Keek op mijn Week: familieweekend, Spaans diner en perspakketjes

Hoe was jouw Pinksterweekend? Wij hebben na de pandemiejaren eindelijk de familiebanden weer eens goed aangetrokken door met elkaar mijn ouders voor hun 70e verjaardagen te trakteren op een weekendje Roompot De Katjeskelder. Druk – niet meer gewend aan zo’n grote groep – maar supergezellig! Verder ontving ik de nodige perspakketjes en… nou ja lees gewoon dit weekoverzicht ;-).

katjeskelder zwembad
Toezicht vonden wij bijzonder goed geregeld in het zwembad van De Katjeskelder.

Zwembad bij de Katjeskelder

Zaterdag regelde mijn schoonzus een heerlijke lunch met broodjes knak en was het zowaar mooi weer dus konden we gezellig met z’n allen buiten zitten. De kids wilden graag met z’n allen zwemmen en wij moeders besloten om de eerste keer even mee te gaan om het zwembad van Roompot de Katjeskelder te bekijken. Je kunt naar binnen door een sleutelkaartje aan een medewerker te tonen.

Er is een leuke lange glijbaan en een stroomversnelling. Verder bleek er ook een klein buitenbad te zijn, waar wij gezellig als schoonzussen op een ligbedje ploften om bij te kletsen terwijl de kinderen heerlijk samen speelden in het zwembad. Af en toe kwam er eentje aan druppelen.

Complimenten overigens voor het toezicht in dit zwembad, zowel binnen als buiten 2 badmeesters/juffen die zeer regelmatig werden afgelost. De volgende dagen konden we de kinderen hier met een gerust hart naartoe laten gaan. Als je kinderen hun zwemdiploma’s hebben en ouder zijn dan 8, dan mag dat.

brasserie rembrandt

’s Avonds trakteerden mijn ouders op het diner bij Brasserie Rembrandt in Oosterhout, op 5 minuutjes met de auto vanaf het vakantiepark. Mijn oudste dochter mocht bij haar nichtje logeren en we deden spelletjes. Wat is Qwixx ontzettend leuk trouwens en dat zeg ik niet alleen omdat ik een paar potjes gewonnen had. Kofferproof spelletje ook! Ken jij dit spel?

qwixx

Oh, en van Roompot hadden ze in de vakantiehuisjes een heerlijke Temprenillo neergezet. Toen iedereen sliep, opperden mijn schoonzussen dat ik daar natuurlijk wel een mooie wijnfoto mee moest maken. We gingen dus met de wijn op zoek naar een mooie fotolocatie. Het licht was alleen niet heel handig, maar we hebben erg gelachen en deze foto bij een muziekprieeltje is uiteindelijk de leukste van mij mèt wijn geworden. De selfies van ons drietjes met wijn zijn niet heel flatteus, dus die laat ik achterwege maar geloof me: het was gezellig en we hebben erg gelachen.

katjeskelder wijn
Proost!

Eekhoorntjes spotten

Zondag regende het regelmatig op ons vakantieadres. Jammer, maar geen probleem voor de kids die nu het zwembad gevonden hadden. Eerst iedereen rustig ontbijt en wakker worden in het eigen vakantiehuisje. Twee van de vijf wilden aanschuiven bij de workshop ‘donuts versieren’, dus ik heb ook nog even gekeken naar de indoor klauterspeeltuin, bowlingbanen en gamehall. Erg leuk park, zeker voor kinderen tot een jaar of 13! Echt van alles te doen. 

donuts decoreren katjeskelder

Na een uitgebreide poffertjes en pannenkoekenlunch die ik samen met mijn (andere) schoonzus verzorgde, gingen alle kids samen op pad naar het zwembad. Best gek, zo zaten we ineens rustig met de volwassenen bij elkaar. Ik heb uiteraard nog even achter de laptop gezeten, maar ook een potje badminton gespeeld, ben vet ingemaakt met Kubb… Ondertussen spotten we de hele dag door eekhoorntjes. Op sommige vakantieparken zie je die beestjes nooit, maar hier bleven ze maar voorbij rennen. Zo leuk!

katjeskelder
Nom nom nom! Lekker lunchen in het vakantiehuisje.

En we deden als vanouds spelletjes. Dat vind ik één van de leukste dingen aan met elkaar zijn: samen spelletjes doen. Waarschijnlijk omdat ik daar normaal weinig tijd voor heb en mijn broers en schoonzussen altijd wel spelletjes bij zich hebben die ik nog niet ken. We deden oa De Crew en Qwixx. Al heb ik zelf ook Splendor uitgelegd, die hadden wij zelf mee. Met oma als oppas (“ga maar weg dan heb ik de tv voor mezelf”) schoof ik ’s avonds bij mijn schoonzussen aan voor het spel So Clover, een ontzettend leuk taalspelletje. Ken je het?

katjeskelder
De kinderkamer ziet er heel mooi uit!

Laatste dagje

Maandag was alweer de laatste vakantiedag. Bedden afhalen, inpakken en nog even wat gezelligheid. De kids pakten het spel Bankroet uit de tas, terwijl wij controleerden of inmiddels alle bestek en servies weer in het juiste vakantiehuisje stond. De kinderen mochten na de lunch nog een laatste keer naar het zwembad, want zo konden wij rustig alles inpakken haha. Bovendien was het wederom rotweer, dus de speeltuin was niet echt een optie.

roompot katjeskelder

Tussendoor deden we nog wat potjes Qwixx en een paar potjes Regenwormen. Werden er nog snel wat versnaperingen op tafel gezet die allemaal op moesten en was het gezellig. Hoewel iedereen er ook naar uitkeek om weer de rust van zijn eigen bubbel op te zoeken, althans ik wel, je bent gewoon de drukte niet meer gewend. Einde middag stapten we in de auto richting de Randstad, waar ik de mazzel had dat wij direct konden aanschuiven voor het avondeten bij de papa van de meisjes. Eenmaal thuis kon ik rustig alle spullen uit de auto laden, een eerste vakantiewasje aanzetten en daarna in alle rust op mijn eigen bank een filmpje kijken. We kunnen weer even op de gezelligheid teren!

roompot katjeskelder
De eekhoorntjes hebben het in dit vakantiepark erg naar de zin!

Spaans diner

Dinsdag nog meer wassen in de machine en lekker bezig achter de laptop. Het is prima om jezelf een paar dagen ‘vrij’ te gunnen, maar de berg werk slinkt daarmee niet. Een blogger die een live link had opgeleverd, een mailtje daar, blogberichtje zus, telefoontje zo… De dag vloog voorbij.

winkel van sinkel

Rond 5 uur sloot ik alles af en reed ik naar het station… waar net een trein wegreed toen er omgeroepen werd dat de volgende trein niet zo rijden. Nog maar wat langer in het zonnetje op het perron gezeten dus, want de binnenstad van Utrecht is in de spits toch echt met de trein het handigste. Ik was uitgenodigd door het Spaanse Verkeersbureau voor een presentatie over de provincie Aragón, een voor mij onbekend stuk Spanje.

Er waren chefs uit die regio ingevlogen die in De Winkel van Sinkel een heerlijk diner met streekgerechten opdienden. Iberische ham bijvoorbeeld en zalige wijn. Ondertussen hoorden we dat 75% van alle zwarte truffels uit de wereld hier geoogst wordt. Dat ze graag de Olympische Winterspelen zouden organiseren, want je kunt er ook voor sneeuwvakanties terecht. Dat je in deze streek prachtige wandelingen kunt maken door de fantastische natuur en dat het er heerlijk rustig is. Oh, en had ik al het woord ‘spa’ genoemd? Er zijn veel luxe plekken om te relaxen en er zijn de nodige heritage sites te bekijken. Dé steden in deze regio zijn Zaragoza, Huesca en Teruel die ook met de trein goed te bereiken zijn. Aragón ligt in noord-Spanje, naast de bekende kustprovincies en is vanuit bijvoorbeeld Valencia en Barcelona zeer goed aan te reizen. Oh, en er is een mooi dino park wat mijn kids wel aan zou spreken.

diner aragon spanje

Grote doos van Radbag

Woensdag haalde ik de kinders weer uit school en deed ik een snel rondje Flits op de laptop met mijn dochter. Huiswerk is ook voor moeders een verplichting, blegh. Afijn, ik faciliteerde een mooie vaderdagknutsel waarbij de meiden heerlijk in de weer zijn geweest aan de keukentafel. Na die voorbereidingen kon ik zelf nog even achter de laptop. Oh, en qua lunch werd ik verwend hoor: dochterlief gaf aan dat ze prima zelf een eitje kan bakken. Dat mocht ze dus even demonstreren. Alleen hoe een gasfornuis werkt wist ze nog niet, want haar vader heeft een elektrische kookplaat. Wat een heerlijkheid als je tiener lekker achter de pannen staat! Zeer smakelijk eitje en ik deed ondertussen wat bagels in de oven, dus goed geluncht. Yummie!

bijenbekjes
Mijn vader installeerde bijenbekjes tegen nesten in de spouw.
bijenbekjes
Zo ziet dat er uit.

Terwijl ik die avond stond te koken werd er een enorme doos bezorgd namens webshop Radbag. Ik vertelde de kids dat ze die mochten unboxen, maar was even vergeten dat er ook wat decembercadeautjes tussen zaten… zoals een Harry Potter adventskalender. Terwijl ik onder de afzuigkap verrukte geluiden uit de woonkamer hoorde, bedacht ik het pas. “Geeft niks hoor mam, zijn we tegen die tijd alweer vergeten als je het op zolder zet.” Deze moeder was het zelf enkele dagen na de bestelling al vergeten, haha. Nou ja, de leuke sokken, de kersen pleeborstel, de grappige handdoek met mijn hoofd… ze kwamen niet meer bij van het lachen. Als ik niet oppas ben ik ik die nieuwe ringlight ook direct al kwijt voor ik ‘m überhaupt heb kunnen uitproberen. Erg blij met alle spulletjes en binnenkort komt er een shoplog over uiteraard. 

hellofresh recept
Heerlijk dit HelloFresh recept, maar jammer genoeg at ik er alleen zelf van…

Wijntje voor de deur

Donderdag tussen het werken door even snel naar de wimpersalon van Anne om die bij te laten werken. Kan ik weer voor de dag komen! Als een wervelwindje was ik in de weer met teksten, afbeeldingen en de techniek achter mijn site. Kids uit school gehaald en… voor de voordeur had de postbode een perspakket gedumpt…

b-liv wijn

Gelukkig stond het er nog en wist ik van deze bezorging, maar ik vond het toch wel slordig dat ze het niet even bij buren hadden gebracht. Er zaten 2 heerlijke flessen organic wijn van B-Liv in om te proberen en mooie content mee te maken, een rosé en een sauvignon blanc. Lekker zomers! B-Live staat voor duurzaamheid, daar letten ze op bij het telen, maar ook qua eco-vriendelijke verpakking en ze vinden hernieuwbaar energiegebruik belangrijk.

lunch
Lunchen met een restje. Hoe vinden jullie mijn Tea for One van Melli Mello?

Heel stom vond ik het mailtje van de juf dat bij mijn dochter een dag eerder al hoofdluis zou zijn geconstateerd… WAAROM HOORT HET KIND HET DAN ZELF NIET? Ze hadden op school niets tegen haar gezegd, alleen dat ‘ze niks had’. Snelle check een dag eerder spotte ik ook niets. Afijn, daar ging mijn werkmiddag. Tot de millimeter nauwkeurig heb ik alle hoofden met de luizenkam gecheckt. Paar uur verder en NIETS gevonden… Gelukkig, maar irritant was het wel. Geen shampoo hoeven gebruiken dus ook. Ik had de juf al geïrriteerd gemaild met de vraag waarom het dan niet direct gemeld werd maar een dag later pas en stuurde er nog een mail overheen met de vraag of de mail in kwestie überhaupt wel voor mij bestemd was, aangezien beide kinderen GEEN LUIZEN hadden. Loos alarm. Werkdag naar de kloten.

luizenspul

In de keuken was het rond etenstijd gezellig. De tiener besloot dat ze me ging helpen (misschien voelde ze zich schuldig vanwege het hoofdloosgedoe?), dus muziekje aan en fijn samen ingrediënten snijden. De jongste mocht aardbeien doen voor het toetje en zo hebben we allemaal onze bijdrage geleverd. Wat een rijkdom die 2 schatjes van mij <3.

wimpers
Op het wachtbankje in de wimpersalon.

Mastermind

Vrijdag voelde ik me niet zo fit. Deed uiteraard wel mee aan de mastermind die in de agenda stond, want je haalt daar altijd iets nuttigs uit. Ondertussen ging de deurbel en werden er dozen vol goed gevulde goodiebags van Bickery bezorgd met de nieuwe barbecuekruiden en -sauzen van Weber voor de Blogboot.

Nam ’s middags maar even een instagram live op om het één en ander te laten zien – tip vanuit de Mastermind – en dat sloeg wel aan. Superleuk! Al voelde ik me steeds minder lekker. De fotoshoots die ik had willen doen, liet ik zitten. Wel nog even uit school vanwege vaderdag met de kids de bouwmarkt en het tuincentrum ingedoken, helaas niet gevonden wat mijn dochter had willen kopen. Dat wordt nog andere winkels af. Ben wel een grote koelbox, nagelschaartjes en een flamingo plantensteker rijker.

radbag goodies gadgets
Echt ontzettend leuke shopsels al zeg ik het zelf!

Uiteindelijk de kids mijn excuses aangeboden, ik voelde me steeds zieker worden en had geen puf om te koken. Patatjes thuis laten bezorgen dus. Vonden ze helemaal niet erg. Ik at er zelf weinig van. Uiteindelijk hebben ze me naar bed gestuurd en kwamen ze met “als de gordijnen dichtgaan dan kom ik naar boven” (onze gordijnen zijn geprogrammeerd om te sluiten). Een thermometer in mijn bips gaf 38,1 aan, dus ik besloot behalve slapen helemaal niks meer te doen. Zou het de volgende dag beter gaan?

Lees hier het weekoverzicht van vorige week

Heb jij een fijne week achter de rug? Slurpen al die laatste schoolweektoestanden ook zoveel van jouw werkbare uren op?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.