Restaurantrecensie: Wereld Restaurant Puur in Emmen

Wij hebben weer een kindvriendelijk restaurant ontdekt! In april dit jaar ging het open: Wereld Restaurant Puur in Emmen. Je moet hier niet heengaan voor een romantisch diner, that’s not the place. Dit is een all-you-can-eat formule met een grote variëteit aan gerechten, veel zitplaatsen en speelfaciliteiten voor de kinderen.

Wij bezochten dit restaurant met 4 volwassenen en 2 kinderen van 3 en 4 jaar. Je reserveert vooraf via de website een tijdsvak. Ik vulde ook meteen in dat het een etentje was vanwege ons 10-jarig huwelijksjubileum. Even kijken of ze dan iets extra’s doen 😉 ik blijf tenslotte een voordeeltjesgoeroe. Na de reservering, ontving ik de vraag of ik die wilde printen. Dat vond ik een beetje jammer, bij gebrek aan een printer. Bij de balie deden ze hier niet moeilijk over, ze had snel onze naam gevonden in de reserveringenlijst.

Wat kost dat?

Je betaalt bij binnenkomst een vast bedrag per volwassene (iets minder dan 30 euro) en voor kinderen rekenen ze 1,75 per levensjaar, erg netjes. Wij parkeerden in de parkeergarage onder het restaurant en waren daar voor 2 uur parkeren 4 euro kwijt. In het restaurant kun je vervolgens onbeperkt eten en drinken pakken van het buffet. Je mag in totaal 2,5 uur blijven, de eindtijd staat op je bon die in een houdertje op je tafel geplaatst wordt. Alcohol zit niet bij de prijs inbegrepen, dit moet je regelen via een aparte alcoholpas.

Na een korte rondleiding, waarin ons verteld werd waar de toiletten zijn, wat er bij elk buffet te vinden is, waar het speelgedeelte is, konden we plaatsnemen. Ik bleef in eerste instantie aan tafel zitten, bij de tassen. De rest ging op pad, eten halen voor de kinderen. Gedurende het etentje zit je weinig met z’n allen aan tafel. Voor de kinderen erg prettig, dat je steeds kunt opstaan. Zij gingen aan de patat met mini-frikadellen, ik nam zelf een Chinese tomatensoep en later een wok, en heel veel toetjes. Het eten was heerlijk, ook al ben ik dan geen fijnproever. Mijn man was verrukt over de sushi. Je kon zelf slush puppies maken, zelf ijshoorntjes vullen, de meiden vonden het geweldig om lange vingers in de chocoladefontein te dippen.

Toen ze het zat waren mochten ze naar het kinderspeeldeel. Hier was het lekker koel, in het restaurant zelf was het erg warm. Eerst kropen ze in de grote bioscoopstoelen want de Minions draaide! Daar hebben ze best een tijd gezeten. Later hebben ze nog even in het klimparcours geklauterd, maar daar waren enkele grotere kinderen druk aan het rennen en dat was niet zo leuk. Tussendoor haalde ik ze nog terug naar de tafel. Bij het toetjesbuffet werd ik namelijk aangesproken door een medewerker, of ik die mevrouw was die 10 jaar getrouwd was? Had ik eigenlijk niet meer verwacht, maar leuk zeg. Ze hadden iets speciaals voor ons klaargemaakt en het was heerlijk:

Leuk hè?

Al met al was het een geslaagd uitje. Heerlijk gegeten en gezellig kunnen kletsen, omdat het ook voor de kinderen leuk was. Zowel de eetbeleving door het vele heen en weer lopen naar het buffet als door het speeldeel. De meegenomen kleurboeken hebben we in de tas laten zitten. Wel was het ontzettend druk en warm in het restaurant. Meer mensen hebben het ontdekt, haha. Er is dan ook van alles te krijgen op eetgebied, voor elk wat wils maar ik was blij dat we redelijk achterin naast het raam zaten. Doordat iedereen steeds moet opstaan voor eten en drinken is het wel chaotisch om je heen. Na 2 uur was ons gezelschap er wel klaar mee, die 2,5 uur die je krijgt is dus zeker ruim genoeg. Je hoeft ook vrijwel niet te wachten op je volgende gerecht natuurlijk!

Ben jij weleens bij een all-you-can-eat formule geweest? Of is het niet jouw ding?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.