ZZP: Een presentje voor je zakenrelaties

December is dé maand om je zakenrelaties een presentje te geven. Maar wat? Pennen met logo? 2020 was een ingewikkeld jaar. Een jaar van inkomsten bij elkaar schrapen, gebruik maken van de arbeidsongeschiktheidsverzekering, nieuwe dingen doen die vervolgens steeds worden uitgesteld. Afwachten, creatief zijn en doorgaan.

relatiegeschenk
Foto: Shutterstock

In een ver verleden liet ik kerst stressmannetjes bedrukken met mijn logo en verstuurde deze met de post. Wat nog ‘een dingetje was’ omdat ze fijngeknepen prima door de brievenbus pasten, maar in hun normale vorm best… uhm… dik waren.

Geluk bij het kerstkaartje, een kleine moeite

Wat korter terug stuurde ik alle bloggers die via mij een opdracht hadden gedaan een kraslot bij de kerstkaart. Klein stukje geluk en daarop kreeg ik ontzettend leuke reacties! Vooral van de mensen die een prijs hadden gewonnen. Toch geinig, want grote cadeaus versturen zit er voor mij niet in maar zo kregen ze toch iets extra’s. Zonder hoge verzendkosten. Ook nu wil ik dat weer gaan doen, ik zou er zelf ook heel blij van worden. Je profileert jezelf als glitterkanon of niet, toch?

Dit jaar probeer ik mijn PR diensten wat uit te breiden, door bureaus en merken te helpen. Zal ik een jas laten bedrukken  met mijn logo? Zo val ik wel op als ik een event bezoek. Hoewel die er dit jaar niet echt waren, verwacht ik dat dit volgend jaar zodra het kan weer losgaat.

Iets leuks in de goodiebag

Ik heb allerlei plannen op dit gebied. Merk dat ik hier mijn creativiteit het beste in kwijt kan: meedenken over toffe branding mogelijkheden in samenwerking met bloggers. Ik was alleen even vergeten dat ik dit voor mijn eigen merk natuurlijk ook kan doen! Op de Blogboot krijgen alle aanwezige bloggers een goodiebag met leuke producten mee om over te schrijven. De meesten plaatsen ook een unboxing op hun blog of in de instagram stories. Alles met #blogboot (je kunt deze tag dus gaan volgen).

Daarom heb ik gekeken naar pennen met logo, een herbruikbaar boodschappentasje, bedrukte knuffeltjes en een spelletje. Dingen die in het zicht blijven en veel worden gebruikt. Uiteindelijk vond ik dat toch niet handig en besloot ik voor praktisch te gaan: een notitieblok met mijn logo en pen. Zo kunnen ze tijdens het event eventueel aantekeningen maken. Wanneer er echt veel enthousiasme is vanuit merken, kan ik altijd nog extra Marstyle goodies laten bedrukken. Dit jaar blijft het noodgedwongen wat soberder. Op mijn zolder staan de reeds gevulde Blogboot goodiebags nog klaar van september tenslotte. Omdat het offline event met Starboard Boats helaas altijd nog niet door kan gaan tot we met 10 personen bij elkaar mogen komen in de buitenlucht.

Wat in het vat zit verzuurt echter niet! Ik doe er dus zelf iets leuks bij. Ook het online event dat vorige maand plaatsvond was een groot succes. Hopelijk krijg ik meer van dit soort aanvragen, want aanzetjes geven tot inhoudelijke content – oftewel content PR – is toch wat ik het allerleukste vind.

Welke relatiegeschenken laat jij bedrukken met je logo?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.