Keek op mijn Week: van Ethïopisch eten tot tussen de lammetjes fietsen

Hoe was jouw week? De mijne was toch weer wat drukker dan verwacht, terwijl ik me eigenlijk had voorgenomen om nu eens rustig artikelen te tikken. Maar ja, telefoontje hier, onverwachtse afspraak daar en tijd besteden aan je kinderen en het eten koken… de tijd vliegt zoals altijd voorbij. Al met al ben ik toch best tevreden over wat ik van mijn lijstje heb kunnen strepen. Jij ook?

lalibela

Ik moet vaker ‘nee’ zeggen van mezelf en dat heb ik ook inderdaad gedaan. Dus inderdaad druk – komen veel opdrachten binnen – maar best ook productief geweest en gezorgd voor de nodige breaks.

Ethïopisch eten

Zaterdag de kids weer netjes overgedragen en daarna aan het werk en huishouden. Snel even een koffertje ingepakt en naar mijn vriend gereden. Die had een gezellig etentje geregeld in Ethïopisch Lalibela in Amsterdam. Erg leuk, ik had nog nooit uit de Ethïopische keuken gegeten en je eet dus met je handen. Het eten wordt geserveerd in een soort hartige pannenkoekjes. Leuk om eens mee te maken en mijn mango biertje uit een kalebas drinken paste goed bij de beleving. Nog even door het Vondelpark gelopen en wat leuke sights in de omgeving bekeken, dus een leuk weekend gehad.

lalibela
Je eet dus met je handen en het eten ligt op een soort grote pannenkoeken.

Rommelig dagje

Zondag langs mijn broer en schoonzus om even wat af te geven en meteen even een gezellig kletspraatje, want ik loop er de deur niet plat en was er nu toch. Spreek jij vaak af met je broers en zussen?

gmcollin serum
Fijn anti-aging serum, trekt snel in en voelt zacht maar best ingewikkeld om ze open te maken. Ik doe het nu door te draaien, jij een goede tip?

Koffiemeetings en nieuw maatje

Maandag zocht ik mijn weg naar het bejaardenhuis, maar dat ging niet helemaal goed. Dus kwam ik per ongeluk in een stoet van groep 8 kinderen die werden uitgezwaaid door andere schoolklassen terecht. En reed ik mezelf dus klem. Ieks! Gelukkig kon ik ergens keren en de juiste afslag nemen, zodat ik me alsnog bij het loket van SAM Welzijn kon melden. Dit is de lokale vrijwilligersorganisatie vanuit de gemeente en ze hadden een hulpvraag ontvangen van iemand die een maatje zocht, waarvoor ik weleens een match kon zijn: vrouw, gescheiden en nog niet zo lang wonend in onze woonplaats. 

Het was een gezellige meeting met de matchmakers vanuit SAM en mijn nieuwe maatje, want dat bleek een oude bekende van heel vroeger! En dan bedoel ik dus dat het echt wel 35 jaar geleden moet zijn geweest dat wij voor het laatst samen gespeeld hebben. Wat een mooi toeval en dus een leuke hernieuwde kennismaking. 

Thuis uiteraard flink doorgewerkt achter de laptop, want die middag stond er nog een koffiemeeting gepland met een mede-ondernemer van Platform Z. Ik had bedacht dat we bij de nieuwe koffiebar in ons dorp konden afspreken, maar die bleek om 16 uur te sluiten… Toch maar even snel naar De Munt dus en daar de bespreking gedaan. Vervolgens nog even iets afgegeven bij mijn ouders en thuis weer door. Woep, woep!

de munt bodegraven

Weer een Blogboot sponsor bekend!

Dinsdag kon ik wat meer gefocust werken, omdat er verder geen afspraken op de agenda stonden. Teksten getikt, technische dingen aan de site gedaan en een paar belletjes. Ook de mailbox blijft een neverending story, altijd weer een verrassing wat er weer voor leuks binnenkomt bij de aanvragen. Voor de Blogboot ben ik uiteraard ook druk met sponsors werven, want komende Proef de Zomer editie nadert rap en er zijn best wat leuke bloggers aangemeld al. Naast sponsor BergHOFF die de plannen bekend maakte, haakte ook gadgetmerk Radbag aan met leuke input. Hopelijk kan ik snel ook de laatste merken delen, het beloofd een mooie vaart te worden.

hellofresh maaltje mellimello
Deze vegetarische linzenschotel viel goed in de smaak, kids hebben flink gegeten!

Voor een pony workshop tussen de schapen fietsen

Woensdag werd de HelloFresh weer bezorgd en was het tijd voor de maandafsluiting richting de boekhouder. Ik heb een bankrekening geopend voor mijn oudste dochter en haar allereerste pinpas kwam binnen. Toen de kinderen uit school waren dus met haar samen gezeten om het telebankieren uit te leggen en te vertellen over pinpassen en hoe dat werkt. Ook krijgt ze haar zakgeld om de week van mij gestort. Strakjes in de brugklas is het tenslotte wel handig als ze dit soort dingen allemaal heeft en weet.

in de polder bodegraven pony
Is ie niet prachtig?

Via het Bravo programma had ik de jongste ingeschreven voor een workshop pony’s pimpen. Ik bedacht dat het wel zo sportief zou zijn om daar heen te fietsen, maar nam per ongeluk een fietspad waarvan je niet meer terug op de grote weg (waar we moesten zijn) kwam… Afijn, met de route info uit de mail erbij kon ik het nog steeds niet helemaal vinden. Iets later dan gepland kwamen we uiteindelijk op het juiste weggetje uit. We fietsten over het veerooster de polder in richting de juiste boerderij. Best bijzonder tussen de schapen met lammetjes en er stond ook een pink in deze wei, in de sloot zwarte zwanen… Poldergevoel compleet arriveerden we bij de juiste boerderij en kon ze aan de slag met pony Sunny, wiens haren ze mocht vlechten en versieren. Het ophalen ging gelukkig wat sneller nu ik de weg wist, maar het was toch best een stuk al was het een mooie route.

fietsen in de polder bodegraven

Leuke surprise voor de kids en cadeautjes voor mij

Donderdag mocht ik de kids een klein beetje helpen met hun haren, want de schoolfotograaf zou komen. Snel weer naar huis omdat de schoonmaakster er al vroeg zou zijn, gezellig gekletst tijdens het werken dus want het voelt toch alsof je even een collega hebt. Plus het huis is weer fris.

melli mello
Leuk, leuk, leuk dit! “Why choose, have it all” zeggen ze bij Melli Mello.

’s Middags had ik iets meer tijd om meters te maken, want als verrassing kwam hun opa uit Engeland ze uit school halen. Ze zouden dus de middag bij hun vader zijn en daar eten. Ondertussen bracht de postbode ook voor mij leuke cadeautjes, een flink pakket van Melli Mello. Erg leuk met tea for one servies en mooie ingepakte cadeautjes voor de blog.

hellofresh maaltje mellimello

Brute Force shit, fancy fair en Katjeskelder

Vrijdag ontdekte ik bij toeval – een check in mijn beveiligingsplugin – dat hackers uit China en de USA nogal druk zijn met brute force aanvallen op mijn site. Bah! Gelukkig is de plugin die ik gebruik erg goed, maar ik heb toch de instellingen nog even extra aangescherpt. IP-adressen gecheckt (vandaar dat ik de herkomstlanden weet) en op de blacklist gezet, dat soort dingen. Kost allemaal wat extra tijd, maar iedereen die een website heeft weet hoe belangrijk de beveiliging ervan is. Goed om regelmatig even na te lopen dus!

buurman en buurman

Ondertussen spullen inpakken – je vergeet altijd wel wat – huis opruimen en de auto inladen. Daarna naar de Fancy Fair op school, waarbij geld werd opgehaald voor het goede doel. De kinderen uit de hogere groepen hadden zelf allerlei activiteiten en kraampjes bedacht hiervoor. Zo kocht ik bij mijn oudste dochter een zelfgemaakte ansichtkaart, keek ik bij mijn nichtje naar een goede goocheltruc, zette mijn jongste een ‘super mama’ tattoo op mijn arm en gingen we op de foto met Buurman & Buurman. 

roompot katjeskelder

Toen even schrikken bij het tankstation – een spookhuis is er niks bij tegenwoordig – en door naar de files op de snelweg. Het was al vroeg druk op de weg…  Gelukkig hadden we onze sleutelpasjes al per post ontvangen van Roompot, dus waren we snel door de slagboom op zoek naar ons huisje bij De Katjeskelder. Ken je dit vakantiepark? 

roompot katjeskelder
Champagne en wijn stond al klaar om te proosten op de verjaardagen, leuk!

Hier een roomtour van ons 6-persoonshuisje. Mijn broers zitten in de aangrenzende 4p huisjes en die hebben echt balzalen van badkamers! Wij daarentegen hebben dus een echte kinderkamer en alle benodigdheden die voor mensen met baby’s en peuters onmisbaar zijn:

 

’s Avonds gezellig met z’n allen gegeten en met de champagne die Roompot al voor ons koud had gezet (dank daarvoor) geproost op de 70e verjaardagen van mijn ouders. We hebben hen dit weekendje cadeau gedaan en op dit park is werkelijk van alles te doen voor de kinderen: van zwembad, grote speeltuin met trampolines tot bowlingbaan en funbikes. Laatste familievakantie was voor corona, dus we hebben er zin in!

roompot katjeskelder
Mooie grote speeltuin!

Lees ook het vorige weekoverzicht.

Zo, pinksterweekend! Het is eindelijk zonnig dus ik heb de zonnebrand en aftersun vast in mijn tas gedaan. Hoe ga jij van de extra vrije dag genieten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.