Verslag: Proefparade, de beauty editie

Wat een tof event! Ik heb het over de Proefparade van Mr. Goodiebag in het Tassenmuseum in Amsterdam afgelopen zondag. Speciaal voor bloggers op het gebied van beauty presenteerden diverse merken zich hier met hun nieuwste producten. Omdat alleen best een beetje spannend is, ging ik samen met Rory op stap van de blog 40 en voor het eerst moeder. We kenden elkaar alleen online, maar gelukkig was er direct een klik. Samen onderwierpen we de aanwezige merken aan een vragenvuur.

Even proosten met Rory op de Proefparade
Even proosten met Rory op de Proefparade

Ik was ruim op tijd in Amsterdam. Bang dat ik de weg niet zou vinden of ver zou moeten lopen voor een parkeerplaats. Dat bleek reuze mee te vallen. Een klein rondje op de Herengracht en ik kon de auto al kwijt. Het parkeergeld in Amsterdam is aardig aan de prijs, maar Mr. Goodiebag doet zijn naam eer aan: de goodiebag die mee naar huis ging is zo even snel geteld wel een paar honderd euro waard!

Prachtige tas met ivoor, tentoongesteld in het Tassenmuseum.
Prachtige tas met ivoor, tentoongesteld in het Tassenmuseum.

Nog even snel een paar rondjes gewandeld en wat winkels van binnen bekeken – zo vaak kom ik niet in Amsterdam – en toen terug naar de Herengracht. Toen ik bij het Tassenmuseum Hendrikje aan kwam, liep ik Nicole van Meisje Eigenwijsje nog tegen het lijf. Leuk om elkaar weer even te zien. Zo langzamerhand leer je toch je medebloggers steeds beter kennen, vooral door events als deze. Naast de ingang stonden heerlijke luie stoelen, waar ik rustig op Rory kon wachten. We herkenden elkaar direct, toch altijd een beetje spannend wanneer je iemand voor het eerst in het echt ontmoet.

Bij het aanmelden ontvingen we een goodiebag van tassenontwerpster Leontine Hagoort. Deze konden we vullen tijdens de branddates; gesprekjes met merken over hun producten en hoe je deze kunt gebruiken. We kregen een armbandje om en konden ons ook aanmelden om terug te komen voor een high tea in het Tassenmuseum, leuk!

Allure Kristalpad

We werden ontvangen met bubbels, waar ik voor de foto even van genipt heb. Als ik rijd, drink ik niets. Daarna door naar het eerste merk Allure met haar Kristalpads. Een vernieuwende manier om snel en zacht ongewenste haartjes te verwijderen. Ik liet het demonstreren op mijn snor. Nu ik richting de 40 ga, komen daar toch af en toe wat harde stoppels tevoorschijn. Het voelde een klein beetje branderig, maar niet zo erg als bij waxen. En inderdaad: helemaal zacht en haarvrij! Daarnaast schijnt dit goed te zijn voor de doorbloeding. Je kunt de Kristalpads ook gebruiken voor je armen, benen, oksels en zelfs je bikinilijn. Ik ga het uitproberen, want ik kreeg een startersset mee van dit Zwitserse merk ter waarde van 39,95 euro.

EliteBrush

ElitebrushVervolgens een branddate met EliteBrush. Dit is een stijlborstel waarmee je door te borstelen je haar glad kunt maken. In tegenstelling tot andere stijltangen, hoef je hier je haren niet tussen te klemmen. Alleen borstelen is genoeg. Het werd gedemonstreerd op een dame met een flinke krullenbos en we konden zien hoe snel het ging. Net als alle andere dingen volgt hiervan nog een review, want ook deze EliteBrush ter waarde van 69,95 euro kregen we mee.

Cachet Cosmetics

Cachet spraytanDe meneer van Cachet Cosmetics sprayde bij ons beiden een hand met de nieuwe Tanning Spray. Deze zelfbruiner is verrijkt met Aloë Vera waardoor deze ook direct verzorgend is. Deze spray is overigens kleurloos en het gaat echt om de nevel, die je na het sprayen met een dikke kwast kunt verspreiden zodat je alle plekjes gehad hebt. Vervolgens activeert de spray je eigen pigment. Als je dus makkelijk bruint, krijg je snel een kleurtje. Heb je weinig pigment, het zogenoemde Engelse huidje? Dan zal de spray weinig voor je doen. In ieder geval oogt het heel natuurlijk. Ik ben erg benieuwd! En ja, ook deze spray ter waarde van 39,95 euro mocht in onze goodiebag. Nieuwsgierig? Met kortingscodesunshine” krijg je 5 euro korting in de webshop!

Leontine Hagoort Tassen

Ons volgende gesprek was met Leontine Hagoort, het brein achter het gelijknamige tassenmerk. Werkelijk prachtige tassen ontwerpt ze, van het allermooiste leer met geweldige details. Echte designertassen. En nu ben ik dus verliefd op een tas van 850 euro… Kan mijn eigen oude afdankertje niet meer aanzien. Ach, wie weet heb ik ooit zo’n mooie tas. Voor nu ben ik al erg blij met de shopper die zij heeft ontworpen, want dit was de goodiebag om alle spullen in te doen. Bovendien doet Leontine ook veel voor Oilily en zat er een klein etuitje in de goodiebag van dit merk met 4 smaken lipbalsem.

Blèzi Cosmetics

BlèziBlèzi is een Nederlands merk met cosmeceutische huidverzorgingsproducten en make-up. Op de stand mochten wij de oogcrème proberen, die ook over make-up kan (al is onder altijd beter). Voelde heerlijk! Het merk verkoopt via de webshop, maar geeft ook thuisparty’s. Hiervoor zoeken ze overigens nog enthousiaste dames die met het merk aan de slag willen, als gastvrouw of business partner. De Automatic Eye Pencil, een waterproof oogpotlood (14 euro) kregen we mee net als een Lip Fix (14,50, nu in de sale).

Institut Karite Paris

Toen kwamen we bij de stand van Karite Paris, waar we de nieuwe Sponge Me en Shea Butter gedemonstreerd kregen. De Konjac sponzen van Sponge Me zijn voor 9,95 euro te koop bij Ici Paris. Binnenkort vertel ik in een review meer over deze bijzondere reinigingsspons voor gezicht en lichaam, want ik reeg de Brighten variant mee voor de gevoelige huid. Terwijl ik dit schrijf geniet ik van de geur van de So Fairy Lavender & Shea handcrème die ik net heb opgedaan (7,95 euro). Heel licht en vloeibaar en hij ruikt heerlijk. Daarnaast kregen we uitleg over wat je allemaal kunt doen met Shea Butter (9,95 euro).  Ook die kregen we mee en een heerlijk geurend zeepje voor in de kledingkast. Daarnaast presenteerden ze in deze stand het merk Sampar, waarvan we een make-up remover meekregen (19,95 euro). De mijne was net op, dus komt goed van pas!

Moschino

Je spreekt uit Mos-kie-noo.
Je spreekt uit Mos-kie-noo.

De bizarre catwalkoutfits met de M van McDonalds staan nog op mijn netvlies gebrand, maar het Italiaanse Moschino heeft wederom iets alledaags verwerkt in een luxe product. En ik heb het al in huis yay! Jullie moeten nog even wachten tot half maart 2016 en dan kun je… Parfum kopen in de vorm van een fles glassex! Whahahaha hoe verzinnen ze het weer! Je kunt overigens niet het knijpertje op de dop gebruiken, de dop moet er in z’n geheel vanaf en dan spray je net als ieder ander parfum. Bij de aanblik van de hilarische verpakking, was ik toch wel heel nieuwsgierig naar de geur. Nou, ik kan je vertellen dit parfum ruikt gelukkig niet naar schoonmaakmiddel. Het is een heerlijk geurtje waar ik binnenkort meer over vertel. De fles van 30 ml die ik meekreeg gaat bij de parfumerie 39,95 euro kosten. Nu maar hopen dat mijn man zich niet vergist als hij dit flesje in de badkamer ontdekt…

Anastasia Beverly Hills

AnastasiaOnze laatste ontmoeting op de Proefparade was met Anastasia Beverly Hills. Ruim tien jaar geleden, toen ik nog als freelancer werkte, werd dit merk in Nederland geïntroduceerd en kreeg ik voor het eerst uitleg en een sample van dit merk. Later heb ik nog eens een browkit van Anastasia aangeschaft, maar toch zitten de wenkbrauwen niet echt in mijn beauty routine. De visagiste van Anastasia gaf een snel stappenplan terwijl ze de verschillende producten aanbracht. Er komt nogal wat bij kijken als je wenkbrauwen wilt á la Jennifer Lopez. Eerst een stencil, dan de nieuwe Brow Definer, een highlighter onder de wenkbrauwen, borstelen tegen de richting in met een gel en daarna kammen. Vanaf half februari is de nieuwe Brow Definer á 29,50 euro te koop.

De designer goodiebag met inhoud! Wow!
De designer goodiebag met inhoud! Wow!

Zoals je ziet voelden Rory en ik ons ontzettend verwend! Ook de rondleiding die we tussen de branddates door kregen in het Tassenmuseum was erg interessant. Moe maar voldaan én met een volle goodiebag, gingen we huiswaarts. Reviews van de ontvangen producten en misschien zelfs een winactie volgen tzt in aparte blogs, genoeg te vertellen.

Nu kan ik zeggen: #ivehadamrexperience

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Natasja zegt:

    Wat een leuk verslag, het was echt een ontzettend mooi event he? En ja, ik ben ook verliefd op zo’n dure tas…

  2. Saskia zegt:

    Het klinkt ook als een heel leuk event. En dat parfumflesje, die ziet er echt heel grappig uit. Als hij lekker ruikt lijkt het mij ook erg leuk en grappig om als cadeautje te geven. Ik ben benieuwd naar je reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.