verwachten. En waarom moet alles nu meteen? Geef het de tijd.

  Ik ben nog steeds klein als blogger en weet je: so be it. Wat in het vat zit verzuurt niet.

 9. Judith zegt:

  Voor grote mailingen zou ik echt mailchimp gebruiken. Lekker overzichtelijk en geen gedoe met je host. Ook veel minder werk

  1. Marguerita78 zegt:

   Wat een fijne tip Judith, dankjewel. Ga ik onthouden voor als mijn cijfers weer beduidend hoger zijn!

 10. Let je een beetje goed op jezelf! Het moet wel leuk blijven natuurlijk.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, lief van je

 11. Rory zegt:

  Heb ik je ooit verteld over mijn burn out? Ik heb er ook weleens over geschreven. Ik lees (en voel) dingen in je blog, waardoor ik denk. Ai, oppassen. Gelukkig lees ik ook veel blijdschap en enthousiasme. En wie ben ik om je te vertellen waar je op moet letten. Maar dingen die je heel leuk vindt om te doen. Dat is kostbaar. En het zou zonde zijn als het ‘moeten’ wordt. Dus… goed dat je de rem erop gaat zetten. En natuurlijk supergaaf van de 5000! Wow! Congrats!

  1. Marguerita78 zegt:

   Dank je Rory, ik heb er inderdaad op jouw blog over gelezen. En ik ben er waakzaam voor, maar van mijn passie mijn werk maken… dat blijft toch wel een droom hoor 😉 Ik moet alleen iets zakelijker kijken naar de return on investement wat events betreft. Thuis reviewen is dan toch efficiënter dan op pad gaan.

 12. Mij moet je ook niet alleen loslaten met een auto in de binnenstad van Amsterdam…hopeloos verloren.
  Het is geweldig dat je blog zo goed loopt, maar het moet allemaal wel in verhouding staan.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja, ik moet er qua tijdsinvestering wat kritischer op zijn. Op pad gaan is echt een te grote investering op dit moment.

 13. Linda zegt:

  Goedzo, dat je er een rem op haar zitten. Precies die situatie had ik dus een maand november, dat ik ook jankend in de auto zat… Na een eventuele in Amsterdam. Eigen schuld want had verkeerde locatie ingevoerd en Amsterdam is drama, vorige week een uur gedaan over een stukje van vijf minuten omdat weg afgesloten was… Maar toch. Ik probeer vooraf al uit te zoeken waar je kan parkeren want dat is toch makkelijker dan ov ook al betaal je de hoofdprijs. En inderdaad selectief zijn . Het is goed om een netwerk op te bouwen en irl contacten te leggen maar het moet wel te doen blijven. Bij bloggen komt zo ontzettend veel kijken, zelfs als je niet aan het schrijven bent. En dat is de valkuil omdat je heel snel afgeleid kan we worden. De laatste tijd probeer ik iedere dag een paar taken op het lijstje te zetten en als dat afgerond is een ‘beloning’ zoals netflix serie kijken en dan verdere nieuwe activiteiten. Ps. Tien uur is vroeg hoor, hier regelmatig tot middernacht of nog later…

  1. Linda zegt:

   En nogmaals, goed dat je die 5.000 hebt gehaald!

   1. Marguerita78 zegt:

    Thanks Linda! Tot middernacht doorgaan trek ik gewoon echt niet. En eigenlijk is ons netwerk wel heel erg op orde en kan ik wat events betreft best een stapje terug doen. Dan blijft er ook meer tijd over voor echt leuke bloguitstapjes met mijn dochters. Gelukkig heb ik nu wel een pietsie beetje vooruit kunnen werken, scheelt behoorlijk als de druk wat van de ketel is. Dan tik je toch makkelijker een stukje weg. Er komt inderdaad zoveel meer bij bloggen kijken… alleen de e-mail en telefoontjes al…

 14. diana zegt:

  vergeet je niet te genieten van de kleine dingetjes, zoals je mooie kids?? Hele dikke knuff!

  1. Marguerita78 zegt:

   Thanks, dat heb ik vanmiddag eens even flink gedaan. En net jeugdsentiment: Saskia en Jeroen voorgelezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.