5x stom!

Tja, na mijn vrolijke 5x leuk blogjes nu toch ook eentje met 5x stom. Soms zit het mee, en soms zit het tegen. En er zaten wat dingen tegen… Dan bedoel ik niet eens dat ik voor mijn gevoel nog steeds achterloop met mijn blog, of dat ik geen baan heb en dat er door die WW toch telkens weer een stuk maand overblijft aan het eind van mijn geld.

Ik laat het nare nieuws, zieke mensen en begrafenissen maar even buiten beschouwing. Altijd stom! Hier de kleine stommigheden.

Splinterende vloer

Ik had een ontzettend leuke kerst. Voor het eerst in jaren. Daar ben ik dus dankbaar voor, laat ik dat vooral gezegd hebben. We waren in een supersfeervolle groepsaccomodatie in Erm. Inclusief toegang tot het indoor speelparadijs op het park, waar de meisjes zich geweldig vermaakt hebben. De bedden sliepen goed, uitzicht op een meer, de kachel was op hout, heerlijk gegeten en er was wifi. Allemaal prima… maar de eerste dag ontdekten wij op een vervelende manier wat er niet in orde was: de houten vloer splinterde verschrikkelijk. Ons hele gezin had nare krengen in de voeten. Mijn man en ik konden ze eruit krijgen, maar bij de meisjes lukte dat niet. Een paar dagen later hebben we ze na thuiskomst in bad gezet en wist mijn man een 3 cm lange splinter uit de hiel van de oudste te krijgen. Zat er heel diep in, dus bijzonder knap. Ook haar andere splinters wist hij te verwijderen. De jongste was echter panisch. Ik weet niet of jullie je mijn splinterervaring (lees hier deel 1 en deel 2) nog herinneren met de oudste, maar ik heb er nog nachtmerries van. Derde kerstdag bezocht ik dus met haar de dienstdoende huisarts (niet de onze). Ze ging gelukkig niet zo door het lint als haar zus eerder dit jaar, maar uiteraard zette ze het wel flink op een krijsen. Ze moest 2 nare verdovingsspuiten in haar grote teen en onder het kwetsbare deel van haar voet. Toch is ze een bikkel, want hoewel ze keihard krijste “haal hem er uit!” bleef ze heel stil zitten tijdens de procedure. De dokter heeft er 3 splinters uit gesneden. Nu mag ze deze week elke dag in bad om het schoon te houden en ontstekingen te voorkomen. Die vloer is dus superstom!

Update: ik heb er na een lezerstip melding van gemaakt bij het vakantiepark. Dit probleem was hen niet bekend en ze schrokken er best van. Het wordt dus zo snel mogelijk opgelost, fijn!

Douchen in het donker

Er was nog iets stom. Maar daar kunnen we nu wel om lachen. Tijdens het douchen met mijn oudste – elk in ons eigen douchehokje – ging de lamp in de badkamer uit. Bij deze groepsaccomodatie werkt die op een bewegingssensor. Zwaaien vanuit het donkere douchehokje had geen effect. Ondertussen kwam er een piepstemmetje uit het hokje naast mij: “mama, ik vind dit wel een beetje eng…” In het donker dus een handdoek gezocht, hokje open en nog even flink zwaaien en rondspringen. Toen deed ie het gelukkig weer. Dochterlief gezegd dat ze nu wel een stoer verhaal heeft om te vertellen 😎

Kapotte cd-speler

Onlangs schreef ik en review over de Karaoke set van BigBen die we mochten proberen. Die review moet ik aanpassen en dat is stom. De meisjes hebben het aan-knopje dat tevens dienst doet als harder/zachter kapot gedraaid. Nu al. Zo lang hebben we hem nog helemaal niet! Gelukkig hebben ze een handige opa (ja, die van de robot) die hem heeft gerepareerd. Hij legde wat elektronica om, zocht bij oude spullen naar een aan/uit schakelaar en boorde een gat in de achterkant. Nu kan het apparaat weer aan en uit, maar niet meer harder of zachter. Fijn dat hij het weer doet, maar wel echt zonde. Als ik de aanschafprijs had moeten betalen, was ik not amused geweest dus het is wel iets om met mijn lezers te delen…

Geen muntgeld

Het is weer de tijd van het jaar dat ook de reclame en krantenbezorgers langs de deuren gaan voor een extra zakcentje. Toen de eerste kwam, had ik nog precies 50 cent… Toen de volgende kwam, stond ik al in mijn pyjama (in bad geweest met de jongste) en had ik een lege portemonnee. Ik vroeg haar om na kerst terug te komen, maar stom stom stom… ik heb nog steeds geen contant geld in huis! Echt slecht. En eigenlijk wil ik het liefst niet te veel op stap maar gewoon lekker thuis chillen. Ben ik de enige die niet om haar folderbezorgers heeft gedacht? Of zijn er meer die beschaamd in hun lege portemonnee keken?

Extra kilo’s

Nooit gedacht dat ik dit nog eens zou neerschrijven maar… extra kilo’s zijn stom! Na kerst liet de weegschaal mij eerst de helft van mijn gewicht zien (yay, maar can’t be right). Nog een keer erop dus en … 2 kilo zwaarder. Toch teveel lekkere dingen gegeten (en ervan genoten!) de afgelopen dagen. En dat terwijl ik echt mijn lieve chips veel minder vaak eet dan eerst. Ik kwam er achter dat ik deze week ook nog eens mijn afspraak met de sportschool ben vergeten. Shame on me! En omdat ik me heb voorgenomen om een beetje minder te moeten deze kerstvakantie, wacht ik nog even met het plannen van de vervolgafspraak. Om het nog even een graadje erger te maken, test ik terwijl ik dit schrijf een heerlijke reep chocolade uit. Niet voor mijzelf uiteraard, maar omdat ik hem van een vriendin ontving voorzien van een TRND enquêteformulier. Het is dus voor het goede doel #mijnlateliermoment. Het gaat om 100% duurzame cacao (kan niet slecht zijn toch?) van Nestlé met noten en vruchten erin. Dus dat is nog eens even extra stom van mijzelf. Then again drink ik tegelijkertijd Detox thee die ik aan het reviewen ben 😉

Marktplaats

Ik stop er toch nog even snel een nummer 6 tussen: Marktplaats! Dan denk je iets verkocht te hebben en komt de koper niet opdagen. Zo onbeleefd! Helemaal omdat ik de commode 2 weken vast gehouden heb voor ene Samantha en vervolgens niets meer van haar hoor. Geen excuses, niks! We hadden op de ophaaldag het kreng uit elkaar gehaald en in de gang gezet, waar we vervolgens nergens meer bij konden. Uiteindelijk heb ik via via (ik zit in wat netwerken) mensen gecontact die tienermoeders in de regio Gouda helpen. Eén was er toevallig op zoek, dus hebben we hem via een omweg aan een tienermoeder zonder geld geschonken. Is ie in ieder geval goed terecht gekomen. Jammer van het misgelopen geld, maar dit is ook mooi.

Zo. Dat was even allemaal flink stom! Lucht op om het even van me af te schrijven. Heb jij ook recent zo’n baalmoment gehad?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nathalie zegt:

  Vooral die vloer, zo niet grappig!
  Die kilo’s… ik ga maar even niet op de weegschaal staan voor het eind januari is in de hoop dat de stand dan (weer) gelijk is aan november ofzo 😉

  En verkopen/wegdoen via marktplaats, ik ben er al lang mee gestopt. Als ik iets kwijt wil zet ik het op mijn prive facebook en kunnen vrienden of bekenden het op komen halen. Komt er niemand gaat het naar het stort waar ook en container is voor de kringloop.

  Fijne jaarwisseling alvast!

 2. Ilse van Kreanimo zegt:

  Pfffff dat is ook inderdaad allemaal STOM!
  Die vloer! Ho, zeg!
  En de kilo’s, tja wat kan ik daarvan zeggen, I feel your pain.
  Ik zit nog steeds 11 kilo boven een goed BMI, maar ik ben wel met kerst ook afgevallen.
  Ik heb wel genoten, maar met mate – mijn diëtiste was trots.
  En 2 kilo is nog wel te doen hè.

  Fijn uiteinde!

  1. Marguerita78 zegt:

   Haha ja het zijn geen zware overtredingen met die 2 kilo. Een keer goed ziek zijn en het is weg 😉 Ik ga met oud en nieuw ook lekker genieten hoor, het komt allemaal wel weer.

 3. Henrieke zegt:

  Dat probleem met kleingeld ken ik wel ja! Telkens zeg ik “ik ga even kijken wat ik voor je heb” en dan bekruipt me het gevoel dat het kleingeld ondertussen weleens echt op kan zijn! Nou vond ik gisteren wel een klein fortuin in de auto, dat moet maar eens de spaarpot in. :-p

 4. Volgmama zegt:

  Dat splinterverhaal kan ik mij nog goed herinneren. En douchen in het donker vind ik ook wel eng :-/

 5. marjonS zegt:

  Jeetje, die van de vloer zou ik wel even terug koppelen met de organisatie van de accommodatie. Wat sneu voor je dametje, naar de huisarts.
  Lekker genieten van de reep chocolade, de kilo’s gaan er wel weer af. Komt allemaal goed 😉
  Zelf heb ik een hekel aan die mensen die aan de deur komen bedelen. Wij hebben geen krant, maar kranten mensen staan vroeg op en dan zeg ik oke.
  Maar die deur en deur huisbladen, ze kiezen toch echt zelf voor dit bijbaantje en brengen het rond wanneer het hun uitkomt.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dank voor de tip, ik heb ze een berichtje gestuurd. Anders hebben andere gezinnen met jonge kinderen straks hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.