Keek op mijn Week: ziek blegh, Blogboot, notaris

Kort weekoverzicht deze keer. Met een weekend K&K Dieet (koorts & kotsen, sommige mensen snappen m niet maar ik raakte er 3 kilo mee kwijt dus ik spel het maar even uit) en een week wankel op je benen en een snothoofd, kan ik er even niet meer van maken. Daarbovenop moest ik nog indirect in gevecht met de Moedermaffia, want die spreken je nooit rechtstreeks aan maar gaan anoniem klagen bij school. School was het overigens volledig met mij eens dat de bedragen en het gedrag van diezelfde moedermaffia van de zotten zijn en neemt volgend schooljaar actie om te voorkomen dat het nog eens gebeurd. Ook de OC was net als ik al in protest gekomen.  

radbag grappige handdoek
De kids kwamen niet meer bij, whahahaha mama’s hoofd op deze Radbag handdoek.

Afijn weekoverzicht dus: zaterdag en zondag kotsend met koorts op bed. Niet in staat zelfs maar een filmpje te kijken. Zondag wel een boek kunnen lezen. Een fijn romannetje dat altijd goed afloopt. En via de mailbox op mijn telefoon alle afspraken voor maandag afgezegd (het waren er nogal wat) behalve mijn eigen event. 

blogboot juni proef de zomer
Trillend op mijn benen, maar blij dat ik er was: wat een fijne grote groep bloggers op de boot vandaag!

Blogboot Proef de Zomer

Maandag wankel op mijn benen spullen naar de auto gesjouwd en naar Starboard Boats in Amsterdam. Ben blij dat de jongen van de parkeergarage me herkende, want ondanks het bordje ‘vol’ mocht ik gelukkig toch parkeren. Kwam meteen ook Janneke van Jansstories tegen, die me hielp met sjouwen. Thank you!

blogboot juni proef de zomer
Lekker weer om te varen, het was dan ook best druk op de grachten.

Met 14 bloggers was het een volle Blogboot en Starboard Boats had prachtig weer voor ons besteld ook nog eens. Wat een drukte in de grachten! Tijdens al die vaarten nog niet zo druk gezien. De schipper koos weer een mooie route, BergHOFF vertelde alles over hun mooie merk en ik mocht zelf de leuke gadgets van Radbag presenteren en de gloedje nieuwe foodlijn van barbecuemerk Weber uitdelen met heerlijke sausjes, olies en vleeskruiden.

blogboot juni proef de zomer
BergHOFF heeft werkelijk allerlei handige keukenproducten. Deze lunchbox – die een Red Dot design Award heeft gewonnen – kan bijvoorbeeld in de magnetron.

Schoolgezeur en Notaris

Dinsdag lekker gewerkt met mijn snothoofd, tot school me belde met de vraag waar mijn dochter was… Uhm… geen idee? Haar vader was vandaag met haar naar de ortho geweest en blijkbaar had ze zich alleen bij haar eigen juf weer aanwezig gemeld. Ik heb op dinsdag nooit de kids – wat in de schooldocumenten ook staat – dus tja. Ze moesten zwemmen met school, omdat het ‘zo zielig was’ dat ze niet naar het Tikibad mochten met het schoolreisje. Nu gingen ze overigens ook niet naar het Tikibad, maar naar een ander zwembad. Een gewoon dagje pretpark qua schoolreisje was toch al leuk genoeg geweest dacht ik zo?

Alles moet maar ‘harder, beter, mooier, over’ lijkt het wel. En dan liefst tijdens de laatste toch al zo hectische schoolweken van het jaar. Is dat bij jullie ook zo? Want de volgende dag zou er meester- en juffendag zijn en qua budgetten die de klassenouders bedenken, vroeg ik me af aan wie er bewezen moet worden hoe leuk “we” wel niet zijn als we daar vooral zoveel mogelijk geld tegenaan smijten? Ik had daar dus protest tegen aangetekend bij de klassenouders. Bij beide klassen van de meiden.

Normaal was het 3 euro per kind dat je moest betalen. Dit keer was het 15 euro voor de één en een minimum inleg van 7,50 euro voor de ander. En – na het delen van een musical foto in de klassenapp – vragen stellen over ‘wanneer is eigenlijk de groep 8 musical’ nou jongens… of ik mijn waffel even kon houden. De ouders waarvan het kind in slechts 1 huis woont wisten dit klaarblijkelijk allang. Right. Het zou een mooie nieuwe Luizenmoeder aflevering maken met als thema ‘Bek houden en Betalen’! Keep sweet, pray and obey bestaat tenslotte al…

Ik nam dus een geïrriteerde vlog op want ik kan me niet voorstellen dat alleen op onze school die laatste schoolweken een diarree aan zogenaamd leuke dingen dingen zijn, waar je ook nog even de nodige euro’s voor moet neertellen. Ik vind het vooral irritant dat je niet om voor jou belangrijke informatie mag vragen, omdat je nu eenmaal meer tijd nodig hebt om bepaalde zaken te regelen wanneer je co-ouderschap hebt en omdat niet alle informatie jou als ouder (tijdig) bereikt. En ik vind het irritant als andere mensen over mijn portemonnee of agenda willen beslissen. Met mijn slappe snothoofd liep ik al zo vreselijk achter alle feiten aan, dat ik er echt even helemaal klaar mee was.

Afijn, de meeste ouders houden wijselijk hun bek dicht en betalen. En ouders met een kleine beurs bijten nog liever hun tong af dan bij de school om ‘een speciaal potje geld’ te vragen voor dit soort dingen. Keep sweet pray and obey is in dit opzicht overigens wel een aanrader om eens te bekijken (weet iedereen meteen waarom ik er dus wel iets van zeg). Ik hoop dat er in de toekomst minder van ouders gevraagd voor ‘zogenaamd leuke dingen’ die voor stress zorgen bij zowel ouders, kinderen als de leerkrachten zelf… (Hoe leuk is het om een klas vol stuiterende kinderen bij de les te houden omdat er ‘iets’ staat te gebeuren?) Verhoog gewoon het schoolgeld naar hetzelfde niveau als andere basisscholen (in ons dorp is dat 50 euro), dan hoeft er ook niet om de dag een ander briefje mee met de kinderen vanwege extra kosten. Dat heb ik overigens ook gemaild naar school. Niet subtiel uiteraard, gewoon duidelijk: “mag het een tandje minder?”

notaris

Maar goed. Ik heb flink wat geld stuk geslagen bij de notaris om te investeren in mijn pensioen, de toekomst van mijn kinderen of gewoon leuke dingen en hoop op een mooi rendement van mijn aankoop. Ik beslis namelijk graag zelf waar ik mijn geld aan uitgeef. Jij niet?

Nu ik er toch was hebben we ook direct mijn testament besproken. De notaris zit in Hilversum en is een stuk goedkoper op dat gebied dan die in mijn woonplaats. Ik had namelijk nog geen testament en hikte er steeds tegenaan om dat te regelen. Vooral omdat ik er de afgelopen jaren het budget niet voor vrij kon maken en ik niet bepaald van gezondheid blaakte. Wel pittig om mensen te benoemen die jouw kinderen gaan helpen als voogd of bewindvoerder van je nalatenschap, maar ontzettend belangrijk. 

melli mello

Brugklasmeeting

Woensdag nog steeds een snothoofd, maar toch probeer je het werk zo goed mogelijk te doen. Daarna kids uit school gehaald, snel gegeten en wat laatste werkzaken afgerond. Nog even snel naar dorp voor een fotolijstje om het vaderdagcadeau van dochterlief compleet te maken, kleine zus gedropt bij haar papa en door naar Gouda. Er stond een brugklasmeeting op het programma en het was razend druk op de weg. Precies op tijd stapte ze de auto uit om kennis te maken met de kinderen uit haar nieuwe klas. Helaas komt er geen enkel klasgenootje uit onze woonplaats, maar ze heeft wel een vriendin gemaakt en was zo trots als een pauw op haar nieuwe schoolhoodie.

school hoodie

Ondertussen besloot ik dat het verkeer trotseren teveel stress zou geven, en reed ik richting de stad. Voor mijn neefje moest er een cadeautje komen en waarom zou ik dat nu niet even kopen? Bij de Wibra heb ik meteen leuke zomerse outfits voor de meisjes gekocht, slippers voor een klein prijsje omdat iemand ze kwijt is geraakt op ’t strand en nog wat leuke dittemedatjes. Bij de Big Bazar zag ik bovendien een grappige ‘Super Papa’ tas (leuk zo’n woordgrapje) en nog iets grappigs, wat het vaderdag cadeautje van de jongste compleet zou maken. In plaats van stresserig heen en weer haasten, had ik dus best een fijne middag zo. Helemaal toen ik een ontzettend blij kind weer ophaalde van de middelbare school. 

wibra jurkjes

Kapper voor de kids

Donderdag reden we uit school naar de kapper. Stond al een paar maanden op mijn to do lijst om deze afspraak te maken, nu zijn ze eindelijk geweest en weer blij met hun mooie haren. Daarna door naar mijn ouders, want dochterlief moest voor de musical iets lenen dat oma gelukkig wel in huis had. Het was al aardig einde middag, dus ik had bedacht dat we wel patatjes konden halen. Dat vonden ook opa en oma een goed idee, dus ik ging langs de groenteboer voor salade en langs de snackbar voor patat. Gezellig en de kids blij natuurlijk!

kapper
Salon Vibe heeft er weer iets moois van gemaakt.

Zelf naar de kapper

Vrijdag mocht ik zelf naar de kapper. Heerlijk even ontspannen, want het was best een drukke week zo. Mijn haar is weer lekker kort en mooi bijgekleurd. Snel wat werk gedaan want uit school kwam daar ook niets meer van. Ik moest onverwachts even in gesprek met de juf en directrice, want ‘bepaalde ouders’ hadden anoniem over mijn vlog geklaagd.

kapsel
Ook mijn haar is weer netjes.

Toch mooi, dat mijn persoonlijke mening blijkbaar gelijk staat aan de mening van school. En dat mensen die zich aan mijn blogs en vlogs irriteren denken dat het ook maar enig effect heeft om daarmee naar de basisschool van mijn kinderen te gaan in plaats van naar mij. Dat soort mensen moet dan kinderen opvoeden hè? 

Mijn mail aan school was overigens ook niet helemaal goed begrepen, hoewel men pas na ontvangst zich realiseerde dat voor de kinderen die in 2 huizen wonen bepaalde informatiestromen wat meer tijd vragen. Andere gescheiden ouders melden hier nooit iets over. Wel bleek school en ook de oudercommissie actie te hebben ondernomen op het punt van de belachelijke bedragen die klassenouders dit jaar als bijdrage vroegen voor de juffendag. Erg prettig.

Andere zaken bleken ’traditie’ te zijn en daarvoor had ik als ouder blijkbaar aan het begin van het jaar een kostenoverzicht moeten opvragen… Zo lang ik de enige ouder blijf die protesteert, gaat er dus niets veranderen. Afijn, de rest van de ouders mag dan ‘lief blijven, bidden en gehoorzamen’ en zwemmen in ’t geld, ik ga de strijd niet aan met mijn kind dus ze blijft lekker thuis tijdens de ‘verplichte buitenschoolse activiteit’ waar ze niet naartoe wil en dat scheelt mij nog 25 euro ook. Oh, en haar vader is het daarmee eens.

Bestel gerust iets via deze affiliate link van Bol.com zodat het potje ‘uitgaven voor de kinderen’ en boodschappen in huize Marstyle weer aangevuld kan worden, onze dank is groot uiteraard.

berghoff mes
Dit BergHOFF mes heb ik al volop in gebruik, wat een topding! Snijdt als een zonnetje, lekker klein en ligt soepel in de hand. Oh, en er blijft bijna niets aan plakken zelfs niet bij het snijden van peterselie. De ketchup van Weber is lekker spicy, deed het perfect als aanvulling op de spaghettisaus.

Qua perspectief: een rondgang bij ouders van andere basisscholen leert dat er op vrijwel alle scholen van alles aan extra en ‘leuk’ in de laatste schoolweken wordt gepropt. Lieve leerkrachten: het is geen wedstrijd! Gun jezelf ook wat meer rust, zeker met die hitte. Één extra activiteit per de week is voor de kinderen echt al heel erg leuk. Drie, vier of zelfs vijf is van de zotte. Wij ouders zouden in het weekend ook graag een uitstapje doen met onze kinders, maar als die compleet overprikkeld zijn van alle extra’s op school dan… nou ja, jullie hebben ze in de klas, jullie weten ‘wat dan’.

zwembad
Ff chill op vrijdagmiddag. Het was veel te warm voor al dat gezeur deze week, ik had last van blaasontsteking en een snothoofd en was wel even klaar met alles en iedereen behalve met mijn lieve kinders. Dus we maakten het samen gezellig in de tuin.

Lees hier het weekoverzicht van vorige week.

Zo. Nieuwe kansen dit weekend, als het goed is geen onverwachte fratsen meer en ik heb zowaar ook nog mijn kinders gezellig bij me. En nog steeds een snothoofd. Ga jij iets gezelligs doen?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.