Een blijvend relatiegeschenk uitkiezen

Relatiegeschenken zijn altijd al in trek geweest. Het is een manier om als ondernemer de band met je klanten en zakenrelaties te versterken. Het is alleen wel belangrijk om relatiegeschenken uit te kiezen die ook echt iets toevoegen. Je wilt als ondernemer wel iets bieden waarmee je anderen blij kan maken. Dat kan op heel veel manieren. Bijvoorbeeld door kunst aan te bieden. Dit kan dan in het (zakelijke) interieur worden geplaatst. Waarmee je er ook zeker van kan zijn dat de relatie iedere keer weer aan je zal denken. Dat is natuurlijk altijd een goede zaak!

beeldje omarming
Foto: Artihove

Het juiste soort kunst

Als het gaat om kunst als relatiegeschenk, dan is het zaak om het juiste type te kiezen. Wat je dan bijvoorbeeld doet, is kiezen voor beeldjes. Die zijn gemakkelijk neer te zetten. Wel is het slim om een beeldje of sculptuur (dat klinkt wat sjieker) te kiezen dat in zoveel verschillende soorten interieurs past als mogelijk. Niet ieder huis of kantoor is immers op dezelfde wijze ingericht. In dat opzicht is het dus misschien ook wel aan te raden om met een kenner te overleggen. Er zijn altijd wel kunstwerken die op veel plekken tot hun recht komen. Dat is dan ook van grote waarde.

>> Lees ook Budgetkunst: wij maakten kennis met Wervelend

Het geschikte materiaal

Beeldjes zijn er in heel veel maten. Ze zijn er vooral ook in heel veel soorten. Het is daarom ook slim om je te verdiepen in de verschillende materialen die hiervoor gebruikt worden. Het voordeel daarvan is dat je er zeker van kan zijn dat je ook echt iets biedt met blijvende waarde. Zijn de juiste materialen gekozen? Duurzaam, stijlvol, passend bij wat jouw bedrijf wil uitstralen… Dan blijft het kunstwerk er goed uitzien. De kans is zelfs aanwezig dat de ontvanger van het beeldje in de toekomst rekening houdt met het bezit ervan als een nieuw interieur wordt gekozen. Dat is natuurlijk ook bijzonder te noemen.

>> Lees ook Beleefkunst: de Remastered Rotterdam Experience

Ook voor buiten geschikt

Een sculptuur als relatiegeschenk aanbieden, kan ook op een andere manier. Zo zijn er ook (stand)beelden die buiten heel geschikt zijn. Gaat iemand een tuin aanpakken en opnieuw inrichten? Dan kun je met het beeld voor een echte eyecatcher zorgen. Dat is ook leuk, want elk tuinontwerp of inrichting kan zo’n visueel aandachtspunt gebruiken. Of dit nu om binnen of buiten gaat. Ook in dat opzicht is een beeld of sculptuur dus een goed cadeau waar je veel mee kunt bereiken. Als ondernemer wil je dat ook graag bieden aan je relaties. Dat maakt beelden zo sterk als attentie.

>> Lees ook ZZP: Een presentje voor je zakenrelaties

De vele mogelijkheden verkennen

Wanneer je besloten hebt dat je op deze manier met relatiegeschenken wilt omgaan, dan is het zaak om direct te beginnen met het zoeken naar de beste opties. Door alle mogelijkheden te verkennen ontdek je pas echt wat er allemaal mogelijk is met leuke beeldjes. Het is in ieder geval de moeite waard om samen met een expert te bekijken wat er allemaal kan en hoe dit een interieur kan versterken. Waarmee je dan ook direct de band met je relatie versterkt. Dat is dan ook de reden waarom je dit soort geschenken uitdeelt aan jouw goede klanten.

Zelf werk ik veel met vrouwelijke bloggers samen en deelde ik daarom bijzondere lipbalsems uit, waar ik overigens ook verrassend warme reacties op kreeg van de andere klanten die ik er één had gestuurd.

>> Lees ook Perfecte relatiegeschenken voor makelaars en notariskantoren

Wat is het laatste relatiegeschenk dat jij hebt uitgedeeld of ontvangen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.