Gevoelige kinderhuid? Zwanger? Nieuws van de Mama & Baby Parade

Deze week bezocht ik de Mama & Baby Parade in Amsterdam. Een persbijeenkomst van verschillende merken gericht op het moment van zwangerschap tot opgroeiende kinderen. Er werden tal van nieuwe producten gepresenteerd, echt een informatie overload maar wel razend interessant! Ben je op dit moment zwanger? Of heb je al kinderen tot en met de tienerleeftijd? Hebben ze een gevoelige huid? Lees dan zeker even verder.

Een tafel vol lekkers en mooie producten.
Een tafel vol lekkers en mooie producten.

Ik ga proberen om bondig te blijven, maar dat wordt wel lastig. Zoveel nieuwe informatie! De locatie was kinderconceptstore de Kleine Parade, niet alleen een winkel maar je kunt er ook wat drinken en er was een kleine vergaderruimte waar de presentatie plaats vond. De sfeer was hierdoor erg intiem, zeker omdat de aanwezigen voor de helft uit vertegenwoordigers van de merken en de andere helft uit bloggers bestond.

Wie waren er?

Omdat ik de ‘oorzaak’ was van een extra persbijeenkomst speciaal voor bloggers (heel leuk dat er vanwege de belangstelling een 2e bijeenkomst werd georganiseerd!), kwam ik natuurlijk bekenden tegen. Fleur van Mama’s Liefste, Linda van Mamaliefde, Yvonne van Kidzblogger (die ook een beautyblog heeft, wat heel toepasselijk was bij deze meeting), Rory van 40envoorheteerstmoeder waren er bijvoorbeeld ook. Op weg naar de parkeergarage raakte ik aan de klets met iemand die ik nog niet in het echt had gezien, maar wel al heel lang online volg: zwangere Jessica van de Fantastic Moms. En ik had haar dus niet herkend he, ondanks dat ik elke dag mailtjes ontvang als er een nieuw bericht op hun blog staat. ūüė≥

De Making a Wish Foundation ontvangt een donatie bij elk verkocht product van Pure Beauty Brands.
De Making a Wish Foundation ontvangt een donatie bij elk verkocht product van Pure Beauty Brands.

Natural Birthing Company

Midwife, oftewel verloskundige, Jane Mason was overgekomen uit Engeland om meer te vertellen over het idee achter de producten van de Natural Birthing Company. In Engeland is er natuurlijk geen kraamzorg, daar is Nederland redelijk uniek in. Midwifes zoals Jane staan de vrouwen daar bij tijdens hun zwangerschap en de bevalling. Omdat er eigenlijk niet gesproken wordt over alle ongemakken in je lijf die het hele traject van een kind krijgen met zich meebrengt, waren er ook weinig tot geen producten op de markt om je hierbij te ondersteunen. Zelf was ik na mijn bevallingen maar wat blij met alle tips van mijn allereerste kraamverzorgster, en tijdens de zwangerschap las ik alles wat er maar te vinden was over de geboorte en de tijd daarna.

Jane laat de massage olie zien voor het perineum en vertelt hoe je dit moet gebruiken. Easy peasy met 2 vingers even snel rondgaan vanaf week 33 en je bevalling verloopt letterlijk soepeler.
Jane laat de massage olie zien voor het perineum en vertelt hoe je dit moet gebruiken. Easy peasy met 2 vingers even snel rondgaan vanaf week 33 en je bevalling verloopt letterlijk soepeler.

Jane heeft producten ontwikkeld die helpen bij borstvoeding (pijnlijke tepels en meer) en¬†een serum te gebruiken vanaf week 33 in de zwangerschap om je perineum (yes, dat is down under) te masseren. Als je dit regelmatig doet, loop je veel minder kans op inscheuren of een knip! Ze demonstreerde dit en we mochten alle producten ruiken en op onze huid voelen als we dat wilden. Maar er is meer. Ze heeft iets om¬†je pijnlijke ‘geboortekanaal’ in de kraamweek te kalmeren ontwikkeld en er is een fijne spray voor de hot flushes die ons moms niet onbekend zijn. Heel mooi verhaal dit merk, ik probeer er in een aparte blog op terug te komen!

Deze fijne spray zat ook in de goodiebag, heerlijk verfrissend.
Deze fijne spray zat ook in de goodiebag, heerlijk verfrissend. Dank voor het fotograferen Fleur!
Mijn huid werd hier heerlijk zacht van!
Mijn huid werd hier heerlijk zacht van!

Sponge me

Met Sponge Me had ik eerder dit jaar al kennis gemaakt (op het event van Mr. Goodiebag), zo raakte ik ook in contact met Melissa. Het blijft wonderlijk om te zien dat een spons, gemaakt van de konjacwortel en dus hard, zo zacht kan worden en weldadig kan zijn. Er zijn veel verschillende varianten van deze spons, voor elk huidtype. Op de Mama & Baby Parade werd uiteraard de variant voor baby’s gedemonstreerd. Speciaal voor mensen die hun pasgeboren kindje zonder zeepproducten willen wassen. Konjac is een wortelachtige groente die in Japan al eeuwenlang wordt gebruikt als medicijn, voedsel of in skin care om zijn ontgiftende werking. De Sponge Me voor baby’s¬†reinigt, hydrateert en houdt de pH waarde van jou en baby‚Äôs huid goed in balans. Een spons gaat 2 tot 3 maanden mee en kost 9,95 euro, onder meer verkrijgbaar bij ICI Paris.

Kidzblogger.nl Yvonne probeert de Sponge Me spons gemaakt van de Konjacwortel uit.
Kidzblogger.nl Yvonne probeert de Sponge Me spons gemaakt van de Konjacwortel uit.

Loverock

Dieke van Groningen presenteerde ons de Love Pure Skin gezichtscr√®me van het Nederlandse merk Loverock. Dit¬†is¬†een cr√®me die de kinderhuid optimaal beschermt tegen kou, wind en de zon. Ze vertelde ons dat de kinderhuid¬†tot aan 18 jaar tot vijf keer dunner en droger is dan die van een volwassene,¬†nu het kouder wordt heeft deze daarom weer extra verzorging nodig. Hij heeft zonnefactor SPF6 en bevat alleen pure en natuurlijke ingredi√ęnten speciaal afgestemd op datgeen wat de kinderhuid echt nodig heeft:¬†avocado olie, olijfolie, sheabutter, vitamine E en alo√ę vera.

De producten van Loverock zijn te verkrijgen bij apotheken, schoonheidssalons en
verschillende (biologische) webshops.
Mijn dochters en ik zijn momenteel druk om deze gezichtscrème uit te proberen. Vooral de oudste heeft een droog huidje, dus ik ben benieuwd. Had geen idee dat er voor kinderen speciale crèmes te krijgen zijn!
Dieke de Haas werkt voor haar merk Loverock samen met biokatoenmerk 4NaturalKids, dat deze leuke washandjes heeft ontworpen.
Dieke van Groningen werkt voor haar merk Loverock samen met biokatoenmerk 4NaturalKids, dat deze leuke washandjes heeft ontworpen.

Elle parfums

Draag jij graag een lekker geurtje? En willen je kinderen dat ook? Voor jonge kinderen is er weinig aanbod, mijn eigen dochters hebben wel een luchtje van Oriflame maar van de grote, dure¬†parfumhuizen was tot nu toe geen kinderlijn beschikbaar. Het Franse Elle heeft hier verandering in gebracht met 3 luchtjes voor verschillende leeftijdscategorie√ęn. In onze goodiebag zat het alcoholvrije, hypoallergene¬†geurtje So Cute voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Mijn dochters van 4 en 5 waren in de wolken met dit heerlijke luchtje √©n met het doosje dat in een huisje kan veranderen. Een heel licht, verfrissend geurtje dat 29,95 euro kost (50ml). Dan is er nog de So Pretty voor meisjes van 4 tot 12 jaar en voor tienermeisjes (13+) de So Lovely. Verkrijgbaar bij de luxe parfumerie√ęn en exclusieve baby- en kinderwinkels.

Heerlijk, een kwaliteitsluchtje speciaal voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Mijn dochters werden direct fan van Elle!
Heerlijk, een kwaliteitsluchtje speciaal voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Mijn dochters werden direct fan van Elle!
Rory krijgt een geurarmbandje om met één van die heerlijke Elle luchtjes.
Rory krijgt een geurarmbandje om met één van die heerlijke Elle luchtjes.

Firma Fiep

Ken je dat?¬†Je wilt al maanden (of langer…) aan de slag om de kamer van je kind eens aan te pakken. Of je weet niet waar te beginnen bij het inrichten van de babykamer. Firma Fiep biedt maatwerk voor kinderkamer-styling en advies. Ingrid en Anne richten zich op inrichten, stylen, samenwerken en mensen blij maken. Ze lieten enkele moodbords zien van kamertjes die ze al onder handen hebben genomen. Op een moodbord vol leuke ideetjes, spotte ik veel Helen Dardik <3 heel erg leuk. Ingrid vertelde mij later dat ze daar erg van houden, maar ook graag tweedehands meubeltjes opknappen. Het handige is dat bij een advies met alleen een moodboard alle verkoopinformatie hier ook op staat. Je kunt dus zelf het advies uitvoeren, of dit door hun laten doen. En wat mij triggerde: het mini-advies voor dat (onmogelijk leuk te krijgen) speel- en knutselhoekje in je woonkamer… Inhuren van de Firma Fiep kan als je binnen een redelijke reistijd van Utrecht woont (check!) en kost vanaf 150 euro voor een miniadvies.
Ingrid en Anne van de Firma Fiep vertellen hoe zij kinderkamerprojecten aanpakken.
Ingrid en Anne van de Firma Fiep vertellen hoe zij kinderkamerprojecten aanpakken.

Happy Sunshine

Happy Sunshine zonnebrandcr√®me hebben wij afgelopen zomer veelvuldig gesmeerd (mijn review lees je hier). Deze kindvriendelijke zonnelijn is bedoeld voor kinderopvanglocaties die hun zonneprotocol moeten naleven. Een hoogwaardig product speciaal voor de gevoelige en kwetsbare kinderhuid, effici√ęnt via een pompje en betaalbaar. Happy Sunshine is een veilige, waterresistente, parabeenvrije zonnecr√®me SPF30 met een zacht allergeenvrij parfum. Voor elke verkochte fles wordt een donatie gedaan aan Make-a-Wish Nederland.

Organisator Melissa Tan vertelt over haar 'kindje' Happy Sunshine, de zonnebrandcreme zonder rommel.
Organisator Melissa Tan vertelt over haar ‘kindje’ Happy Sunshine, de zonnebrandcreme zonder rommel.

4natural kids

Arlette Dijkstra heeft in 2014 4NaturalKids opgericht. Zij is al jaren babymassage docente en komt daardoor in aanraking met veel verschillende baby’s en babyproducten. Waar ik zelf ook zo van baalde toen mijn kinderen kleiner waren, was ook Arlette een doorn in het oog: die fijne zachte badcapes zijn slechts goed te gebruiken tot je kindje ongeveer 4 maanden is. Daarna worden ze al gauw te klein. Daarom ontwikkelde ze samen met haar moeder de XL badcape met een bijzondere vorm. Daarnaast zag ze dat er weinig producten gemaakt worden met 100% biologisch katoen. Zo werd het assortiment van 4NaturalKids uitgebreid tot een lifestyle merk voor baby’s en jonge kinderen. Puur, eerlijk, 100% biologisch met toch een hip, uniek en origineel gevoel. Het leuke is dat alle producten in Nederland gemaakt worden door lieve 65+ dames die graag in de weer zijn met hun naaimachine!
Arlette Dijkstra heeft 4NaturalKids opgericht, dat alleen producten van 100% biokatoen maakt. Alles gebeurt in Nederland.
Arlette Dijkstra heeft 4NaturalKids opgericht, dat alleen producten van 100% biokatoen maakt. Alles gebeurt in Nederland.

Lady Green

Lady Green is de eerste geheel biologische verzorgingslijn speciaal ontworpen voor en door jonge meisjes. Van huidverzorging tot make-up, alles om de jonge huid in optimale conditie te kunnen houden. Heel raar, er waren wel anti-puistjes producten maar die hielden niet echt rekening met de huid van jonge meisjes. Ik weet nog dat ik er zelf vroeger een ontzettend droge trekkerige huid van kreeg. √Čn het rook niet fijn. Lady Green ruikt wel fijn en is ook aangenamer voor de huid. In mijn goodiebag zat van dit merk de biologische Sublime Correcteur, een product¬†dat werkt bij¬†¬†een onverwachtse pukkel. Niet alleen is je puistje hiermee snel verdwenen, zo leerde ik, maar de huid wordt tegelijkertijd verzorgt, verzacht en gezuiverd. Zink en lavendelalcohol drogen de puistjes uit. Alo√ę vera, neem en distel de huid verzorgen en kalmeren. Lady Green is dermatologisch getest en vrij van o.a. parabenen, sulfaten en synthetische kleurstoffen. Wat ik zelf ook een fijn product vond zie je hieronder op de foto: dunne blaadjes tegen een glanzend voorhoofd. Erg leuk: alle producten zijn heel erg mooi verpakt, vaak ook in kokertjes die je als pennenhouder kunt gebruiken.
Eén van de producten voor tieners van Lady Green, ik geloof dat dit de bodylotion is.
Eén van de producten voor tieners van Lady Green, ik geloof dat dit de bodylotion is.
Jullie zien het. Dit product heb ik nodig en wil ik ook voor een review aanvragen. Als dit dunne blaadje blijft kleven aan je voorhoofd, zoals bij mij, heb je daar een vettige glans. Het blaadje matteert en verzorgt de huid. Bestemd voor tieners, maar deze dertiger is er duidelijk ook jong genoeg voor ;-) Ideaal in je handtas.
Jullie zien het. Dit product heb ik nodig en wil ik ook voor een review aanvragen. Als dit dunne blaadje blijft kleven aan je voorhoofd, zoals bij mij, heb je daar een vettige glans. Het blaadje matteert en verzorgt de huid. Bestemd voor tieners, maar deze dertiger is er duidelijk ook jong genoeg voor ūüėČ Ideaal in je handtas.

Eco.kids

Eco.kid is een Australisch merk met drie lijnen: lichaam- en haarverzorgingsproducten en het outdoor beschermingsproduct ‘Outback Jack’. En die laatste klinkt echt super, beschermt tegen insecten en ze zijn bezig om te bewijzen dat ook teken erdoor van je wegblijven. Alle producten zijn biologisch gecertificeerd en hypoallergeen. Heb jij een kind met gevoelige huid? Vooral de TLC hair & body wash¬†is speciaal bestemd voor kinderen¬†met een zeer gevoelige huid, berg, schilfers of jeuk. Geen huidirritatie, geen prikkende ogen en geen andere onaangename verrassingen. De lijn van eco.kid is verkrijgbaar bij onder andere eko.plaza, natuurlijke webshops en apotheken.
Wat erg grappig was, Dieke vertelde dat je de Outback spray zelfs kunt drinken omdat er geen rotzooi in zit. Omdat het één van haar merken is, heeft ze dit geprobeerd. Smaakt ontzettend smerig, maar je wordt er dus niet ziek van. :mrgreen:
Deze outback spray ga ik beslist aanvragen voor een review: geschikt voor de tere kinderhuid en houdt muggen en andere nare beestjes op afstand.
Deze outback spray ga ik beslist aanvragen voor een review: geschikt voor de tere kinderhuid en houdt muggen en andere nare beestjes op afstand.

Goodiebag

Er ging op deze bijeenkomst echt een wereld voor me open! Ik ben helemaal niet zo thuis in de beauty producten en had geen idee dat er zoveel producten te krijgen zijn voor verschillende problemen, kwaaltjes en verzorging. Na al deze informatie en demonstraties konden we nog even netwerken met elkaar en met de merken. We kregen bovendien een goed gevulde goodiebag mee. Daarna keek ik nog wat rond in de conceptstore, want er hingen bijzondere kinderkledingmerken in de rekken. Een medewerkster attendeerde mij erop dat in onze goodiebag een kortingsbon van 10% zat. Mooi excuus om alle leuke spulletjes nog wat nader te bekijken. Omdat mijn oudste een jurkjestekort in haar kast heeft, kocht ik een jurkje van het merk Picnic voor haar met een gebreide bovenkant en een pianoprint op het rokje. Van dit merk hebben we nog niets in huis en ik vind het leuk om nieuwe merken te proberen. De volgende dag trok ze het meteen aan. Ook de andere spullen uit de goodiebag vielen in de smaak. De Loverock gezichtscreme is heerlijk voor hun huidjes en het Elle parfum stal hun hart. Of eigenlijk hun neusjes, haha.

Zoals jullie zien was de goodiebag goed gevuld! En hoe vinden jullie het met korting geshopte jurkje? Mijn dochters en ik zijn al begonnen met het uitproberen van enkele producten, leuk!
Zoals jullie zien was de goodiebag goed gevuld! En hoe vinden jullie het met korting geshopte jurkje? Mijn dochters en ik zijn al begonnen met het uitproberen van enkele producten, leuk!

Over welk merk zou jij als eerste meer / een review willen lezen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Aah ik ben heel benieuwd naar natural birthing company. Is daar nog een Nederlandse webshop van?? Oja, ps. je moet even de linken van je social media iconen goed zetten in je sidebar >>> Liefs!

  1. Marguerita78 zegt:

   Thanks Lori, ik heb het aangepast! Als je op de link in deze blog klikt, kom je op de Nederlandse website uit met meer informatie. Echt een heel mooi initiatief, vooral die Midwife in a Box vind ik goed gevonden

 2. Nathalie zegt:

  Leuk jurkje! Ik ben benieuwd naar de outback spray.

  1. Marguerita78 zegt:

   Thanks!

 3. Nicole zegt:

  Leuk dat jurkje! De outback spray klinkt interessant. Ik zou eigenlijk ook gaan maar achteraf kon ik dus helaas alsnog niet ?

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh balen is dat. Heb ik voor komend weekend… ticket voor 2 dagen geboekt maar nog niet gelukt opvang voor de meiden te regelen… ws kan ik vrijdag dus niet gaan

 4. Rory zegt:

  Mooi verslag Marguerita! En grappig om te zien, de foto dat ik het lintje omkreeg. Dochter Mila heeft het lintje alweer gebruikt voor de Barbies! Mooie en zeer informatieve bijeenkomst, absoluut. Mooi om het op deze manier weer opnieuw te beleven!

  1. Marguerita78 zegt:

   Die zullen lekker ruiken dan, jullie Barbies ūüôā Echt veel informatie he? Een korte blog lukte dus niet echt, wilde wel graag alles belichten

 5. MetMirjam zegt:

  Wat een uitgebreide meeting, leuk! Ik ben heel benieuwd naar de Elle parfums ūüôā

  1. Marguerita78 zegt:

   Dank voor je reactie, zijn echt fijne kindvriendelijke geurtjes passend bij de leeftijd dus niet te zwaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.