Keek op mijn Week: citytrip Kopenhagen en voorbereidingen pakjesjacht

Wow, wat had ik een prachtig weekend! Ik ging op citytrip naar Kopenhagen en bij terugkomst doken we direct in de Sinterklaasvoorbereidingen van het lokale Rebonieuws. Mijn blog wordt veel afgewezen omdat de bezoekcijfers en instagraminteracties ‘niet goed genoeg’ zijn en met een beetje investeren in reclame, hoop ik daar verandering in te brengen en nieuwe lezers te trekken. Duim je voor me dat het helpt?

benbits
Plasticvrije kauwgum van BenBits ging mee in het vliegtuig tegen de oorpijn.

Van vaste lezers krijg ik gelukkig andere reacties. “Wat doe je toch leuke dingen!” bijvoorbeeld en dat vind ik zelf ook. Moet ook wel hè, als je op je blog schrijft dat je mensen wilt inspireren om meer glitters uit het leven te halen, dan moet je die sparkles weten te vinden. Met weer nieuwe overheidsmaatregelen op stapel, is klanten werven voor mijn volgende Blogboot event alleen ‘erg uitdagend’. Ik hoor veel enthousiasme over het concept, maar aanhaken met een ‘kan het nou straks wel of niet doorgaan’ insteek is gewoon ingewikkeld.

brug naar zweden
De brug naar Zweden die in een tunnel veranderd gezien vanuit het vliegtuig tijdens de landing op Kopenhagen Airport.

Ik heb gesolliciteerd op enkele interim banen voor 8 uur per week, zodat de andere business ook kan blijven doorlopen, maar vooralsnog zonder succes. Jammer, want eindelijk laat mijn gezondheid dit toe. Dus moet er heel hard worden getrokken aan het binnenhalen van opdrachten voor de blog… Mocht je nog een leuke PR/SEO/communicatie interimklus op uurbasis weten in Nederlands of Engels, laat het me vooral weten. Iets met alleenstaande moeder, hoofdkostwinner en kinderen die hun gymschoenen ‘kwijt’ zijn… Barterdeals zijn leuk, maar daar hoef je bij de woningbouw of supermarkt echt niet mee aan te komen. Of zou er nu gewoon een ‘stilte voor de storm’ zijn en pompen alle marketeers er in december nog even wat budget doorheen? Ik hoop het, haha.

kopenhagen magasin du nord
Foto’s aan het maken, je kent me 🙂

Wandelen over kerstmarkten in Kopenhagen

Zaterdag vertrokken we vroeg naar Schiphol. Na de douane rustig ontbeten, wat winkeltjes bekeken en in mijn Jane Goodall boek gelezen (de review moet binnenkort online tenslotte). Een ruim uur vliegen met KLM verder kwamen we aan in Kopenhagen. Ik was hier nog nooit geweest! Mijn vriend had al uitgezocht welke metrolijn we moesten hebben voor ons hotel en de reis verliep eigenlijk heel smooth. (Behalve dan de koffers die het vliegtuig uit moesten vanwege mensen die niet op kwamen dagen, maar de vertraging viel mee.)

nyhavn kopenhagen
Nyhavn by night, supersfeervol <3

Strakblauwe lucht in de hoofdstad van Denemarken, snel ingecheckt in het hotel en toen zonder bagage lekker de stad in. Alles was in kerstsfeer! Lampjes, kerstversiering, kerstbomen, vuurkorven… heel erg sfeervol. Superleuk om daar rond te wandelen en we hebben uiteraard even glühwein gedronken op één van de vele kerstmarkten.

kerstmarkt kopenhagen
Kerstmarkt!

Hop on hop off

Zondag kochten we kaartjes voor de Hop on hop off Bus in combinatie met toegang tot het bekende Tivoli park. Ik had dit nog nooit gedaan, maar wat een ontzettend leuke en makkelijke manier om de mooiste plekjes van een stad te ontdekken. Heb dus als bucketlist dingetje een foto van de beroemde zeemeermin kunnen maken en had in persberichten al gelezen dat Tivoli in kerstsfeer zeer de moeite waard is. Inderdaad: prachtig en heel sfeervol. Ik maak nog een uitgebreid artikel met mijn Kopenhagen tips, maar de kerstperiode is echt wel heel erg leuk om deze stad te bezoeken.

zeemeermin kopenhagen
Jaja, ik heb ‘r gezien, de zeemeermin.

Had nog plannen om af te spreken met één van mijn nichtjes die toevallig ook in de stad was, maar helaas elkaar net misgelopen. Heb haar al meer dan 10 jaar niet gezien, dus dat was erg leuk geweest. Gelukkig kun je elkaar ook prima volgen via instagram en facebook. Heb de anekdotes van logeerpartijtjes van vroeger maar met mijn vriend gedeeld, haha.

tivoli
Tivoli in kerstsfeer

tivoli tivoli tivoli

Wisseling van de wacht

Maandag voor mijn vriend aan het werk moest nog even van hotelkamer gewisseld en samen gewandeld. In de verte zag ik iets bijzonders. Dichterbij bleek dat we zo op Amalienborg liepen én dat het net tijd was voor de wisseling van de wacht. Supertof om dat zo per toeval te zien. Traditionele uniformen met sabel en zo’n hoge muts, in combi met een machinegeweer over de schouder, het zag er ontzettend formeel uit allemaal.

amalienborg
Wisseling van de wacht

Daarna ben ik in mijn uppie lekker naast een heater op een terrasje aan Nyhavn geploft. Lekker wat lunchen en vervolgens het Magasin du Nord verkend. Dit is een enorme Bijenkorf achtige winkel met 6 verdiepingen, waar ik uren heb rondgedwaald om te bekijken wat er zoal te koop was. Nog een mooie warme legging in de uitverkoop gescoord en een prachtig donkergroen jurkje dat niet in de sale was.

amalienborg

kerst kopenhagen
Kerstman op Kongens Nytorv.

Nog even naar de Lego winkel

Dinsdag nog even genoten van een heerlijk hotel ontbijtje in Hotel Skt Annae, zo lekker is dat altijd als je van alles kunt kiezen… Daarna besloot ik naar de Lego winkel van Kopenhagen te wandelen, had gehoord dat daar een enorme draak te zien was. In de winkel werd ik geattendeerd op een set die uniek is voor deze winkel, een sprookjesboek met Hans Christian Andersen voor 150 DKK. (Dat is wel echt irritant hoor, steeds omrekenen, maar komt neer op een eurootje of 20.) Vond ik een leuk souvenir voor mijn meiden. Ze kregen ook een sneeuwbol van de zeemeermin en voor mezelf had ik sokken gekocht met de Deense vlag.

nyhavn
Mensen kijken vanaf een terrasje.

Daarna terug naar het hotel, alles ingepakt, vriend geappt dat ik richting luchthaven ging en op naar de metro. Ik was ruim op tijd op het vliegveld omdat ik mijn boarding pass niet direct digitaal kon downloaden. Had al een QR code screenshot naar KLM gemaild en die was akkoord, maar toch lukte het niet. Bij een zelfscan balie kon ik er gelukkig na het scannen van mijn paspoort eentje printen, waarna de boarding pass ook in de KLM app downloadbaar was. Bij de douane was het rustig, dus ook dat liep vlot.

hop on hop off bus
In de hop on hop off bus kom je snel bij alle leuke plekjes.
gefion fountain
Bij Gefion Fountain, er staat ook een beeldig kerkje naast, heel mooi.

Kon dus prima een eettentje uitzoeken waar ik in alle rust kon lunchen en daarna de laptop openklapte. Ondertussen stuurde de KLM app alerts over vertragingen, dus ik zat daar goed. In de mailbox zat een uitnodiging voor een online speeddate event met mooie reisbestemmingen, en waar nu beter deze afspraken in te plannen dan vanaf een luchthaven? Best een klus om alles te bekijken en een tijdsplan te maken, maar een paar uur wachten later was ik toch een heel eind op weg! Erg leuk om alvast weg te dromen over volgende reizen. Zelfs nog een leuke gastblog online kunnen zetten.

werken luchthaven
Werken vanaf de luchthaven: heel toepasselijk speeddates aan het plannen met bestemmingen zoals… Visit Denmark! Ik vind het echt zo leuk om citytrips te maken, dus dit bezoek aan Kopenhagen smaakt zeker naar meer.
vliegtuig
Met iets vertraging konden we boarden. Er brandde blijkbaar een lampje dat niet had moeten branden, maar was snel opgelost.

Pakjes verzamelen voor hulppiet

Woensdag proberen om de achterstanden een beetje weg te werken. Ik had de laptop wel mee naar Kopenhagen maar was daar vooral druk met dingen bekijken en daarna te moe om nog te schrijven. De HelloFresh doos werd bezorgd, erg fijn want zo hoefde ik niet veel boodschappen te halen. De lokale online krant Rebonieuws organiseert dit weekend een pakjesjacht voor de kinderen uit de verschillende dorpskernen van onze gemeente en ik sponsor met Marstyle dit leuke initiatief. Hopelijk levert het meer leuke volgers zoals jij op, die blijven hangen.

happi kids boek
Mooi recensie exemplaar ontvangen van Happi Kids.

Bloggen is een kwestie van doorzetten en met meer volgers, hoor je nog vaker een ‘ja leuk we willen een campagne doen met Marstyle’. Investeren in reclame dus. We verzamelden de beloofde pakjes van zolder, waaronder een prachtige luxe GOT BAG rugzak voor jonge kinderen, een gaaf Sodastream frisdrankapparaat, heel veel fopspeentjes en mooie S-flessen van Difrax, een dvd van Spirit en nog veel meer leuke cadeautjes. Ook werd er een hulppietje bij ons opgehaald, die de pakjespiet mocht helpen met het ophalen van de cadeaus bij deelnemende bedrijven. De Pakjespiet en Videopiet vonden dat ze het ontzettend goed had gedaan!

sinterklaas hulppiet
Wat een toppertje is hulppietje toch!

Einde middag haalden we zelf nog een leuk perspakketje op bij het postpunt. Een prachtig dik boek van Happi Kids, gestuurd door Bruna. Heel mooi, hoop er dit weekend in te kunnen lezen maar heb ook Jane Goodall nog niet uit… We mochten daarna aanschuiven bij opa en oma voor een overheerlijke uienhachee. Heel lang geleden voor mij, de kinders hadden het nog nooit op. Vooral de jongste bleef maar opscheppen, het viel in de smaak. De oma van de meisjes kan lekker koken hoor!

lego hans christian andersen
Ze bouwden dit souvenirtje in elkaar, gekocht in de Lego winkel in Kopenhagen.

Inpakbrigade

Donderdag werkten de kids hard op school en ik achter de laptop. Administratie bijgewerkt, waaronder een brief van de Belastingdienst. Eén van mijn Duitse klanten is recent overgenomen dus het BTW-nummer op de kwartaalaangifte klopte niet meer, met hulp van de boekhouder gelukkig snel gevonden en ik kon het formulier weer retour sturen. Ook gewerkt aan een mediakit in Canva, zodat het er allemaal wat professioneler uitziet. Helaas nog niet af, is altijd meer werkt dan je denkt en er moest nog meer gebeuren. Zoals een leuke winactie uitschrijven en inplannen met toffe videogames voor kinderen.

inpakken cadeautjes
Helpen met inpakken voor de pakjesjacht.

Uit school reden we direct naar Rebonieuws om als professionele inpakbrigade te helpen met de cadeautjes voor de pakjesjacht. We gaven nog even wat adviezen qua weerbestendigheid en praktische afhandeling, want het vooruitzicht is niet best… Na het zien van al dat moois waaronder ook zwembadkaartjes, Intertoys cadeaubonnen en de hoofdprijs een Nintendo Switch, zijn ze vast besloten om zaterdag ook op pakjesjacht te gaan. Er worden meer dan 70 prijzen verstopt!

hellofresh mexicaanse burger
Mexicaanse burgers nom, nom, nom.

’s Avonds stonden we met z’n drietjes in de keuken om de Mexicaanse burgers van HelloFresh te maken. Samen met een soort nacho chips voor in de oven. Lekker weer hoor, beetje veel gezien de eetlust van de meisjes maar het was gezellig aan tafel. Is het meestal als ze meehelpen trouwens, is dat bij jou thuis ook zo?

Fysio

Vrijdag hing het plakhandje waar de meisjes de afgelopen week mee hadden gespeeld nog steeds aan het plafond. Dit weekend zelf maar even proberen om het er af te krijgen want het ziet er niet uit. Eén kind bleek bovendien haar gymschoenen kwijt… Plus geruzie onderling. Pfoeh… nou ja, zo’n ochtend die jij vast wel herkent.

plakhand op plafond

Kids lekker naar school en mama aan de slag bij de fysiotherapie. Hier was de anderhalve meter weer van toepassing en hadden ze de sportzaal dus weer omgebouwd. Maar ook op 1,5 meter was het gezellig met de vaste patiëntengroep die op dit tijdstip traint, met elke keer een kort praatje leer je elkaar toch een klein beetje kennen. De oefeningen gingen prima, al zag ik aan de hartslag wel dat het iets te vlot op het ontbijt zat. Pietsie aan de hoge kant. Maar goed, volgende week waarschijnlijk starten met intervaltraining, ik vind het heel spannend! Had in ieder geval in Kopenhagen de nodige wandelkilometers gemaakt, dus ik heb er zin in.

hulppiet lego winkel

Was best guur ’s middags in de ijskoude regen op je kinderen wachten bij het schoolpein. Gelukkig had ik vlak daarvoor toch even een half uurtje rust met oogjes dicht gepakt, zodat ik het vol kon houden. Thuis lekker een warm kopje thee, speculaasbrokken en een paar dingetjes voor de sinterklaassurprises gedaan. Mijn laptop werd ingepikt door de jongste voor haar gedicht terwijl ik ondertussen een wasje wegvouwde. Het is weekend!

 

Ga jij ook aan surprises werken? Of heb je andere plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Leuk verslag en dito foto’s! Ik vertelde al dat ik ooit (deels) alleen in Stockholm was – de eerste keer ever dat ik alleen had gereisd en een buitenlandse stad zelf had verkend. Was zo goed en fijn om te doen. Ook perse met het OV in plaats van met een taxi. Het heeft mij veel gebracht. Einde van het liedje was dat ik hem de stad kon laten zien in plaats van andersom. Kopenhagen zou ik beregraag eens naartoe willen gaan. En dan dus ook naar NOMA. Nou ja, eerst maar sparen…

  2. G. T. zegt:

    Ik vind Lego winkels in Denemarken altijd extra leuk <3 En Kopenhagen is ook tof, al ben ik er nog nooit in kerstsfeer geweest. Tof zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.