Keek op mijn Week: Drenthe, interview en pakketjestijd

Voorjaarsvakantie! En het zonnetje piept steeds vaker door, als je wandelt zie je de krokusjes dus het voelt ook echt als voorjaar. De kinderen waren uitgenodigd op Landal Land van Bartje en ik maakte daar zelf ook meteen een uitje van om het forenzen een beetje binnen de perken te houden. Heel leuk en vol spontane acties. Van het journaal word ik erg verdrietig, dus laten we het maar even bij de leuke dingen houden in dit weekoverzicht…

zoedt tuinposter
Spijkertjes er in zodat deze tuinposter van Zoedt goed vast zit. De saaie schutting fleurt er wel van op.

Beetje timmeren

Zaterdag was de eerste echte vakantiedag van de kinderen en de zon scheen. Ik hing de tuinposter op die ik kreeg van Zoedt, lekker even timmeren en de saaie schutting opfleuren met een mooie tekst. Ook ben ik lekker met mijn Gardena voegenkrabber aan de gang gegaan. Even de tuin een beetje netjes. Het was zulk lekker weer dat ik meteen ook maar besloot om de was buiten te hangen. Afijn, wasrek schoongemaakt, alles in de zon gehangen maar geen rekening gehouden met de kou dus in de avond moest het wasrek toch in de woonkamer staan. Iets te enthousiast.

We dachten ’s avond eindelijk te ontdekken wie nou toch de Mol is, maar helaas… nog een aflevering wachten!

Landal Land van Bartje Drenthe
Kids afgedropt in Landal.

Naar Drenthe!

Zondag vroeg uit de veren, laatste spullen in de rolkoffers en de auto in. We reden naar Landal Land van Bartje, je weet wel het vakantiepark met paarden. Daar hadden de meisjes afgelopen zomer 2 leuke vriendinnetjes leren kennen en nu waren ze uitgenodigd om een nachtje bij hen te logeren op dit zelfde vakantiepark. Heel erg leuk, want de meiden hebben zo’n fijne klik met deze zusjes. Dat werd zwemmen, buitenspelen, paarden wegbrengen en lasergamen!

Ik reed na de drop off naar Emmen, waar ik met mijn Fletcher hotelkaart een kamer had geboekt. Je betaalt eenmalig een bedrag voor deze kaart en vervolgens kun je gratis overnachtingen boeken via een speciale website. Je bent dan wel verplicht om het diner en ontbijt af te nemen en aangezien Fletcher ByZoo een 4-sterrenhotel is betaalde ik nog een kleine toeslag. Wat dat dan kost? Voor 3-gangen diner (het was veeeeeeel), overnachting plus ontbijt rekende ik 83 euro af. Netjes toch?

Je kunt hier de roomtour bekijken van mijn hotelkamer:

Daar even achter de laptop gekropen tot ik kon inchecken en daarna de stad in. Dit hotel zit pal naast het overdekte winkelcentrum en ook pal naast de ingang naar dierentuin Wildlands. Een goed en mooi ingericht hotel, over het diner was ik ook te spreken: ik kon niet kiezen, maar kreeg vooraf de mosterdsoep, een selectie van hoofdgerechtjes in Oosterse sferen en een dessert bestaande uit 3 toetjes. Veel te veel, maar heerlijk!

hotel byzoo emmen
Even werken vanuit het restaurant tot de kamer klaar is.

Wildlands

Maandag genoten van het hotelontbijt, nog even wat werk gedaan en mijn spullen in de auto gegooid. Ik had een spontane dierentuindate met Melissa van MelissaSchrijft. Zij woont in Emmen en reageerde op instagram met een uitnodiging om samen naar de dierentuin te gaan. Hoe leuk en lief is dat? We hadden elkaar nog niet eerder ontmoet, maar het was een stralend zonnige dag en zij kent deze dierentuin op haar duimpje. Heel gezellig en een stuk gezonder om te wandelen in de buitenlucht dan mijn oorspronkelijke plan (achter de laptop werken).

wildlands
Spontane meetup met Melissa van Melissaschrijft.nl

Na deze zonnige wandeling (waarbij we zelfs nog getuigen waren van een kamelen orgie, het is wat) reed ik richting Duitsland. Even de tank vol gooien! Scheelt behoorlijk met 1,78 de liter voor Euro 95. Aan de pomp ontdekte ik dat een oom en tante van mij op nog geen 5 kilometer afstand wonen. Mijn moeder appte het adres door en op de bonnefooi ben ik daar even langs gereden in Emmer-Compascuum. Gelukkig waren ze thuis en schikte het spontane bezoekje (mijn oom is heel ernstig ziek en leeft in bonustijd). Ik moest wel even goed zoeken, mijn oom wist te vertellen dat het familiefeestje dat ik me herinnerde – we kampeerden daar met de hele familie in de tuin – alweer ruim 30 jaar geleden plaatsvond. Zo lang ben ik er dus niet geweest… Erg gezellig en fijn om ze te zien.

kamelen wildlands
De kamelen… hadden zeg maar het voorjaar in hun bol.

Toen snel weer door naar Landal Land van Bartje om de kinders op te halen. Die waren net terug van een spannend potje lasergamen en hadden met hun vriendinnen van alles beleefd. Tijdens de terugrit was het stil in de auto, zoveel gedaan (en best kort geslapen) dat ze aardig moe waren. En ik ook trouwens. Gelukkig konden we bij hun vader aanschuiven voor het eten en daarna heb ik thuis alle bagage uitgeladen en ben ik rustig op de bank geploft voor ‘Help, mijn man is Klusser’. Mijn schimmelige eerste flatje was er niks bij…

tanken
Tanken in Duitsland scheelt flink.

Wat heb ik eigenlijk gedaan?

Dinsdag was zo’n dag dat ik heel hard bezig was en aan het einde van de dag me afvroeg wat ik nou eigenlijk gedaan had… Nou ja, de bagage uitgepakt, was gedraaid, de was uit de woonkamer opgevouwen en natuurlijk heel veel klusjes achter de laptop. Onder meer gekeken naar indexeringen in Google Search Console, oude artikelen aangepast, aan nieuwe artikelen geschreven en wat al niet meer. Kreeg mail van het bedrijf waar ik een STAP-cursus had besteld dat ze hun papieren nog niet op orde hadden en dus geen aanvraag konden doen. Maar ik kon wel met 50% korting instappen… Ja doei. Alsof ik dat geld zo even vrij heb zonder die subsidie, bovendien heb ik er momenteel ook helemaal geen tijd voor (de cursus zou later beginnen). Lag bij jullie ook de belastingvlop op de mat met de rioolheffing enzo? Een cursus is geen prioriteit.

body shop geurtjes
Perspakketje met heerlijke geurtjes van The Body Shop ontvangen.

Interview

Woensdag druk met schrijven, mailen en tussendoor even van de zon genieten met een korte lunchwandeling. ’s Middags had ik een interview met Mirjan van der Meijden die voor haar nieuwe boek en podcasts ondernemers uit allerlei vakgebieden spreekt. Ze adviseerde mij om een tool als Trello te gebruiken. Maar is dat niet handiger als je met een compleet team werkt in plaats van in je uppie? Wat zijn jouw ervaringen?

Oh en ik nam nog een weekvlogje op waarin ik verschillende perspakketjes laat zien, deze week kwam er aardig wat binnen. Word daar nog altijd ontzettend blij van!

Boterhamzakjes…

Donderdag bracht ik de grote boterhamzakjes tip in de praktijk. Ik had voor mijn blog van Omoda prachtige nieuwe laarzen mogen uitzoeken. Handgemaakt van Sendra. Echt van die laarzen waar je direct verliefd op wordt. Maar die ik – met hoge wreef en brede hiel – niet aan kreeg. Ook niet met pantykousjes. Van Rory (40envoorheteerstmoeder.nl) en Omoda kreeg ik op instagram de tip om het dan maar met boterhamzakjes om de voeten te proberen… Een last resort, maar verdomd! Het werkt! Nu kan ik de schoenen voorzichtig inlopen en het leer naar mijn voet laten vormen. Kan dit alleen maar doen als de kinderen thuis zijn, want ik krijg de laarzen zelf ook niet uit… Maar ja, ze zijn werkelijk prachtig en ik ben zo blij dat ik ze nu toch pas! Voor je blog gekregen spullen terugsturen is toch altijd lastiger dan wanneer je consument bent. Bovendien – had ik dat al gezegd? – vind ik deze laarzen zoooooo mooi.

omoda laarzen
Yes, ik heb de Sendra Boots aan en hoe leuk is dat Zoedt tuinkussen?

Een laarzenknecht is inmiddels in bestelling. Net als de jodiumtabletten trouwens (maar lange levertijd…) want wat we ooit van de overheid door de brievenbus kregen, ligt sinds de scheiding bij mijn ex. Toch een veilig idee als er bij een kernramp iets in huis is. Heb jij ze ook besteld naar aanleiding van de krantenberichten of had je ze nog in huis?

omoda sendra boots
Even inlopen want het zonnetje scheen.
klooien langs het water
Lekker klooien in het gras.

Toychamp

Vrijdag had ik mijn kinderen beloofd dat ze hun zakgeld mochten uitgeven. Ze hadden vorige week al gevraagd of we alsjeblieft weer eens naar de Toychamp op de Rijneke Boulevard konden gaan. Dat stond deze dag op de planning, dus een halve dag gewerkt en daarna op stap.

seats n sofas
Even rondneuzen voor een nieuwe bank.

We zijn ook enkele meubelwinkels ingegaan om banken te kijken. Ik heb mijn bank gekregen van mijn broer en schoonzus en zou het leuk vinden om er nu – we zijn een paar jaar verder – eentje te hebben die ik zelf heb uitgezocht. Zo’n bank naar mijn persoonlijke smaak is echter toch wat prijziger dan het budget dat ik voor ogen had, dus snel door naar de Action voor goedkopere dittemedatjes zoals een traktatie voor de klas van mijn dochter, iphone oordopjes met draad, knutselspul en dat soort dingen. Uiteraard shopten we veel langer dan geplant, dus lekker door de McDrive. Het is tenslotte vakantie. 

Dit weekend is het lekker zonnig. Wat ben jij aan het doen? Lekker in de tuin bezig? Wandelen? Andere gezellige plannen?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.